Би сакал да дознаам од ретардиранава на каков начин ОТАН не‘ брани од создавањето на третата шќиперија...или можеби ОТАН повторно е на нивната страна, а нам ќе ни дадат „олеснувач„...
Би сакал да дознаам од ретардиранава на каков начин ОТАН не‘ брани од создавањето на третата шќиперија...или можеби ОТАН повторно е на нивната страна, а нам ќе ни дадат „олеснувач„...
Па неможам да општам. Од тоа што го гледам дека го пишувате, проста, тупа про путин екстремно националистичка реторика и анкетата погоре дека 49% би гласале за Левица, строго индикативно е дека малку свесни луѓе има у групата.А од другите тука на темата и воопшто форумот?
Еве кој му е хуморот. Мисли мене ме правоцира, не сфаќа дека само се издава колку е идиот.Упс заборави да допишеш ,,Северна" пред секое зборче со ,,Македонија". Немој, жити сè. Да не те подберат.![]()
Оној па гору мислел дека оние националистите ако ги затвореш у државата, ќе ја оправилеБи сакал да дознаам од ретардиранава на каков начин ОТАН не‘ брани од создавањето на третата шќиперија...или можеби ОТАН повторно е на нивната страна, а нам ќе ни дадат „олеснувач„...
Мене ми е боље Путин да ви ебе матер неголи Левица да победи.Па неможам да општам. Од тоа што го гледам дека го пишувате, проста, тупа про путин екстремно националистичка реторика и анкетата погоре дека 49% би гласале за Левица, строго индикативно е дека малку свесни луѓе има у групата.
Во свесна политичка тема, скроена за македонската политичка сцена, во овој момент, во идеално сценарио:
Апасиев ќе беше исмеван, заедно со цела Левица као најголемиот циркус партија што постоела во историјата на независна Македонија.
Дпмне ќе се глеаше во строго негативно светло. Рачунај 10 години диктатура. Бомби, 27 Април, Мијалков лудница, па сеа овој тумрукот Мицкоски, жива карикатура и неспособњак.
Нема настан во историјата на државата, каде дпмне има нешто добро направено.
Од Дпмне едината надеж за што би можеле да послужат куртониве моментално е, да дигнат два прста за уставни измени неколку нивни пратеници.
Кај вас реториката е обратна.
Вие паѓате на популизмот на Левица.
Диктатурата на дпмне ја негирате. Бомбите можно е да не сте ги ни слушале.
Ви се состои од неколку прости зборови.
Пример види ја оваа будала:
Еве кој му е хуморот. Мисли мене ме правоцира, не сфаќа дека само се издава колку е идиот.
Види ја па сега оваа:
Оној па гору мислел дека оние националистите ако ги затвореш у државата, ќе ја оправиле.
Вие покажувате политичка некомпетентност.
абе учк ви еба мајката у пичка и на вас и на државата мрсули едни мултиетнички па и еу ќе оделе. Мрш гроб да не ви се знае ви ебам крлежите. Ликвидација и за вас и за учк и за ново пројавените храбри шипски воини што отворено негираат држава е спасот и просперитетот за Македонија.Па неможам да општам. Од тоа што го гледам дека го пишувате, проста, тупа про путин екстремно националистичка реторика и анкетата погоре дека 49% би гласале за Левица, строго индикативно е дека малку свесни луѓе има у групата.
Во свесна политичка тема, скроена за македонската политичка сцена, во овој момент, во идеално сценарио:
Апасиев ќе беше исмеван, заедно со цела Левица као најголемиот циркус партија што постоела во историјата на независна Македонија.
Дпмне ќе се глеаше во строго негативно светло. Рачунај 10 години диктатура. Бомби, 27 Април, Мијалков лудница, па сеа овој тумрукот Мицкоски, жива карикатура и неспособњак.
Од Дпмне едината надеж за што би можеле да послужат куртониве моментално е, да дигнат два прста за уставни измени неколку нивни пратеници.
Еве кој му е хуморот. Мисли мене ме правоцира, не сфаќа дека само се издава колку е идиот.
Види ја па сега оваа:
Оној па гору мислел дека оние националистите ако ги затвореш у државата, ќе ја оправиле.
Младиќу,Вие покажувате политичка некомпетентност.
Сега кажи ни како терористичката УЧК почна со комуникеа, па се трансформира во ДУИ. Кажи ни за просперитетот на ресорите во кои владееше, како Образование и Здравство, кажи ни за успешноста на Пошти и Железници, за урбанизираноста и квалитетот на живот во општините каде имаат свои градоначалници и совет.Па неможам да општам. Од тоа што го гледам дека го пишувате, проста, тупа про путин екстремно националистичка реторика и анкетата погоре дека 49% би гласале за Левица, строго индикативно е дека малку свесни луѓе има у групата.
Види ја па сега оваа:
Како прво, моменталната окупирана држава "Северна Македонија" не е еднаква држава на сите, пример, не е еднаква за Македонците. Македонците се дискриминирани.Какво е тоа сакање на Македонија според тебе ?
Национализам до даска, мразење на се од друга етничка припадност и учење на лажна историја, свршување по диктатори, по можност редовно дигање на знаменца од Кутлеш ?
Или сакање на Македонија како мултиетничка земја, таква како што е, еднаква за сите, која се стреми да влезе во ЕУ бидејќи свесен граѓанин знае дека тоа е најдобрата опција за Македонија?
