Политички случувања во Израел

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.435
Поени од реакции
4.178
за да почнат со тепих бомбардирање треба да имаат воздушна надмоќ како што има Ираел. Они сами си буткаат авиони не па воздушна надмоќ да постигнат
Друже што ќе им е воздушна надмоќ со хиперсонични ракети, тактички нуклеарки и останато.. Едно дугменце и пола украина ја нема.. Ајрон дом не можеше да се справи со ракетите правени во некоја шупа во Газа не пак Украина да се справи од ракетите на Русија со некое мизерно ПВО ..

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Друже што ќе им е воздушна надмоќ со хиперсонични ракети, тактички нуклеарки и останато.. Едно дугменце и пола украина ја нема.. Ајрон дом не можеше да се справи со ракетите правени во некоја шупа во Газа не пак Украина да се справи од ракетите на Русија со некое мизерно ПВО ..
Две години на дугменцето дркате и никако да ви се крене. Нека земат русите забелешки од Израел како се војува.
Од јадови за Палестина/ Русија, вчера мајко ја посвршија. Букаке стил

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.830
Две години на дугменцето дркате и никако да ви се крене. Нека земат русите забелешки од Израел како се војува.
Да, пошто да имаш воздушна надмоќ над Газа и Украина со цело НАТО позади Украина е буквално идентична ствар.

Член од
12 јануари 2022
Мислења
649
Поени од реакции
1.318
Интересно размислуване на топ израелски разузнавач за Палестинците: немаат што да изгубат, не можеме да ги исплашиме

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745
Ова ко Македонија да земе да војува против Шутка па да се фалиме види не мамицата им ја решивме на циганиве а Русите уште се мачат со Украинците. :icon_lol:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.649
Поени од реакции
42.204
Израел да војува со армија како руската ќе биде прегазен за многу кратко. Нивната армија е може добра за офчари, и тие офчари 18 Меркава тенкови им уништија со дронови и РПГ. Тоа што го истураат бесот на цивили не ги прави јаки.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Со камења да почнат да напаѓаат ќе им ебат мамицата, човек на човек се напикани во тоа Газа.
1696939311270.png

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.426
Поени од реакции
24.609
Сакаш да кажеш дека Палестинците не се виновни за нападите на Хамас, немаат тие врска со Хамас и нивните срања. Тие биле во подрум и ништо не знаат. Тие Хамас имаат борци ваљда Бугари а не Палестинци. И сега откако направiод владеењето на Израел? И утре кога ке им текне пак можат да направат таква беља а Израел пак ке треба да ги поштеди оти ете имаат трауми? Па дали се читате што пишувате? Тоа е онаа истата албанска линија која дивеењето си го оправдува со тоа дека ете тие толку години биле угнетувани од комунистите па затоа се љочки и со право бодат со ножеви, тепаат евн работници и што уште не.
iskreno mi e gajle dali se vinovni ili ne se... totalno nebitno, duri bi rekol krivo mi e sto seuste ne napagaat i ne gi trebat gnidite evreiski. ic ne mi e zal ni za ednite ni za drugite.

i da fala bogu deka palestincite imaat vrska so hamas. hamas se uglavno palestinci. sto ocekuvas da pravat 3M palestinci zbutani na teritorija kolku skopje, butnati u betonski kafez kade porobitelite im kazuvaat kolku jajca, kolku aspirini mesecno moze da uvezat... pa u mirna doba im pustaa 4 sati struja dnevno be... gi tretiraat ko stoki, gi ubivaa po 200-300 godisno onaka od keif i sega treba da mi e zal za 1000 evrei? malku e. ke pocne da mi e zal koga edno barem 100 000 evrei ke go jadat, onaka zal kolku so mi e zal za lanskiot dozd...

i da izrael treba da vleze i da gi bara kopneno bez da ubiva civili. treba da upotrebi proporcionalna sila. izrael e drzava so celosen odbranben aparat i miljardi dolari vlozeni vo sekakva tehnologija plus miljardi dobieni od USA kako poddrska, razuznavacki informacii od site duri i od egipet bile predupredeni za ova... toa sto toa ke bide tesko i ke imaat zrtvi ako taka ja sprovedat operacijata e bas zatoa sto bile gadovi so obicniot narod i zatoa sto nema da imaat nikakva poddrska inace takvo sranje da napravi nekoja grupa vo normalna drzava sigurno ke ima i poddrska od del od lokalcite sto sakaat mir. IRA miljarda gluposti napravi vo UK pa ne ja sramnija irska so zemja englezite. zosto da im se dozvoli i da se aminuva ova etnicko cistenje? utre tebe komsii ke ti bidat ovie 3M samo kolku da si znaes...

