СДС коалицираше со терористите уште во 2002. Одвај дочекаа да се симнат од планина, за да ги земат во Влада.И во Германија партии што не можат да се поднесат едни со други, сепак одлучуваат да коалицираат заради поуспешно исполнување на некои барани цели кои другите партии не ги споделуваат. Во овој случај ДПНЕ и СДС се мразеа, но требаше да коалицираат за да се спасат од пушењето албански курови, поготово од терористи што нанеле штета на нивниот народ.
Predlog e de, vamu ke se skrati, tamu ke se dodade, nijansata ke se smeni , ali vo osnova toa bi bilo toa, a i mi bese maka da se zamaram do tolku, poentata mi bese pobitna .A pajakov crn zosto e vo golemina so ne sodejstvuva so realnosta I ne e praviproporcionalen? Po % de naselenie nema da e...ni po teritorija kade se mnozinstvo...mozebi po % na kriminalci, ili po % na okupiranost na Idrizovo?
Сега ми е јасно како од Европеец (Кавказоид) станал Монгол. Нема најосновна дарба на забележување. Најенергичен и најхаризматичен, ха ха ха!Има уште некој што верува дека Грујо е тој што ќе натера пратеници да гласаат за измените?
Со здравје да си го имате даскалот Мицко па утре и премиер да биде, ебате штаботомите.
Може се да се каже за Грујо, но неможе да се каже дека променил име или гласал за бугарски договор, нека не бара даскалот жртвено јагне, еднаш во животот да признае што мисли а не да го лаже сопственото членство и народ.
Бугарофилите Мицко, Милошевски, Ѓорчев, Љубчо со здравје да си ги носите.
Прегледај го приврзокот 391611
Самата Шеќеринска призна во интервју, а и Чарлс Гарет дека за време на војната во 2001-ва Шеќерка и уште неколку од врвот на СДС тајно се гледале со раководството на УЧК по станови низ ,,нашата држава,, а ти зборуваш за 16 години подоцна што направил Грујо или Мујо....Мајскиот договор беше принцип кој направи во целост да имаме држава која функционира како федерација, и сега веќе имаме воспоставена пракса на коалицирање со "победник од албански блок". Федерализацијата на документ и во пракса започна од тој патриотски договор на дпне и дуи, и истиот е во сила до денес.
Не сум сигурен каква би била реакцијата на косоварте доколку победник од нивниот "блок" не влезе во коалиција за формирање на влада.
Сепак, убаво е да се потсетиме на овој историски договор со кој станавме угледна федерација благодарение на дпне и патриотот грујо.![]()
Еве го тогашниот став на Глобалните Терористи за внесување на нивното учкарско милениче во Владата на Република Македонија:Самата Шеќеринска призна во интервју, а и Чарлс Гарет дека за време на војната во 2001-ва Шеќерка и уште неколку од врвот на СДС тајно се гледале со раководството на УЧК по станови низ ,,нашата држава,, а ти зборуваш за 16 години подоцна што направил Грујо или Мујо....
ај иди бегај
Primer sonce od kutles a vnatre malo pajace? Ili ventilatorce i vnatre malo pajace? Porealno e mislam. Na grbot samo pajace kaj sto bese petokrakata. Za himnata, ni treba nekoja ratoborna, sto tera i na Solun i na Kosovo.Predlog e de, vamu ke se skrati, tamu ke se dodade, nijansata ke se smeni , ali vo osnova toa bi bilo toa, a i mi bese maka da se zamaram do tolku, poentata mi bese pobitna .
Tuku druga rabota, malce pointeresna. Nikoj ne se zbuni za petokrakata, na nikoj vo oci ne mu padna iako e simbol na narodot od nekade 1942 plus minus nekoja godina.
Што сакаат нека прават овие од дпне, само нека не си бараат виновници за нивнито лажење и гревови кон сопствениот народ, само едно мене ми е битно одкога ќе заврши циркузот со гласањето овие бугараши од мицко на доле да ги нема, овој народ не заслужува да биде владеен од такви офтики што 7 години ја спроведуваа политиката на заев.Сега ми е јасно како од Европеец (Кавказоид) станал Монгол. Нема најосновна дарба на забележување. Најенергичен и најхаризматичен, ха ха ха!
Прегледај го приврзокот 391645
Нека си провери дали нема некаква монголоидна мутација на ЕDAR генот, за да се окарактеризира како Бугарин.
