- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.691
- Поени од реакции
- 6.019
Moze ocekuva da postiras snimka od Osnovacko sobranie na ISIS kade Americkiot vrv gi pozdravuva prisutnite...Како не е одговорено?
Moze ocekuva da postiras snimka od Osnovacko sobranie na ISIS kade Americkiot vrv gi pozdravuva prisutnite...Како не е одговорено?
Претходниот пост ти е повеќето за Либија и Арапската пролет, што немаат врска со прашањето.
Изгледа дека ништо друго нема да ја заврши работата.Moze ocekuva da postiras snimka od Osnovacko sobranie na ISIS kade Americkiot vrv gi pozdravuva prisutnite...
Ај кажи ми и дали Шќиптарите ќе направеа нешто во Косово и овде во Македонија - без целосна помош и подршка од САД. Кажи уште тоа и да ја заокружиме тезата за твојот допир со реалноста.
Ок, баш ова е одговорот.Изгледа дека ништо друго нема да ја заврши работата.
Еве сега не е дека спори дека САД ги уништила сите тие арапски држави, ги радикализирала сите тие кољачи и фанатици... Дури не спори ни дека САД има бенефит од нив. Но филмот е како „како точно ги создале“?
@Human навистина не знам што одговор очекуваш.
Јас искрено се обидов, и очигледно не можам јас да толку да објаснам колку што можеш ти да се правиш дека не разбираш.
Но ти мене не ми одговори за Шќиптарите.
Ќе одговориш или и понатаму ќе бегаш?
И за ова може да ти објаснам која е разликата.Нормално дека ќе се префрлиш на друга тема
Супер, после 2ипол неповрзани постови, одиме кон нова тема.Бугарија е раскрсница меѓу Европа и Блискиот Исток. Повеќето терористи во Европа транзитираат низ Бугарија.
Главна цел на терористите се западните прогресивни земји...а Бугарија и Романија не се дел од нив. Нивните сили се насочени кон "големите играчи". Дали ќе привлече повеќе внимание нападот на Париз или Софија?
Религијата не е причината за бедата кај арапските земји, туку е симптом, има повеќе параметри зошто некоја цивилизација пропаѓа, религијата е симптом која се појавува после падот или при крај кога владателите како desperate measures ја употребуваат религијата за поголема контрола.Ако исклучиме деца токму тоа е проблемот во светот на тема ислам, што за еден немуслиман не одат 1000 курбан, пошто очигледно само тој јазик го разбирате. Светот ве жали и ве прима за да силувате и правите криминал. Само Израел и Кина со ујгурите очигледно го нашле рецептот. Во Кина џамии се прават јавни вециња, пуштање брада е забрането, сите ујгури се носат во превоспитни школи а ако многу им знае газот и мистериозно исчезнуваат.
Светот не сфаќа дека со гомнари ок е да се игра гомнарски и да не важат правилата за фер плеј. А ако настапуваш со мајндсет и од позиција на гомнар насилник (или bully на енглески) најлесно е кај тие што ти простуваат, те сожалуваат и не ти пружаат отпор.
Кога веќе така играте, секој нефер удар испод појас, секоја нечесна игра против вас, се што во нормални услови е за осуда во случајов е заслужено. Тотално е фер кога нефер играчи добиваат нефер шамари.
Што остана па за другите војни, гола водаСледствено, САД се директно одговорни за започнувањето на ВСВ
А не ти се повраќа од тоа што го прават припадниците на педофилот? На пример кога кољаат цртачи на стрипови во Франција само затоа што ГО НАЦРТАЛЕ педофилот мухамед? Значи пази, цртеж. И сега место државите и народот од таа деноминација да го осуди тоа и да каже дека се оградуваат, тие организираат прослави да се дерат алаху екбер, да палат француски знамиња и да ги слават убијците. Не ти се повраќа кога ги женат малолетните ќерки за некои старци таму пошто ако можел пророкот тогаш е халал? Или кога ги палат куќите на неверниците пошто неверниците се гнасни и го заслужуваат тоа и пророкот истото им го правел? Или кога силуваат европејки пошто тоа е дозволено, се што не е муслиманско "ако твојата десна рака го поседува" (во превод го грабнува како плен со што автоматски и го поседува) смееш да го ебеш по твоја волја. Од тоа не ти се повраќа ама од мене ти се повраќа оти не ги сакам тие гнаси. Па добро, фала, почестен сум искрено, на еден шиптaр му се повраќа тоа што сум исламофоб, сигурно сум на прав пат тогаш.Религијата не е причината за бедата кај арапските земји, туку е симптом, има повеќе параметри зошто некоја цивилизација пропаѓа, религијата е симптом која се појавува после падот или при крај кога владателите како desperate measures ја употребуваат религијата за поголема контрола.
Не се прашање веќе игрите, деца се убиваат, од твојата исламофобија ми се повраќа, искрено.
Колку што следев, нема офанзива сеуште. Има спорадични ракетирања во јужниот дел, накај преминот со Египет, поради што тој е уште затворен. ЕУ, ОН подготвуваат хуманитарен коридор од воздух, во спротивно оценуваат дека се на 24 часа до целосна хуманитарна катастрофа.Ај некој нека каже што се случило денес?
Ептен busy day имав, и глава ме боли, и не планирам вести да читам/гуглам шта ја знам…
У кратки црти, ги пушти ли УСА ционистите или само така џева креваат?
Прават пресметка што ако се отвори фронт со Хезболах и Сирија.Колку што следев, нема офанзива сеуште. Има спорадични ракетирања во јужниот дел, накај преминот со Египет, поради што тој е уште затворен. ЕУ, ОН подготвуваат хуманитарен коридор од воздух, во спротивно оценуваат дека се на 24 часа до целосна хуманитарна катастрофа.