Политички случувања во Израел

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Чекале некој мастермајнд како тебе да се појави и да ги просветли, ама штета си се родил како Македонец, идолопоклоник на Ајатолахот од Техеран, фан на брадосаните муџи, и заколнат слеп непријател на Евреите....
Каков одговор од личност која често ги обвинува другите за лични напади и наметнување на работи кои не ги изјавил....

Бидејќи си поддржувач на Камала, јасно е колкав ти е умствениот капацитет.

Јас ако сум поддржувач на брадосани, ти значи си поддржувач на убијци на милиони христијани.

Има разлика меѓу евреи и зионисти, ама ти поддржуваш партија која не ја знае разликата меѓу маж и жена, така да ова за тебе е квантна физика.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Nemoj da gi narekuvas kozojebi..Ke gi navredis custvata na edna grupa luge ovde....
Автоматски споено мислење:

Каков одговор од личност која често ги обвинува другите за лични напади и наметнување на работи кои не ги изјавил....

Бидејќи си поддржувач на Камала, јасно е колкав ти е умствениот капацитет.

Јас ако сум поддржувач на брадосани, ти значи си поддржувач на убијци на милиони христијани.

Има разлика меѓу евреи и зионисти, ама ти поддржуваш партија која не ја знае разликата меѓу маж и жена, така да ова за тебе е квантна физика.
Лажеш, безочно. Јас сакам Трамп да победи, најди еден пост каде имам пишано дека ја поддржувам Камала, ќе го избришам профилов. Ако не ти избриши го? Бива ли? Само тоа знаете, да подметнувате работи, ама нече мочи. Ајде ако си маж прифати го предизвикот, цитирај мое мислење каде ја поддржувам КамИла, и ќе си го избришам профилот и нема ни пост да пишам повеќе, а ако не најдиш, ти да го сториш тоа? Ајде да видиме колкав маж си.....

@Bafra ajde mashkoooo ajde ne cimi... Ke brisis ili ke bidis pi*ka?

@Bafra sta je bre, pojeo si jezik jebote????

Последно уредено:
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
идолопоклоник на Ајатолахот од Техеран, фан на брадосаните муџи, и заколнат слеп непријател на Евреите....
Епа дај кажи по кој мој пост заклучи дека сум све она погоре....

Аман немој само профилот да си го избришеш, често тресеш зелени, другите ги обвинуваш за нешто, што ти самиот тоа го правиш, плачеш ко пиче.
Профилот ќе си го бришел, ќе се тепал со членови од форумов, а се смета за интелект. Ај ај ај каков лик.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Малдиќу, ти не даваш одговор, туку редиш листа од оправдувања.

А вицот е многу прост и се состои во начелото „М.м.е. кој прв почна„.

Откако Израел е „учукан„ меѓу априорно непријателски народи, било кој израелски политичар, во било кој момент од неговото владеење, може да најде оправдување за било каков/негов геноциден потег, кон било кој израелски сосед, па нека е тоа оправдување изведено и под “лажни знамиња„, каде Израел има „богато искуство„.
Точно тоа што даваш и ти, оправдување за геноциден потег на било кој од соседите на Израел.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
22.728
Не знам како успеале да го освојат цел Блиски Исток, Северна Африка и сериозно да ја загрозат Европа. Изгледа Монголците кога им дошле ги убиле сите со IQ над 70. Да не се тепале константно Персија и Источното Римско Царство цело време никогаш немало да излезат од пустината наречена Арабија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ако не се согласуваш и немаш аргументи за тој став, нели е подобро воопшто да не почнуваш дискусија?
Многу пати сум ги пишал аргументите и тие не се променети.

