Трамп не некој е значаен фактор за одлучување на насоката на случувањата. Ниту бил ниту ќе биде.Кога е Трамп во прашање, како што убаво рече и Хуман, тешко оди се.
Кај да е и тие ќе ги довршат... А тогаш спремај се за палестински муџа бегалци... Можеби ти ќе волнтираш за да се обезбеди сместување?Значи сепак останале пар терористички гнезда несрушени
„Wishful thinking на САД и Израел“ или не, ама во Газа веќе неколку недели има амерички платеници... Па после иде Трамп во Ерусалем и изјавува дека „САД ќе преземат во Газа“, и дека Палестинците ќе ги исселуваат од таму.Кога е Трамп во прашање, како што убаво рече и Хуман, тешко оди се.
Како го заклучи ова? Па и оној гест со туркање фотеља под Бибиџан и на слепец му кажува многу.Па чекај, нели Трамп беше анти Израел...Како тоа прва средба му беше со Бенџо?
Саркастично беше моето прашање. Овде на форумов имаше членови кои викаа дека Трамп ќе ги васпита израелците, а јас им реплицирав дека Евреите му се најголеми поддржувачи во кампањата на Трамп...Како го заклучи ова? Па и оној гест со туркање фотеља под Бибиџан и на слепец му кажува многу.
Тагни ме кога ќе тргне првиот контингент од 1000 газанци за Тирана, вака уште ништо не правиме.„Wishful thinking на САД и Израел“ или не, ама во Газа веќе неколку недели има амерички платеници... Па после иде Трамп во Ерусалем и изјавува дека „САД ќе преземат во Газа“, и дека Палестинците ќе ги исселуваат од таму.
Ваљда следиш што се дешава, ама ако не еве:
Повторно, каде ќе завршат тие Палестински мусли? И дали сега помалку лудо звучи сето тоа, и намената на камповите тие како во Шќиперија (а утре веројатно и на Криволак) се полесни за разбирање?
Автоматски споено мислење:
![]()
Trump doubles down on Gaza plan, says Palestinians could be ‘happy’
Trump’s comments come after officials walked back suggestion Palestinians would be permanently displaced from Gaza.www.aljazeera.com
President Donald Trump has said the United States will “take over” and “own” Gaza after an ethnic cleansing of Palestinians from the besieged enclave under an extraordinary plan that he claimed could turn the enclave into “the Riviera of the Middle East”.![]()
What Donald Trump said about his plans to ‘take over’ Gaza
Transcript from his news conference with Netanyahu where the US president unveiled his plans.www.aljazeera.com
Секако дека животот на едно еврејско бебе е побитен од животот на 40 000 палестински бебиња. Сите треба да го жалиме богоизбраниот народ наместо таа (гоим) стока.Варварите влегова во семеен дом, му ја изрешетаа фамилијата со калаши, мајка и две деца, кое едно од нив имало 9 месеци. Него го киднапираа од сред улица не знаејќи за ова, и некни во саботата после 500 дена во заробеништво во Газа, го пуштија за да си ја дознае оваа вистина.
Зошто Вашиот Лорд Бебо го нема да ја пише оваа приказна?
И сите вие што клававте падобранци на фејсбук ковери и што ликувавте тука на тоа? Ејј...
Замислете, која душа треба да ја имаш за да влезиш и со калаш да решеташ 9 месечно бебе???
Семејството:
Прегледај го приврзокот 443973
Прегледај го приврзокот 443974
Ајде сега, слободно почнете со релативизирање....
Никаде не реков дека е побитен, ми ваѓаш реченици што не сум ги рекол, ниту помислил. Мене не ми е во ред ниту едното ниту другото. Злото раѓа ново зло. Така да злото кое го направија овие убивајќи 1500 невини жртви, доведе до убиството на тие еве да речеме да се точни бројките што ги напиша 40.000.Секако дека животот на едно еврејско бебе е побитен од животот на 40 000 палестински бебиња. Сите треба да го жалиме богоизбраниот народ наместо таа (гоим) стока.
Исти вакви како тебе вакви мантри ни продаваат за 6 000 000 недокажани жртви а никој не спомнува 30 000 000 словени.