- Член од
- 1 февруари 2005
- Мислења
- 1.326
- Поени од реакции
- 1.872
Интересен човек си, имаше еден Стивен од Династија, доста отворен особено од позади, космополит, анархистОчигледно немаш поима со кого зборуваш. Амај очигледно си токмак оти веруваш во хипи комуни и лудитизам.
1ва поента-Демократо-левичарите се тие што тапкааат арапи по грб за да ја практикуваат нивната ЗАОСТАНАТА релгија по западните земји и тие кои ги правдаат.
2ра поента-Идеолошки сум анархист, за хаосот кој е потребен да се натера човештвото да напредува. Боље малце(и малце повеќе) да се жртвува сега, отколку долгорочно
3та поетна-религијата (особено исламот) се ослонува на клањање на виша сила. Секој што се клања на виша сила го поткупува напредокот што човекштвото треба да го постигне. И не , сечење на патлакот не е напредок, тоа е РЕЛИГИЈА
4та поента-голем дел од овие проблеми во светот настануваат од вакви хипи комуни-исто гладните деца во африка, исто нарко картелите, исто исис.
5та поента обвинуваш за содомија ама силување и полигамија и педофилија и дрога се ОК? бре ама лицемери.
6та поента православието е орган на Јунанистанската псеудокултура да овозможи пост византиска доминација врз немуслиманските народи на балканот.
7ма поетна имплицираш дека ние сме глупи што не ревертираме кон тие твои хипи религиозни комуни. Сакам да ми објасниш зошто секоја земја полна од такви хипи комуни е во перманента состобја на војна?
Глеј ме ваму-како хард лајн конзерва не постигнуваш ништо. Едноставно си ги поткопуваш сопствените аргументи. Заради такви како тебе педерофили и теократофили диктираат се сега, оти сте едноставно глупи и наивни да го согледате сопствено лицимерие и лицемерието на другите.

Такви глупости лаги си напишал, незнам какви хипи комуни ти се вртат во глава, тоа е Американски модел, секој со секој, дури истополово, тоа нема никаква допирна точка со талибаните.
1) Талибаните по доаѓање на власт забранија производство на Афион, што значи без хероин и опиум, за некоја година го сведоа до нула.
2) Педофилија е обичај на Пуштуните исто и на сегашните милиционери Таџики, 10-13 годишни момчиња за сексуални перверзии, официјално те придружуваат секаде, облечени во женски алишта идеологијата "бача бази" во буквален превод значи да си играш со деца.
Главната лага ти е тоа што дрога и педофилија имаше пред талибаните да дојдат на власт и после американската окупација.
3) Војната, си има држава, има народ, нека се тепаат, ќе победи народот, посилниот, тоа е сосема демократски, ако трета страна се меша без разлика дали е СССР или НАТО, стварите обично се интереси, многу ретко стварно помагаат за доброто на месното население. Исклучок правам со Русија Иран против ИСИС. Повод за војната се СССР и Америка, не навлегувам во детали зашто американците осумдесеттите години ги вооружуваа муџахедините во Авганистан, вклучително Осама Бин Ладен. Во крајна сметка војната заврши 1996 Талибаните си направија држава на чело со Мулан Абдула Омар. Запад е тој што несака мир, ако не му се потчинуваш.
4) Библискит проект е западен модел, заложен е во многу устави во Европа и Америка. Така да едни се клањат на Буда, други на Исус, Трети на Мухамед, тоа што ти си неверник е твое право, јас лично верувам во господ. Дури и сите ЕС претседатели формално идат во црква, палат свеќи, се молат, после дозволат еднополови бракови во разрез со Библијата. Твоето е фанатизам бетер од талибаните, ја сум атеист, анархист, хомосексуалист, сите треба да сте како мене, ќе ве кољам, бесам, треба сите да се како мене.

По време на талибаните немаше ни педофилија ни дрога, ни мигранти, си живеат по ширијатот, се клањат цел ден, нивен проблем. Не дека било рај на земјата, но нивна работа.
Неправедност имало и тука и таму, дали ќе дозволиш синот да го смени полот на запад или авганистанецот ќе ја продаде ќерката на новиот маж на 80 години, и двете ствари не се убави.
Таму носат Фереџе, денеска сите носиме фереџиња, не те пуштат во автобус, во продавница без маска, така да западот е многу по тоталитарен отколку било кој.