Јас пак сигурен сум дека ти ништо не гледаш туку само голташ и мижиш.Да, само што расколот во Левица е во 2019, а ти си констатирал дека народот треба да гласа за нив у 2021![]()
.
Што се однесува до народот, како гласачи, доколку на следни избори не гласаат масовно за Левица или било која друга трета опција тогаш не заслужуваме веќе држава.
Сигурен сум дека чинот палење на канцеларија на претседател го гледаш како лош, додека упад у собранието на 27 Април како добар. Бидејќи зошто да не, тоа е талент.
Напишаното беше во контекст на пописот т.е. инфантилноста на Мицко по кој знае кој пат и ДА Левица или било која друга опција треаше да се етаблира до сега кај гласачкото тело - без разлика што мислам јас за Димче како нивни лидер.
Друга работа, за Груевски се градеше ваква аура... технократ, ваков таков и зеде ЉуБчо го донесе на насилен начин Претседател на партија, видовме како излезе сето тоа на крај (иако и покрај сите криминали не зеде име да смени ама тоа е малку битно кога народот нема за јадење и кога на албанците му даваш шаком и капом).
Димитар ти е ист. На нелегален начин ги грабна печатите, се влечкаше по судови, учествуваше во СЈО... дали Левица ќе успее да ја тргни таа аура на човек-партија или не ќе видиме во годините што доаѓаат. Дали е штетна? Штетна е.
Дали тие или било кој што ќе формира трета опција треба да има еднаш мнозинство, ТРЕБА. Пошто курто и мурто е доста, проблемот е во Димитар, не во партијата. Има таму фини деца, неизвалкани ама не можи да дојдат на ред ако одиме со еден идол кој гура напред (ќе завршат како вмро со грујо), ниту пак можат да направат нешто ако немаат апсолутно мнозинство.
Знајш кога народот ќе гласа апсолутно за трета опција, не мора да е Диме Велешки, кој сака нека е, кога ќе си го видам тилот.
Имам пишувано по темите, како генерација ја утнавме политиката овие 30 години и сето ова што е погрешно ќе го исправаат идни генерации, ние не - се покажа дека немаме капацитет.
Али чмај ти по невладини, сркај грантчиња и викај ура. Бесплатно здравство во сранСво, дојде живот и уште 500 други кованици во иднина ќе поддржиш пошто мораш, не пошто сакаш.