Буjрум доказ дека Бугарчињата што се накуцаа во исто време, и оваj, и Одесос, и Гања, и останатите слични ликови, поjма немат теренски од Македониjа чим не можат да jа сконтат зафрканциjата за Стража.И што е смешно овде ?
Буjрум доказ дека Бугарчињата што се накуцаа во исто време, и оваj, и Одесос, и Гања, и останатите слични ликови, поjма немат теренски од Македониjа чим не можат да jа сконтат зафрканциjата за Стража.И што е смешно овде ?
А сте се запрашале ли што ако вие грешите? Како да прифатиме нешто само затоа што вие мислите дека сте во право? И не е тоа само спрема Македонија, ако пребара човек по јутјуб бугарски видеа ќе види дека вие мислите дека и романците водат потекло од бугарите, и власите, и унгарците и еден куп стари народи. среќа нивна што ги примија пред вас па затоа само над нас се изживувате. И секаде се истите факти, србите за да ги разнебитат бугарите во Македонија ги убедиле дека се македонци. Последно што видов од еден историчар во Бугарија дека и словените се измилени само за да се разнебитат бугарите. навистина освен бугарите тешко некој одстрана да ја разбере таа ваша параноја да докажете дека се потекнува од Бугарија. Баш би било интересно да ви направат ДНК анализа ама само на оние кои не се потомци на македонци без разлика од кој дел на Македонија(пиринска,вардарска,егејска)И зошто тогаш Бугарија да поддржа политички држава, за која смета дека ги учи своите деца на фалсификувана бугарска историја и на омраза против Бугарија и бугарскиот народ?
Јас историјата ја учев од моите деовци и таѕко ми, чичко ми кои беа живи сведоци на спорниот период почеток на 20 век, балкански војни, прва, втора светска па и социјалистичка Југославија.А си се запрашал ли што ако ти грешиш? Колку историски книги, документи, сведоштва имаш прочитано во живот?
Хах, ма тоа ти се кафански муабети бе чоече, рекла-кажала, па на мене ако ми кажале нешто друго и на уште 1 милион плус луге, шо праиме?Јас историјата ја учев од моите деовци и таѕко ми, чичко ми кои беа живи сведоци на спорниот период почеток на 20 век, балкански војни, прва, втора светска па и социјалистичка Југославија.
Ај едно прашање овака директно иако си и ти македонско бугарче и не си ми многу релевантен по спорот. Што повеќе им пречи на бугарите она фашистички или окупатор?
Не ми одговори на прашањето го избегна.Хах, ма тоа ти се кафански муабети бе чоече, рекла-кажала, па на мене ако ми кажале нешто друго и на уште 1 милион плус луге, шо праиме?
Па имаш стотици, ако не и илјади луѓе денеска во Бугарија чии предци биле револуционери од Македонија и кои тврдат дека се Бугари. И шо праиме сега?
Еве ти слушни што збори Елисавета Шапкарева, правнучка на Кузман Шапкарев, вели дека секогаш биле и остануват Бугари. Ке го пишеме ли во Македонија сега Шапкарев Бугарин?
![]()
Родовата история на фамилия Шапкареви
Елисавета Шапкарева поема назад из семејната си историја, а п'рвата централна фигура в разказа ѝ е нејнијат прадјадо – роденијат в...bnr.bg
Внукот на најмалиот брат на Гоце:
Значи ќе ја почитуваме ли едноставно фамилната меморија или не?
По која логика точно е тоа? Имало или немало Бугари во Македонија? Ти дадов веќе примери за луѓе со потекло од Македонија, кои што тврдат дека се Бугари и нивното семејство биле Бугари, исто како што и ти тврдиш дека си Македонец и твоето семејство биле Македонци.Како прво на Бугарија не и е толку до Гоце или некој друг дали бил бугарин или не туку барате да признаеме дека сите пред 44 биле бугари и дека јазикот претходно ни бил бугарски. Е сега тоа се однесува и за моите претци за кои ти кажав како се изјасниле кога некој ги прашал, кога друг ги попишувал можел да ги пише као сака. Јас знам дека во денешно мое време има 120000 македонци од Македонија кои зеле бугарски пашапорт според нивно потекло ама вистината е друга бидејќи иамм познато кои зеле бугарски па знам како се чувствуваат и кажуваат. По нештата на логиката така било најверојатно и пред 100 години.Тоа што историјата по 20,50,100 години ќе има историски документи каде 120 00 жители од Македонија се изјасниле како бугари. И тогаш ќе биде зборот спрема пишаниот документ што нели ќе биде далеку од вистина.
Па добро, зошто тогаш цела држава се повикува на Илинденско востание, Гоце Делчев, ВМОРО, цар Самуил, Охридска архиепископија и тн?Факт е дека ве има како тебе во Македонија граѓани кои се чувствуаат и кажуваат како бугари и тоа никој не ви го спори ама тоа дека е доказ дека сите сме бугари е само бугарска желба ама не и вистина.
Не е прашање цел народ да признае дека се Бугари, а кога цел народ се повикува на етнички Бугари, чиј бугарски идентитет истовремено го негира и вели дека нема ништо заедничко со Бугарија. Што очекуваш од Бугарија во таков случај? Аплауз? Одбрана на историја и културно наследство е фашизам?Зар навистина мислите дека ќе добиете признание од Макдонија дека сме биле бугари ама новоосознаени македонци? Зарем мислте дека тоа се декрет се прави? Секој може да си каже само за себе никако за цел народ. Штеа можевме да бидеме вистински пријатели и соседи ама тоа вашето експанзинистичко да не речам фашистичко во вас тешко да се искорени со самиот влез во ЕУ
Чуму македонските Бугари мора да се препознаваат во оваа мисла?Не ми одговори на прашањето го избегна.
„Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот. Историјата не памети друг таков
пример кога еден ист народ по традиција, јазик и вера се разделува на разни спротивни страни, една од друга потуѓа.“ Дали вие македонските бугари се препознавате во оваа мисла на Гоце Делчев?
Кога сбориш "вие бугарите" треба да имаш предвид позиции на бугарската држава, БАН, университетски професори, учебници во училиштата. Тоа што некоj се самозапишал "историчар" и искажал ставове за власи, унгарци, илуминати, масони, рамна земjа си е негова приватна работа и се разбира право да си мисли што си сака. Уште повеке искажани во приватни медии. Тоа не ангажира по никоj начин целата заедница.А сте се запрашале ли што ако вие грешите? Како да прифатиме нешто само затоа што вие мислите дека сте во право? И не е тоа само спрема Македонија, ако пребара човек по јутјуб бугарски видеа ќе види дека вие мислите дека и романците водат потекло од бугарите, и власите, и унгарците и еден куп стари народи. среќа нивна што ги примија пред вас па затоа само над нас се изживувате. И секаде се истите факти, србите за да ги разнебитат бугарите во Македонија ги убедиле дека се македонци. Последно што видов од еден историчар во Бугарија дека и словените се измилени само за да се разнебитат бугарите. навистина освен бугарите тешко некој одстрана да ја разбере таа ваша параноја да докажете дека се потекнува од Бугарија. Баш би било интересно да ви направат ДНК анализа ама само на оние кои не се потомци на македонци без разлика од кој дел на Македонија(пиринска,вардарска,егејска)
Автоматски споено мислење:
Јас историјата ја учев од моите деовци и таѕко ми, чичко ми кои беа живи сведоци на спорниот период почеток на 20 век, балкански војни, прва, втора светска па и социјалистичка Југославија.
Ај едно прашање овака директно иако си и ти македонско бугарче и не си ми многу релевантен по спорот. Што повеќе им пречи на бугарите она фашистички или окупатор?
Го разбирам сомнежот дека може некоj во минатото да се запишал бугарин за профит некаков, коко има такви случаеви денеска. Али тие предродбеници од Македониjа пред да има Екзархиjа и каква да била друга бугарска институциjа (пред 1870 г.), зашто го направили?Како прво на Бугарија не и е толку до Гоце или некој друг дали бил бугарин или не туку барате да признаеме дека сите пред 44 биле бугари и дека јазикот претходно ни бил бугарски. Е сега тоа се однесува и за моите претци за кои ти кажав како се изјасниле кога некој ги прашал, кога друг ги попишувал можел да ги пише као сака. Јас знам дека во денешно мое време има 120000 македонци од Македонија кои зеле бугарски пашапорт според нивно потекло ама вистината е друга бидејќи иамм познато кои зеле бугарски па знам како се чувствуваат и кажуваат. По нештата на логиката така било најверојатно и пред 100 години. Тоа што историјата по 20,50,100 години ќе има историски документи каде 120 00 жители од Македонија се изјасниле како бугари. И тогаш ќе биде зборот спрема пишаниот документ што нели ќе биде далеку од вистина. Факт е дека ве има како тебе во Македонија граѓани кои се чувствуаат и кажуваат како бугари и тоа никој не ви го спори ама тоа дека е доказ дека сите сме бугари е само бугарска желба ама не и вистина. Зар навистина мислите дека ќе добиете признание од Макдонија дека сме биле бугари ама новоосознаени македонци? Зарем мислте дека тоа се декрет се прави? Секој може да си каже само за себе никако за цел народ. Штеа можевме да бидеме вистински пријатели и соседи ама тоа вашето експанзинистичко да не речам фашистичко во вас тешко да се искорени со самиот влез во ЕУ
Автоматски споено мислење:
Не ми одговори на прашањето го избегна.
„Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот. Историјата не памети друг таков
пример кога еден ист народ по традиција, јазик и вера се разделува на разни спротивни страни, една од друга потуѓа.“ Дали вие македонските бугари се препознавате во оваа мисла на Гоце Делчев?
OnlyFans?А ова е спикерката на кабинето, Лена Бориславова:
![]()
![]()
Калинка дефенитивно поискусна изгледа..
![]()
![]()
Тоа е таа матрица која е наратив во Бугарија кај 99% од бугарите( без циганите и турците). Ние одамна ако имавме политичари со мадиња ќе прекиневме секакви преговори и контакти и претходно со Грција и сега со Бугарија.![]()
Петков за БТВ: Во Бугарија нема македонско малцинство, на таа тема нема што да се разговара
Никогаш јас или други членови на бугарската влада немаат разговарано со амбасадата на САД во Бугарија за признавање на т.н. македонско малцинство во земјата. Нема такво малцинство и за такво малцинство дури не може да се зборува. Треба да го кажам јасно за сите гледачи, по таа тема има целосен...m.mkd.mk
Грција освен економска криза и Бугарија за ветото ,како да не постојат во ЕУ. Нашите политичари од нив зимаат пример за успех.Тоа е таа матрица која е наратив во Бугарија кај 99% од бугарите( без циганите и турците). Ние одамна ако имавме политичари со мадиња ќе прекиневме секакви преговори и контакти и претходно со Грција и сега со Бугарија.