Ми звучиш ко заостанатине либерали во Америка, што ја обвинуваат цела бела раса за се што се случува во светот. И како прават обратен-расизам кон белата раса и како тоа треба да биде прифатено. Ако некој седи во некоја држава и има три генерации до сега и до сега ништо нема направено и седат во гето, тоа е нивна вина а не вина на државата што ги прими. Исто ќе се деси и на моменталниве мигрантиве, не сакаат едуцирање,работа, оти си имаат своја цел.Проблемот со тероризмот/криминалот и мигрантите во европа не е од 2015 навака. Тогаш само се разгоре јавноста, подучена од фактот дека претходните генерации мигранти не се интегрираа. Меѓутоа тие не беа бегалци, тоа беа економски мигранти најчесто од евроспките колонии, истите колонии кој беа пред тоа експлоатирани од европјаните. Значи погрешно се смета дека Европјаните сакале да помогнат и овие им вратиле со лошо. Не, тоа е само алчниот европски гз кој во втора половина на минатиот век мкнел арапи,црнци, турци, пакистанци и што уште не за да работат за евтино, без да мислат за последиците.
Тие, нивните деца и 3 генерации по тоа ги сочинуваат гетата во Малме, Марсеј и тн. Не се тоа никакви Сиријци.
Зошто мене би ме заседало сега што се случувало минатиот век? Ако си економски мигрант и имаш пари да одиш некаде, зошто не се почне некој свој бизнис или нешто да се работи? Овие ниту се еконоски мигранти, ниту едуцирани.Тука ќе се лупнат луѓе, што освен криминал друго незнаат ништо. За неколку години ќе има зони каде што ни полицијата може да им отиде, како што прават во Шведска и Германија.