Политички случувања во Израел

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.165
Поени од реакции
36.241
Автоматски споено мислење:

Кога е Трамп во прашање, како што убаво рече и Хуман, тешко оди се.
Трамп не некој е значаен фактор за одлучување на насоката на случувањата. Ниту бил ниту ќе биде.

Значи сепак останале пар терористички гнезда несрушени
Кај да е и тие ќе ги довршат... А тогаш спремај се за палестински муџа бегалци... Можеби ти ќе волнтираш за да се обезбеди сместување?
Со нашиве политичари прашањето ќе биде само „колку да примиме“.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.165
Поени од реакции
36.241
Кога е Трамп во прашање, како што убаво рече и Хуман, тешко оди се.
„Wishful thinking на САД и Израел“ или не, ама во Газа веќе неколку недели има амерички платеници... Па после иде Трамп во Ерусалем и изјавува дека „САД ќе преземат во Газа“, и дека Палестинците ќе ги исселуваат од таму.

Ваљда следиш што се дешава, ама ако не еве:

Повторно, каде ќе завршат тие Палестински мусли? И дали сега помалку лудо звучи сето тоа, и намената на камповите тие како во Шќиперија (а утре веројатно и на Криволак) се полесни за разбирање?

President Donald Trump has said the United States will “take over” and “own” Gaza after an ethnic cleansing of Palestinians from the besieged enclave under an extraordinary plan that he claimed could turn the enclave into “the Riviera of the Middle East”.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.824
Поени од реакции
29.995
Ако уште некој се прашува кој муџите и нигерите ни ги бутка у Европа и кој сака да ја уништи Европа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.897
Поени од реакции
43.881
ретерираше Рубио од изјавите на Трамп, нема ништо од ова да биде. Газа се расчистува моментално и луѓето се враќаат во населбите каде што живееле.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.463
Поени од реакции
6.298
Па чекај, нели Трамп беше анти Израел...Како тоа прва средба му беше со Бенџо?

Раселувањето на Палестинците е во главата само за теоретичарите на заговор и на рамноземјашите, да ве дрибла....Изјавата му беше со цел за да каже меѓу редој дека стои 100% зад Израел...Така да олабајте малку, нема да има ништо од тоа....

Трамп и сам не си верува на својата Блискоисточна ривиера граѓаните на светот..Човекот изјавува што ќе му прдни за да биде интересно, таков си е, холивуд стар...Не го научивте досега?

Член од
6 ноември 2024
Мислења
841
Поени од реакции
1.552
Па чекај, нели Трамп беше анти Израел...Како тоа прва средба му беше со Бенџо?
Како го заклучи ова? Па и оној гест со туркање фотеља под Бибиџан и на слепец му кажува многу.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.463
Поени од реакции
6.298
Како го заклучи ова? Па и оној гест со туркање фотеља под Бибиџан и на слепец му кажува многу.
Саркастично беше моето прашање. Овде на форумов имаше членови кои викаа дека Трамп ќе ги васпита израелците, а јас им реплицирав дека Евреите му се најголеми поддржувачи во кампањата на Трамп...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.209
Поени од реакции
26.266
„Wishful thinking на САД и Израел“ или не, ама во Газа веќе неколку недели има амерички платеници... Па после иде Трамп во Ерусалем и изјавува дека „САД ќе преземат во Газа“, и дека Палестинците ќе ги исселуваат од таму.

Ваљда следиш што се дешава, ама ако не еве:

Повторно, каде ќе завршат тие Палестински мусли? И дали сега помалку лудо звучи сето тоа, и намената на камповите тие како во Шќиперија (а утре веројатно и на Криволак) се полесни за разбирање?

President Donald Trump has said the United States will “take over” and “own” Gaza after an ethnic cleansing of Palestinians from the besieged enclave under an extraordinary plan that he claimed could turn the enclave into “the Riviera of the Middle East”.
Тагни ме кога ќе тргне првиот контингент од 1000 газанци за Тирана, вака уште ништо не правиме.