Која од овие две е за тебе сакање на Македонија?
И ако првото е, тогаш како тоа вие што ја "сакате" си сигурен дека можат да направат подобра држава ?
Наивен си. Ним само македонското национално чувство им пречи.Како прво, моменталната окупирана држава "Северна Македонија" не е еднаква држава на сите, пример, не е еднаква за Македонците. Македонците се дискриминирани.
Како второ, одржување на етничката култура на Македонците(пример преку славење историски настани, асоцирање со знамето од Кутлеш кое претставува оригиналното македонско знаме) не претставува акт на омраза, затоа што народот САМ избра да се асоцира со тоа знаме човеку.
Како трето, барање лидер, или свршување на диктатори како што велиш не е одлика на Македонците, затоа што тие се космополити кои сакаат слобода, а тоа сакаат да го реализираат со модерна држава(матична држава на Македонците) во која владее правото.
Проблемот денес е што, околните соседи заедно со примателите на нивната пропаганда(како тебе) сакате да ја уништите матичната држава на Македонците.
Како бре може сите други држави(во кои дефинитивно не живее само еден етникум) да бидат, промер, Грција е држава на грчкиот народ, Бугарија е држава на бугарскиот народ, Германија е држава на германскиот народ, и сите овие држави да си го одржуваат нивниот историски и национален мит по нивен терк, ама ете, Македонија не е држава само на македонскиод народ, не може сама да си го одржува истороскиот и националниот мит и го отекувате со "мултиетничка земја"?
Нека живее кој сака во Македонија, ама има да го почитува "македонското".
Не е тоа омраза, тоа е здрав разум.
Видиш за Левица и ВМРО се согласувам, сум пишувал порано по темите, немам намера да се повторувам, но имаш еден проблем:Па неможам да општам. Од тоа што го гледам дека го пишувате, проста, тупа про путин екстремно националистичка реторика и анкетата погоре дека 49% би гласале за Левица, строго индикативно е дека малку свесни луѓе има у групата.
Наивен или не, факт е дека шарените и северџаните ја мразат идејата "Македонија" и ја мразат државата што треба да се гради врз таа идеја.Наивен си. Ним само македонското национално чувство им пречи.
Па да те потсетам.
Се сеќаваш ли кога протестираа во Шарената Револуција?
Се сеќаваш ли кога северџаните држеа знаме на Македонија, додека Албанците што маршираа со нив рака под рака, носеа знаме на Албанија?
Дали знамето на Македонија не е знаме на сите народи што живеат овде?
Дали Македонија е бинационална конфедерација, па Македонците имаат едно знаме, а Албанците друго? Во тој случај, кое им е заедничкото?
Дали Македонија е кондоминиум, и нејзината територија има поделен суверенитет помеѓу Македонија и Албанија?
Во очи им кажуваат Албанците дека државните обележја на Македонија не ги чувствуваат како свои, и агресивно си ги промовираат тие на Албанија, а овие се прават глупи, слепи и малоумни.
Бладаат за некаква мултиетничност и граѓански национализам и изигруваат кловнови со нивната Captain Sweden политика.
А еве ги и нивните идоли:
SWEDEN The students at the Swedish elementary school Söndrumsskolan got a public message from the school principal saying that all use of the swedish flag is prohibited. – We want to make sure the students do not offend anyone using the flag, principal Hans Åkerman told Nyheter Idag.
Кај и да е, ќе почнат да го забрануваат македонското знаме и другите македонски обележја и овде. Како поинаку би се додвориле на нивните газди - потомци на Балистите и фашистите од Втората Светска Војна?
Како што троши време?Видиш за Левица и ВМРО се согласувам, сум пишувал порано по темите, немам намера да се повторувам, но имаш еден проблем:
1. Не си во право дека глупаци пишуваат тука на форумот, а ти нешто попаметен од нив (особено не светлосни години, со што се мери пат/растојание, а не време - оттука се гледа колку ти е паметот).
2. АКО голем дел се тука глупави и не разбираат ништо што куров ми Ленче трошиш време со глупаци? Тоа тебе нешто те прави екстремно паметен?
Дечко, сите ти пенетрираат тука во уста, ти викаш не се брукај...ма да таквите како тебе, и тоа пенетрирањето го сваќаат како нешто позитивно, нарочито кога е од некој шипац од ДУИ.Хахаха ти си оној идиотот шо се излупета за историјата, утна фактографија, те заќутав па те снема после.
Иди ботувај црткај си нешто, не те бива.
Твојата реторика е ептен промашена.Видиш за Левица и ВМРО се согласувам, сум пишувал порано по темите, немам намера да се повторувам, но имаш еден проблем:
Ох, еве сеа, очајно ќе ме учел он мене што било светлосна година1. Не си во право дека глупаци пишуваат тука на форумот, а ти нешто попаметен од нив (особено не светлосни години, со што се мери пат/растојание, а не време - оттука се гледа колку ти е паметот).
Да, за жал, голем дел се сериозно пореметени овде. Во право си дека е трошење време.2. АКО голем дел се тука глупави и не разбираат ништо што куров ми Ленче трошиш време со глупаци? Тоа тебе нешто те прави екстремно паметен?
Замисли и тој гласа на избори, шо не е добра работаДечко, сите ти пенетрираат тука во уста, ти викаш не се брукај...ма да таквите како тебе, и тоа пенетрирањето го сваќаат како нешто позитивно, нарочито кога е од некој шипац од ДУИ.