Сакаш да кажеш дека Палестинците не се виновни за нападите на Хамас, немаат тие врска со Хамас и нивните срања. Тие биле во подрум и ништо не знаат. Тие Хамас имаат борци ваљда Бугари а не Палестинци. И сега откако направiод владеењето на Израел? И утре кога ке им текне пак можат да направат таква беља а Израел пак ке треба да ги поштеди оти ете имаат трауми? Па дали се читате што пишувате? Тоа е онаа истата албанска линија која дивеењето си го оправдува со тоа дека ете тие толку години биле угнетувани од комунистите па затоа се љочки и со право бодат со ножеви, тепаат евн работници и што уште не.
iskreno mi e gajle dali se vinovni ili ne se... totalno nebitno, duri bi rekol krivo mi e sto seuste ne napagaat i ne gi trebat gnidite evreiski. ic ne mi e zal ni za ednite ni za drugite.
i da fala bogu deka palestincite imaat vrska so hamas. hamas se uglavno palestinci. sto ocekuvas da pravat 3M palestinci zbutani na teritorija kolku skopje, butnati u betonski kafez kade porobitelite im kazuvaat kolku jajca, kolku aspirini mesecno moze da uvezat... pa u mirna doba im pustaa 4 sati struja dnevno be... gi tretiraat ko stoki, gi ubivaa po 200-300 godisno onaka od keif i sega treba da mi e zal za 1000 evrei? malku e. ke pocne da mi e zal koga edno barem 100 000 evrei ke go jadat, onaka zal kolku so mi e zal za lanskiot dozd...
i da izrael treba da vleze i da gi bara kopneno bez da ubiva civili. treba da upotrebi proporcionalna sila. izrael e drzava so celosen odbranben aparat i miljardi dolari vlozeni vo sekakva tehnologija plus miljardi dobieni od USA kako poddrska, razuznavacki informacii od site duri i od egipet bile predupredeni za ova... toa sto toa ke bide tesko i ke imaat zrtvi ako taka ja sprovedat operacijata e bas zatoa sto bile gadovi so obicniot narod i zatoa sto nema da imaat nikakva poddrska inace takvo sranje da napravi nekoja grupa vo normalna drzava sigurno ke ima i poddrska od del od lokalcite sto sakaat mir. IRA miljarda gluposti napravi vo UK pa ne ja sramnija irska so zemja englezite. zosto da im se dozvoli i da se aminuva ova etnicko cistenje? utre tebe komsii ke ti bidat ovie 3M samo kolku da si znaes...
i ne ova nema vrska so sponovite kaj nas. kazi mi koga sipak vo MKD ili YU bil nacukan u konc kamp kako gaza kade sme im kontrolirale sto i kolku jadat, kolku struja ke imaat, kolku benzin moze da natocat?