Последно уредено:

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.463
Поени од реакции
6.298

"As far as I'm concerned, if all of the hostages aren't returned by Saturday at 12 o'clock, I think it's an appropriate time. I would say, cancel it and all bets are off and let hell break out. I'd say they ought to be returned by 12 o'clock on Saturday," Trump said.

He said he wanted the hostages released en masse, instead of a few at a time. "We want 'em all back."

Се шпекулира дека другите заложници се убиени, и дека Хамас пробува да купи време....

Кога реков јас дека Хамас е најголемото зло што му се случило на Палестина во цела нејзина историја, тука се смееја по некои....

Зошто? Ако не ги ослободат заробениците, Израел ќе добие лиценца за тоа и од Америка (не дека од неа и фалеше) и од Западот, и од Русија, а и од нејзините арапски покровители, бидејќи со нивно покровителство Хамас вети дека ќе ги врати заробениците.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
3.233
Поени од реакции
9.780
Ене ја сабота кај е. Не им се пишува добро на Хамас. Нека си ги земат нивните побратими Ирците, има и таму фестивали за напаѓање ќе се најде по нешто.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.897
Поени од реакции
43.881
Трамп смета на тоа да ги уцени Египет и Јордан за да ги земат бегалците. Демек ќе им ја скрати помошта. Али за сега и двете држави одбиваат бегалци.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.463
Поени од реакции
6.298
Варварите влегова во семеен дом, му ја изрешетаа фамилијата со калаши, мајка и две деца, кое едно од нив имало 9 месеци. Него го киднапираа од сред улица не знаејќи за ова, и некни во саботата после 500 дена во заробеништво во Газа, го пуштија за да си ја дознае оваа вистина.

Зошто Вашиот Лорд Бебо го нема да ја пише оваа приказна?

И сите вие што клававте падобранци на фејсбук ковери и што ликувавте тука на тоа? Ејј...

Замислете, која душа треба да ја имаш за да влезиш и со калаш да решеташ 9 месечно бебе???

Семејството:

987.jpg

480512317_10236882688746415_7791137194321801598_n.jpg

Ајде сега, слободно почнете со релативизирање....

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.824
Поени од реакции
29.995
Варварите влегова во семеен дом, му ја изрешетаа фамилијата со калаши, мајка и две деца, кое едно од нив имало 9 месеци. Него го киднапираа од сред улица не знаејќи за ова, и некни во саботата после 500 дена во заробеништво во Газа, го пуштија за да си ја дознае оваа вистина.

Зошто Вашиот Лорд Бебо го нема да ја пише оваа приказна?

И сите вие што клававте падобранци на фејсбук ковери и што ликувавте тука на тоа? Ејј...

Замислете, која душа треба да ја имаш за да влезиш и со калаш да решеташ 9 месечно бебе???

Семејството:

Прегледај го приврзокот 443973

Прегледај го приврзокот 443974

Ајде сега, слободно почнете со релативизирање....
Секако дека животот на едно еврејско бебе е побитен од животот на 40 000 палестински бебиња. Сите треба да го жалиме богоизбраниот народ наместо таа (гоим) стока.
Исти вакви како тебе вакви мантри ни продаваат за 6 000 000 недокажани жртви а никој не спомнува 30 000 000 словени.

Vartolu

The Infamous Mobb
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.463
Поени од реакции
6.298
Секако дека животот на едно еврејско бебе е побитен од животот на 40 000 палестински бебиња. Сите треба да го жалиме богоизбраниот народ наместо таа (гоим) стока.
Исти вакви како тебе вакви мантри ни продаваат за 6 000 000 недокажани жртви а никој не спомнува 30 000 000 словени.
Никаде не реков дека е побитен, ми ваѓаш реченици што не сум ги рекол, ниту помислил. Мене не ми е во ред ниту едното ниту другото. Злото раѓа ново зло. Така да злото кое го направија овие убивајќи 1500 невини жртви, доведе до убиството на тие еве да речеме да се точни бројките што ги напиша 40.000.

Kajgana Shop

На врв Bottom