Ти ми реплицираше за споредба на Израел со Косово, и мојата теза е дека Израел и Косово се користат за исти намени, од истата група луѓе. Во тој контекст со твоите мислења за „историјата на израел и за глупостите што се лупаат на темава“ ти не ја демантираш мојата теза. Напротив, со ескивирањето ја потврдуваш мојата теза. Дури и малку незгодно ми паѓа (за тебе) што вака очигледно избегнуваш да образложиш нелогично противење на суштински аспект на дискусијава.
Јуденстaат на Теодор Херцл е основа на денешната еврејска држава. Како причина која се наведува на оваа книга е аферата Драјфус, која го означува почетокот на антисемитизмот во Европа, кој кулминира со геноцидот во втората светска војна. Во моментот кога ја издава книгата никој не го зима за сериозно, буквално ниту една еврејска организација. Во моментот кога е издадена книгата, Америка е далеку од светска сила, а Британија во која цути анти-семитизмот (во смисла на анти-еврејството) и која покасно ја превзема Палестинa од отоманците, евреите им се само проблем со арапите. Британците во Палестина држат под оружје 20К арапска полиција и дефакто се во војна со Евреите. Евреите го дигаат во воздух Кинг Давид хотелот, каде што британското разознавање ги држи податоците за Хашомер. До 1942-3 година, антисемитизмот во Британија и САД е на исто ниво со Германија. Едноставно ги мрзат евреите. Џон Ф Кенеди му се дивел на Хитлер.

Кога Израел прогласил независност, има ембарго за оружје од страна на западните земји и отворено непријателство со Британија, која дефакто се грижела ембаргото да биде испоштувано, додека СССР била главниот доставувач на оружје на Израел.

И сега тука се тврди дека Израел е оформен од западните сили ... Што е тоа ако не се глупости.

Ај да видиме за Косово, Косово дефакто е оформено од САД за своите интереси. САД значи ја бомбардираше Србија за да Србија го даде Косово и на крај Србија потпиша капитулација во Куманово и го предаде Косово. Косово и ден денеска е под заштита на САД.

Како овие 2 се исти ? Во кој тоа свет овие две се оформени за една те иста причина ?

Како на ниту еден друг евреин претходно не му текнало да постави основи на држава, на било која локација на планетава....
Значи ако бил Тасе 30 години пред Теди, тогаш прашањето на рамноземјашите ќе беше зошто Тасе. Што е ова ако не е глупост.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Епа дај кажи по кој мој пост заклучи дека сум све она погоре....

Аман немој само профилот да си го избришеш, често тресеш зелени, другите ги обвинуваш за нешто, што ти самиот тоа го правиш, плачеш ко пиче.
Профилот ќе си го бришел, ќе се тепал со членови од форумов, а се смета за интелект. Ај ај ај каков лик.
Чим навиваш за Хезболах, да не сакаш да те наречам крстоносец?

Профилот не го бришам (едино ако најдиш пост каде ја поддржувам Камала), ама како што гледам манипулацијата сакаш да ја претвориш во ефтин цинизам, така да олабај се, те видовме колку ти стиска :)

А за тепањето, тоа со членот на форумот е поради ѓибање во фамилијата, и тоа не те засега тебе,

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.579
Поени од реакции
33.740
И сега тука се тврди дека Израел е оформен од западните сили ... Што е тоа ако не се глупости.
Создаден од западната олигархија, која во мнозинство биле и се Евреи. Но јас тоа не го ни дискутирам. Не ја анализирам генезата туку функцијата што Израел како денес држава ја врши. Израел кој меѓу другото го нарекуваат „копениот носач на авиони“ на САД.

Ај да видиме за Косово, Косово дефакто е оформено од САД за своите интереси...

Како овие 2 се исти ? Во кој тоа свет овие две се оформени за една те иста причина ?
Значи едно х пати повторив. Нејсе. Во овој реалниот свет тие две држави (ако на Косово му даваме комплимент па го нарекуваме држава), двете се создадени за раздели и владеј во Блискиот Исток и Балканот. Се разбира Израел е многу поважен, но тоа би била главната (суштинска) разлика.

Херцл/мерцл? Никакви еврејски визионери немало да успеат ништо да направат со сонување и со јадење бурек, не без таквите како Лајонел Волтер Ротшилд и нивното влијание, моќ и пари.