i ne ova nema vrska so sponovite kaj nas. kazi mi koga sipak vo MKD ili YU bil nacukan u konc kamp kako gaza kade sme im kontrolirale sto i kolku jadat, kolku struja ke imaat, kolku benzin moze da natocat?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.426
Поени од реакции
24.609
Иран нема шанси директно да се уклучи во војната, иако ова е нивно масло.

Вчера, Израелците (авиони без ознаки) уништија 3 конвои со оружје во близина на Ирачко-Сириската граница.

Израелците имаат план за 20 минути да им ги избомбардираат сите нуклеарни постројки на Иран, така да не верувам дека Иран ќе влегва во авантура да го напаѓа Израел, особено пред да развие нуклеарно оружје..
abe glup eden u prva prilika koga iran ke ima mobilna nuklearka sto ke moze u ranec da se stavi ke ima edno alah akbar u teheran i 2-3 drugi mesta pa posle izrael neka sproveduva planovi... kon toa ideme
Автоматски споено мислење:

da sakaa rusite taka da vojuvaat do sega za berlin ke se pregovarase so amerite ili ke nemase site.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Ne znam ova dali bese postirano.

Borcite za sloboda so golemi bradi frlija granata vo bunkerce kade se kriele civili.

Прегледај го приврзокот 393750

Прегледај го приврзокот 393752

Eve i snimka imalo:

Вакви видеа не се ставаат, русофилската хамас екипа може ќе се навреди.

@Vanlok @Ron Burgundy @мкд владе @poimanemam види вашите како се борат за права. А и овие израелциве, кај нашле да се кријат баш таму.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.426
Поени од реакции
24.609
Kano abe ne relativiziraj sega Aboridzinite kaj vas da vi vlezat vo gradovite i da ve kolat oti i ste bile mnogu polosi prema niv nego Evreite prema Muslimanite. Izrael izgubi 1.000 i kusur lugje za edna den. Sto mislis treba da bide soodvetna reakcija znaekji so kakov vid lugje imaat rabota?
zosto da ni vlezat? imaat normalni prava kako sekoj drug i se integrirani do maks plus miljarda beneficii. neka im dadat takvi prava evreite na palestincite neka pri sekoja prodazba na kuka, utakmici ili sekoj nastan se izvinuvaat i im se zablagodaruvaat na toa i toa aboridzinsko pleme cija teritorija bilo ova nekogas i kako sto se pravi ovde i veruvam deka ke se namalat tenziite. ama ne oni u konc kamp gi piknaa u gaza. imaat iskustvo i znaat kako e blagodernie na vas tamu igroce. iskreno se nadevam deka ovie 3M ke zavrsat kaj vas u berlin i za nekoja godina nekoj muhamed muller ke gi izroka i u israel onaka posetno da si dojde cel krug.

ps. soodvetna reakcija e da gi vratea u gaza i da gi pregovaraa za zaloznicite so toa sto ke im sprovedea blokadi. toa bi bilo soodvetna reakcija koja e prifatlliva za ostatokot na svetot.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.378
Поени од реакции
13.324
Вакви видеа не се ставаат, русофилската хамас екипа може ќе се навреди.

@Vanlok @Ron Burgundy @мкд владе @poimanemam види вашите како се борат за права. А и овие израелциве, кај нашле да се кријат баш таму.
Абе цреп, јас не ги оправдувам ниту терористиве ниту израелците кои во моментов вршат истребување на палестинските цивили.

Ти си тој кој поддржува една од страниве, оти си платен за тоа.

Сигурно си од тие во средно/на факултет шо не знаеле на кој континент израел се наоѓа, а сега геополитчки експерти станавте, за пуста пара као вашиот лидер зоќи.

Kajgana Shop

На врв Bottom