Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.662
Поени од реакции
42.232
ДПМНЕ како "Македонска" партија требаше да ја прифати Македонската платформа предложена од Левица, па не ја прифати. Ама затоа со нео-балистите од Влен и Максо "внес на бугари во устав први 200 дена", одма се договори.
Што имаше во Македонската платформа да се става оданочување цркви и слично. Како некој ќе ти прифати нешто што Апасиев го направил по негово.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.727
Поени од реакции
36.600
Тоа ти така си го толкуваш, јас поинаку го сфаќам. Зошто тогаш на сликата од Чиз кафе што пишува дали да земам ливче или да нацртам кур, ти викаш тој повикува на бојкот, а не на излезност и неважечко ливче?
Си читате како што ви одговара. Get it?
Тој вика дека се двоумел во време кога никој нормален Македонец не би требало ни да помисли за двоумење. Јас тоа го читам!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.389
@Zlatikevichius @Toma
Не тоа се ваши искривени интерпретации!
...прочитајте уште еднаш, можеби првиот пат брзо сте читале.
Го прочитав уште еднаш поубаво, ајде кажи каде постот се однесува за претседателските, дури и на крајот пишува за парламентарна група.

За разлика од тој пост ја имаш Ванковска која вика дека ќе бојкотира, други видни членови кој се мислат дали да земат ливче итн.

Мене лично ме нервира зошто Левица толку се глупира со небитни работи, а сметав дека ќе беше добро да имаа добар резултат и да беа контролор на владата за да не забега Ж'мицко (јас дури и сакам никат да не биде премиер, ама изгледа ќе биде).

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.727
Поени од реакции
36.600
Дај некој од штаб нека ги координира ботовиве, има мораториум за напади кон Левица :pos:
Каков штаб бе друже? Врати се години назад и најди мои мислења, ќе видиш во кој "штаб" сум "членувал". :love:

ausländer

Left the building
Член од
4 мај 2024
Мислења
367
Поени од реакции
460
Ве фаќаат у предавство и квичите.
Не знам на кого се обраќаш, но гледајќи по тоа колкава екипа има пуштено да се плука по Левица на нет, ќе испровоцираат еден куп луѓе што немаат врска со левица нит па би гласале да излезат и со две раце да ги заокружат. Одамна умре тоа време коа можеше на карта патриотизам да се дочепа до некој глас плус. всмро е исто толку патриотска колку и другите.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.386
Поени од реакции
13.339
Јас не излегувам на избори. Никој не заслужува да потрошам 20 минути на него, неа или нив. Цркнале сите да даде Господ!
Немој само после да испаѓаш на протести за чист ваздух. Комуњариве и под ауспух да ве стаат ќе шмукате со полни гради од комуњарскиот ваздух.

Член од
23 април 2024
Мислења
232
Поени од реакции
559
Прв круг претседателски 11 часот излезност: 12,78%
Втор круг претседателски 11 часот излезност: 12,47%
Излезност за претседателски ќе биде околу ~45% оти досега огромното мнозинство гласачи се македонци

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.790
Поени од реакции
8.499
Која македонска платфрома бе , ја читавнте ли вие воопшто или кур , да се иде против црквата, Божиќ, Велигден повеќе да не се државни празници бидејќи тоа е тоа што го понуди Левица, ама да бевте паметни немаше да сте нивни гласачи.
Дај линк каде е пишано тоа? Исти сте како преверанти и лажови како говедана од СДС. И вашето доаѓање на власт нема да биде ништо поразлично од тоа на СДС 2016. Гладни сте како кучиња за крадење и ништо друго

Мицко предлагал да нема напаѓање, сите ботови ги заангажирале на ден на избори како да се споулавени. Цела кампања помалце напишаа против СДС колку денеска против Левица.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Што имаше во Македонската платформа да се става оданочување цркви и слично. Како некој ќе ти прифати нешто што Апасиев го направил по негово.
Повторно тераш пропаганда против Лефица, а јас ни крив ни должен морам да изигрувам нивни адвокат!

Убаво ти стои, оданочување на оние дејности (ако црквата има деловен простор и го изнамува значи има профит, или отворила паркинг па наплаќа паркинг итн итн) од кои субјектот во случајов МПЦ ОА но и сите останбати ќе бидат оданочени!
Значи нема данок на пеење на попот за крштевка и други..

Добро зошто толку одработуваш против Лефица, платен си или имаш нешто лично...?

Последно уредено:
Член од
28 август 2013
Мислења
4.386
Поени од реакции
13.339
Кај мене не прашуваа дали ке се гласа на едно ливче или на двете. Фино ти викаат потпишисе тука и тука и ти даваат две ливчиња. Се надевам ке се достигни цензусот.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Кај мене прашуваа...

Член од
31 август 2021
Мислења
436
Поени од реакции
2.448
Ај се кладиме дека ГогаМКД (екс ГогаСорос) ќе го направи истото на Мицко ко што и го направи Данела, во рок од неколку месеци ако постане претседател?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Која македонска платфрома бе , ја читавнте ли вие воопшто или кур , да се иде против црквата, Божиќ, Велигден повеќе да не се државни празници бидејќи тоа е тоа што го понуди Левица, ама да бевте паметни немаше да сте нивни гласачи.
Од 26 точки ти си се фатил ко слеп за стап за она што не ти одговара. А на пример мене ми одговара и тоа. Црквите, џамиите и генерално религиите треба да се третираат како бизнис, со што би се даночеле и државата би имала ќар од нив. А не да биде водена од нив.

Де гукни нешто за другите точки? Лоши ли се?

ps: за оние што ги интересира:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Па очигледно не се разбираш од избориве. Од толку џапање Апасиев едвај собра и потписи.
Максим има двојно поголема подршка и гласачи и директна коалиција со Дпмне.

После ова ке остане Левица со 3-4 пратеници. Тотално небитни во парламентот.
Згрешија и програма и изборот за прецедател.
А што сте се фатиле сите за Апасиев? Демек Максим и Апасиев се новите преродбеници во македонската политика?! Стварно не ве разбирам и чудни сте ми сите. Мислите ли дека неговата утопија програма е реална? Па и левица и знам ви се креации на овие другите што ги гледаме последните 30 години. Они се креирани за да обработуваат тоа што им треба на сдс и вмро.

Вие во случајов гласате паметно ако одберете кој ќе коалицира со помалото албанско зло.

И не може да ми кажеш дека не се разбирам од избориве кога гласањето е индивидуална ствар и лично право на секој граѓанин. :D

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.043
Поени од реакции
7.694
Јас не излегувам на избори. Никој не заслужува да потрошам 20 минути на него, неа или нив. Цркнале сите да даде Господ!
Abe prijatele Neli denojve mnogu galama krevashe??
Sega kako Picka " Ne izleguvam,"
Pa koj ce ti bidi kriv utre koga ce ti bidi i polosho??

Odi i ischkrtaj gi livcinata ?
Ili i ti nacrtaj kurovi!

Kajgana Shop

На врв Bottom