И што врска има историјата со сегашоста во која сите вредности се менуваат забрзано како никогаш досега? Па ајде бе што ќе кажеш за скандинавските денешни пичици од држави на кои им бутаат имигранти со милиони, кои (како што кажуваа во еден добар филм) имигрантите мусли/црнци „им направија толку многу eбeњe, што плавите очи и плавата коса станаа црни очи/коса и темникава кожа“. Каква поврзаност имаат нивните викингшки претци со денешниве скандинавски soyboys? Каква врска имаат тие држави со денешниве потчинети вазали Шведска и Норвешка и Данска?
Знаеш зошто го спомнувам ова? Затоа што си се запнал со историјата додека ја игнорираш сегашноста. Споредно е какви идеали и визии имале тие израелски дејци, ништо од тоа немало да биде возможно без моќта и делувањето на олигарсите како Ротшилд. Размисли малку за тоа додека ги повторуваш испраните финти со дипстејт перењата на мозок како „рептили“ и слично.

Во дискусииве за Ерменија претходно, и сега за Израел, буквално не личиш на себе. Просто неверојатни ми се разликите. Не затоа што не се согласуваме, туку за необјективноста која ти е прва особина на овие две теми.

Последно уредено:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Херцл/мерцл? Никакви еврејски визионери немало да успеат ништо да направат со сонување и со јадење бурек, не без таквите како Лајонел Волтер Ротшилд и нивното влијание, моќ и пари.
Што е Ротшилд? Кинез да не е случајно? Или Индиец е можда? Што е чудно Евреј да помогне во формирање на Еврејска држава ?

Размисли малку за тоа додека ги повторуваш испраните финти со дипстејт перењата на мозок како „рептили“ и слично.
Приказната за Хазарите е во истиот ранк со рептилите. Приказната за тоа дека Сталин е Евреин е на истиот ранк со рептилите. Приказната дека комунизмот е во целост дело на Евреите е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Хитлер е евреин и дека цела втора светска војна е уствари измислена од евреите и за да се создаде Израел е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Хамас е чедо на Израел е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Израел самиот си ги утепал тие 1200 души на 7 Окт. е во рангот на рептилите.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
Што е Ротшилд? Кинез да не е случајно? Или Индиец е можда? Што е чудно Евреј да помогне во формирање на Еврејска држава ?
И што велиш, зашто на Ротшилди им текнало дека треба да возобноват држава и да ги повикаат на преселба своите соплеменици, од веќе добро ситурани позиции, во некоја пустинска биртија, наречена „Палестина„?...

Приказната за Хазарите е во истиот ранк со рептилите. Приказната за тоа дека Сталин е Евреин е на истиот ранк со рептилите. Приказната дека комунизмот е во целост дело на Евреите е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Хитлер е евреин и дека цела втора светска војна е уствари измислена од евреите и за да се создаде Израел е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Хамас е чедо на Израел е во истиот ранг со рептилите. Приказната дека Израел самиот си ги утепал тие 1200 души на 7 Окт. е во рангот на рептилите.
Од сите наведени „теории на заговор„, дел се вистинити, дел се полувистинити, дел не се вистинити.
Ако не ти се убедливи, не се ни повикувај на нив...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
туку функцијата што Израел како денес држава ја врши
Многу земји ја имаат истата функција, како на пример Јужна Кореја, Јапонија, Тајван.... Тоа никаде не го имам оспорено.

Генерално моите постови се одговори на тие глупости што се лупаат од историски аспект. Тука се говореше и сеуште се говори за историски бесмислици и некаков си светски заговор на евреите против човештвото и белата раса. Скоро и ништо да немам кажано за судирот кој се одвива моментално, освен дека ме боли стапот за оние кои за свои херои ги сметаат главосечачите на православните во Сирија.

Од сите наведени „теории на заговор„, дел се вистинити, дел се полувистинити, дел не се вистинити.
Ако не ти се убедливи, не се ни повикувај на нив...
Тие работи што сум ги набројал во постот кој си го квотирал, се најекстремните невистини што се зборат за евреите. Оние најочигледните невистини.