Below are the results of analyses of the IR1 sample from the pre-Scythian Iron Age Mezőcsát culture of Hungary. The sample is from the Ludas-Varjú-dűlő site, and it is dated to 830–980 BC.
IR1 was male. He belonged to Y haplogroup N and mitochondrial haplogroup G2a1, both of which are of Mongoloid origin. His Y-SNP calls show that he didn’t belong to N1a or N1c.
IR1 had two copies of both of the two major Caucasoid depigmentation mutations. He likely had light brown or dark blond hair and brown eyes. He had one copy of the mutation that confers the ability to digest milk into adulthood. He didn’t have any copies of the Mongoloid mutation in the gene EDAR that causes Sinodonty, stiff hair, small breasts, and higher sweat gland density. This mutation does occur in modern-day Hungarians at a frequency of 1.7%.
Да, еве и јас чекам „енергетски„ одговор од @Menethil и за овој „бонбона-бизнис„ со циганите јужни...Па ме интересира затоа што ми личи дека даваме природни ресурси(вода) за 1% данок од профитот што ќе го прави чебрен. Толку пишуваше дека е данок на профит. Не сфаќам кој е ќарот ако струјата се продава на слободен пазар и грците ќе одлучат на кој ќе ја продаваат.
Дај повеќе инфо како ќе функционира ова и кои ќе се бенефитите?
Се чини дека Мицкоски заборавил дека ДПНЕ беше изиграна токму од припадник на една од Албанските партии...оној „самокиднапираниот„, кој ни читаше срцепарателна поезија за жена му која го видела Макрончо на ТВ и за неговата визија и желба за влез на „севернава„ во ЕУ.
...според тоа како се однесуваш и изразуваш, стварно недостасува!Gusko,
samo treba akl da se razbere.
Ако на Левица имсе зима за зло што биле дел од СЈО и шарената револуција зашто тогаш си ќутите за пратениците од дпне кои изгласаа за промена на името?Последната точка на крај ќе испадни дела "грујо воведе двојазичност" и "грујо го смема името"
Нормалните луѓе ги разбираат гревовите на грујо во врска со патриотските прашања.
Ама исто, нормалните луѓе знаат дека во објективната реалност во која живееме грујо ниту воведе двојазичност ниту го смема името.
Она шарените одбиваат да го признаат е дека грујо беше најдобриот премиер(технократ) во последните години од независноста на Македонија, и дека изборот во 2016 та беше меѓу техонкрат кој имаше надеж да направи добра држава во развој, и СМРДСМ-овската багра.
И разбирам денес зошто Левица личи како надежна опција, а тоа е затоа што Левица нема историја голема како партија која има пратеници во собрание(затоа што имаме избор меѓу докажана багра и "надежна" трета опција).
Ама и таа историја за Левица која постои укажува на еден куп грешки во политичките проценки(учество во шарена, димче во сјо, заборавање на кршењето закони после 2017 откако влезе Левица во собрание во 2020)
Ова погоре се објективни факти за Левица.
И затоа, реалноста е дека, колку и Левица да изгледа како надежна опција(ради причините спомнати погоре) толку Левица не е партија која Македонецот вреди да ја бира.
Чим Љубчо го поддржува Мицкоски знам дека тоа е правиот избор. Другари, спроти ветрот не се моча. А ние останавме сами покрај шините. Возот одамна замина.Сега ми е јасно како од Европеец (Кавказоид) станал Монгол. Нема најосновна дарба на забележување. Најенергичен и најхаризматичен, ха ха ха!
Прегледај го приврзокот 391645
Нека си провери дали нема некаква монголоидна мутација на ЕDAR генот, за да се окарактеризира како Бугарин.
Below are the results of analyses of the IR1 sample from the pre-Scythian Iron Age Mezőcsát culture of Hungary. The sample is from the Ludas-Varjú-dűlő site, and it is dated to 830–980 BC.
IR1 was male. He belonged to Y haplogroup N and mitochondrial haplogroup G2a1, both of which are of Mongoloid origin. His Y-SNP calls show that he didn’t belong to N1a or N1c.
IR1 had two copies of both of the two major Caucasoid depigmentation mutations. He likely had light brown or dark blond hair and brown eyes. He had one copy of the mutation that confers the ability to digest milk into adulthood. He didn’t have any copies of the Mongoloid mutation in the gene EDAR that causes Sinodonty, stiff hair, small breasts, and higher sweat gland density. This mutation does occur in modern-day Hungarians at a frequency of 1.7%.