Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Pod nikoj mislis na site tri cetvorica sareni kurtoni sto ostanavte tuka i sto dosadvate na sekoj 5 min ko navieni.
I se guskavte ili ne, ke soberis hrabrost konecno da odgovoris ili i toa e edna od moite 1000 pati povtorena glupost.
Ajde so red, pa ke gi ispeglame i drugite 999 povtoreni gluposti.
Нели ти рече дека имаш слики? Или не си доволно интелигентен да ги прочиташ моите пораки? Или фрустрациите и тинкањето ти го заматиле мозокот :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Прашањето ти беше многу одамна одоговорено само што твојот интелект е премногу низок за да го разбере одоворот и затоа го вртиш како расипана плоча. А и што може да се очекува од еден пропаднат тинкач. И затоа нема што јас да се замарам кај си кога ти цело време си го тинкаш на Миа Калифа во полскиот нужник во дворот.
E ako de, udovoli mi. Sto te kosta, sekako 24 casa proservas, uste za eden post kaj bilo kaj ne bilo ;).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
Нели ти рече дека имаш слики? Или не си доволно интелигентен да ги прочиташ моите пораки? Или фрустрациите и тинкањето ти го заматиле мозокот :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Napisi na google sharena revolucija, sami ke ti izlezat. Ne e toa nekoja filozofija duri ni za tebe. Mnogu go tupis za eden lesno proverliv fakt za koj trebaat tri klika za da vidis.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Napisi na google sharena revolucija, sami ke ti izlezat. Ne e toa nekoja filozofija duri ni za tebe. Mnogu go tupis za eden lesno proverliv fakt za koj trebaat tri klika za da vidis.
И што со тоа? гледам ми трокираш изгледа во нужникот слабо мрежата од комшијата фаќа. Одговараш на преку едно прашање.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
И што со тоа? гледам ми трокираш изгледа во нужникот слабо мрежата од комшијата фаќа. Одговараш на преку едно прашање.
Jas barem odgovaram, ti se ponasas tipicno kako za eden saren kurton. Niti znaes, niti imas kapacitet za diskusija pa celo vreme proservas bezveze nesto.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Jas barem odgovaram, ti se ponasas tipicno kako za eden saren kurton. Niti znaes, niti imas kapacitet za diskusija pa celo vreme proservas bezveze nesto.
А што тоа одговараш. Башка од шарен куртон друго не си ни рекол. а и за тоа два поста треба да поминат за да го напишеш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.941
Поени од реакции
23.367
А што тоа одговараш. Башка од шарен куртон друго не си ни рекол. а и за тоа два поста треба да поминат за да го напишеш.
Sto da napisam, a izmislam drug zbor za saren kurton?
Mozi levicar, taka povekje po kef ke ti bidi? :cautious:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Најголема опасност се они, затоа што македонецот нема отпор и имунитет против нив, затоа што преку културата и вешт медиумски маркетинг се пикаат во македонското секојдневие. Македонецот треба да отера србин у пм ако ја спомне македонија.
Нашите претци ги нарекуваа лешинари и кучиња, како за потсетување.
Аииии како бе нема отпор!

Што се стотици илјади бугарски пасоши ако не е отпор?
А што е прифаќање на тиранската пљатформа?
Што е преспанскиот договор и откажување од минатото и Македонците во Беломорска Македонија?
Што е договорот за пријателско бугаризирање --од Македонците во Пирин и Бугаристан се откажавме уште пред многу години нешто слично како и со Македонците во Беломорието--, зарем и тоа не е отпор?

Што те потикна во време кога на маса е бугаризација на Македонија и Македонците да отвараш фронт и против Србија, зарем денешната политика на Србија кон Македонија и Македонците е иста како и онаа на Грција, Бугарија, Шчиперија???
Не мора одговор ама мене ми наликува како терање на бугарски наратив, не знам зошто ама така некако ми личи.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792

Што е преспанскиот договор и откажување од минатото и Македонците во Беломорска Македонија?
Што е договорот за пријателско бугаризирање --од Македонците во Пирин и Бугаристан се откажавме уште пред многу години нешто слично како и со Македонците во Беломорието--, зарем и тоа не е отпор?

Што те потикна во време кога на маса е бугаризација на Македонија и Македонците да отвараш фронт и против Србија, зарем денешната политика на Србија кон Македонија и Македонците е иста како и онаа на Грција, Бугарија, Шчиперија???
Не мора одговор ама мене ми наликува како терање на бугарски наратив, не знам зошто ама така некако ми личи.
Дефинитивно личи на завртување на фокусот кон тотално небитна работа. Србија во моментов е во толку внатрешно поделена што последна работа со која би се занимавала е Македонија. Косово полека им излегува и формално од раце, во Војводина се појако е движењето за отцепување, Санџак сака да се одвои, Прешево Медвеѓа и Бујановац исто така. А овој за Србија се засекирал. Искрено сите дежави се од политичарите отепани така што приказните за големи Србии Грции Бугарии и Албании се смешни.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.724

Не е никаков фронт, туку членот пред мене спомна три национализми а не го кажа четвртиот, само сакам македонците да не преќутуваат работи и да се слепи, и се согласувам со се што пиша.
За мене нема разлика помеѓу бугарин и србин и односот кон нив ми е еднаков.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Не е никаков фронт, туку членот пред мене спомна три национализми а не го кажа четвртиот, само сакам македонците да не преќутуваат работи и да се слепи, и се согласувам со се што пиша.
За мене нема разлика помеѓу бугарин и србин и односот кон нив ми е еднаков.
очигледно не ти е еднаков кога се ежиш на самата помисла на Срби. Инаку шовинисти, а не националисти, да бидеме прецизни има секаде. Само што во моментов најбенигно влијание имаат во Србија која самата себе не може да се среди а не пак ќе ги шири своите граници кон туѓи територии. Треба на сите да ни е јасно, времето на големи Србии, Грции Албании и Бугарии одамна е поминато.
Држави кои немаат доволно народ за себе немаат капаците да се шират.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.724
очигледно не ти е еднаков кога се ежиш на самата помисла на Срби. Инаку шовинисти, а не националисти, да бидеме прецизни има секаде. Само што во моментов најбенигно влијание имаат во Србија која самата себе не може да се среди а не пак ќе ги шири своите граници кон туѓи територии. Треба на сите да ни е јасно, времето на големи Србии, Грции Албании и Бугарии одамна е поминато.
Држави кои немаат доволно народ за себе немаат капаците да се шират.
Изгледа не си ме читал до сега за бугарите, врати малце наназад, но ти си ми ептен сомнителен со твоето бранење на србите.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Изгледа не си ме читал до сега за бугарите, врати малце наназад, но ти си ми ептен сомнителен со твоето бранење на србите.
Има некој овде што не ти е сомнителен. Ти и во себе се сомневаш :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.794
Поени од реакции
5.724
Има некој овде што не ти е сомнителен. Ти и во себе се сомневаш :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
Ти се јави на каса како стручњак за србија, плус викаш ни ги почитувале песните, но во меѓувреме во спц си ги пејат како изворни српски.

Kajgana Shop

На врв Bottom