И што велиш, зашто на Ротшилди им текнало дека треба да возобноват држава и да ги повикаат на преселба своите соплеменици, од веќе добро ситурани позиции, во некоја пустинска биртија, наречена „Палестина„?...
Па да.... одговорот е: продолжи ја приказната како што ти одговара....

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.434
Поени од реакции
2.434
значи п по петелот водачот Хезболах
Ми го тепаат детето две други деца. Детето ми има 8 години, тие две деца имаат 15 години. Одам да му кажам на комшијата, он ми вика деца се комшија, се праи наудрен (државна политика). Следниот пат кога го истепаа, му се качив дома и на вратата колку што ме држеше сила со клоци почнав да мавам. Се мислеше дали да отвори, му беше страв, ама на крај собра сила и отвори, кога отвори го фатив за гуша и го стиснав убаво (Израел). Веќе тие деца го заобиколуваа моето дете, на одреден радиус.

Многу луѓе во поствоениот период (2001-2015), од другата страна на Вардар, ми се правеа паметни за соживот. Луѓе кои во животот немале никаков контакт со тоа племе. Многу е лесно да се правиш паметен, кога воопшто немаш никакви сериозни контакти со такво племе. Првиот пат моите предци ги избркале од Албанија, вториот пат од Кичево и третиот пат мене од Чаир. Да сме се понашале како Израел, нема да се десело тоа. Гледам многу луѓе кои растеле меѓу нив, го делат истото мислење со мене.

На крајот на краиштата иако од политичка гледна точка никогаш не сум го сакал Биби, што кажа Биби што не е точно. На база на приказни попут оваа што ја пропагира Бафра, во ОН последните 10тина години се донесени заклучоци кои се против Израел. Тоа не го прави Израел сличен на Албанците, туку сличен на Македонија. Разликата помеѓу Израел и Македонија е само во тоа што дијаспората на Израел и тоа како се грижи за матичната држава, а внатре во државата и тоа како се захвални за тоа. А нашата дијаспора тука во Македонија е масовно исмејувана и се користат разни пропагандни методи за да диференцијацијата биде уште подлабока. Немора да мрднеш од форумов за да го видиш тоа.

Реакцијата на Израел е природна. Прокламцијата на Амин ал Хусеини (муслимански браќа) за уништување на Евреите и нивната држава од 1948, сеуште е на сила. Никад не ја запреле. Во државни доктрини на неколку муслимански земји е да се уништи Еврејската држава. Тоа не е нешто што се крие, тоа е нешто што јавно се кажува, нешто со кое што тие што го кажуваат се гордеат. Јас само незнам зошто Иран застанува на страната на своите непријатели.

Што би направил ти да си на местото на Биби?
Да бев на местото на Биби ќе го напраев истото,затоа отсекогаш сум имал симпатии за него,.....штета шо немавме еден Биби 2000 г ...комитите не предадоа

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
Тие работи што сум ги набројал во постот кој си го квотирал, се најекстремните невистини што се зборат за евреите. Оние најочигледните невистини.
Ако ги тргнеме на страна „теориите„ кои сами по себе се апсурдни, другите „теории„, кои со тек од време стануваа(т) пракса, не можеш да ги побиеш...

Па да.... одговорот е: продолжи ја приказната како што ти одговара....
Немаш одговор?...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ако ги тргнеме на страна „теориите„ кои сами по себе се апсурдни, другите „теории„, кои со тек од време стануваа(т) пракса, не можеш да ги побиеш...

Немаш одговор?...
Јас го кажав одговорот 3 пати во последните 2 страни. А ти можеш да си ја продолжиш реченицата како ти одговара.

не можеш да ги побиеш...
Утре да измислат временска машина да отидеш лично да видиш дека не е така, ни тоа нема да ти ги побие теориите, зошто ќе го сметаш тоа за еврејски заговор.

Kajgana Shop

На врв Bottom