Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Нема како тие тоа да го знаат, тоа е виша математика за нив. Гледаш сеуште си се мислиме за директни наследници на Аце Елинот.

Инаку празнувањето по Јулијанскиот календар е една од симболичните работи кои Македонија треба да ги поништи за целосно да раскрсти со мртвата вештачка творба Југославија и да почне да се користи Грегоријанскиот календар.
Тоа е едно, друго е да се помести часовникот за еден час понапред бидејќи Македонија и спаѓа во таа часовна зона заедно со Грција и Бугарија но како последна дупка на свиролот во Југославија не вметнаа во часовната зона со другите федерални републики.
Трето е сите улици кои носат имиња на челници од комунистичка Југославија како Тито, Едвард Кардељ итн. а кои немаат врска со Македонија бидат отстранети.
Четврто е комунистичкиот грб биде отстранет а на негово место биде ставено грбот кој му прилега на народов и државичкава а тоа е лавот.
Важи нема проблем. Уште нешто да не сакаш? :D
Музичка желба? Да ти се измочам во уста?

Што било. Тука сме ние да ги исполниме вашите желби.

Ете обратете се до Европската комисија дека и овие работи се вашите официјално услови за отворање преговори. Кои имбецили човече :ROFLMAO:

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Па и пред 1912 овде народот имал сосема поинаква перцепција за тоа што се и кои се ама оп, дошле Србите и се се променило. Впрочем настанале такви тектонски промени овде за кои промената на календарот е само мачкина кашлица.

Инаку реков веќе, тоа е само симболика и усогласување. 21 век сме, црквата веќе не го диктира животот како во минатото. Црквата и религијата денес се само симболика и традиција, ништо повеќе. Јас верувам дека во Мк имаш голем број на атеисти кои воопшто не веруваат а и голем дел од тие што веруваат тоа го прават поради традиција и наследство а не поради тоа што се големи христијани. Само мал дел строго ги следат христијанските правила и ја имаат прочитано Библијата.

Инаку што ќе ми е православно единство кога не ни дозволуваат да имаме своја црква? Значи се е политика денес, па дури и црквата и религијата.
Od 1968 se praznuva Bozik na 25 vo Bu

Ете обратете се до Европската комисија дека и овие работи се вашите официјално услови за отворање преговори. Кои имбецили човече :ROFLMAO:
Za da slavime Bozik zaedno mislam, moze nekako da se dogovorime. :vozbud:Inache komunistite zaebale rabota od 1968 se slavi Bugarija na 25 12, predhodno na ista data sme slavele na 7-mi.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569

Не бе имбецилу. Јас сум од внатре, јас сум глас од Македонија, макар и еден.
Ќе се мени слушај ми го зборот, исто како што смени Заев и име а Албанците го сменија уставот 2001.
Државичево треба да прекине да биде приврзок на едно умрено минато време.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.698
Поени од реакции
3.979
Za vremenskata zona si vo pravo. Ama, za kalendarot ne.Sto ima vrska kalendarot so komunizmot. Pa, covece, samo razmisli malku 1990 godini slavis Bozik na 6 Januari i se raspagja komunizmot i naednas op na 25 dekemvri e, komunistite ne teraa da slavime na 7, smeshno neli. Toa se vika Unijatstvo, a toa znaci deka iako ste pravoslavni hristijani Bozik slavite na 25 Dekemvri, i najvaznoto go prifakate papata kako glaven lider t.e messenger praten od Boga za pretstavnik na site hristijani, toa sekoj pravoslaven hristijanin ne treba da go prifakja po nikoja cena. Ne znam sto ve ucat vo Bugarija,Grcija, Romanija, ama toa e vistinata zatoa sto brojkite vo hristijanstvo igraat mnogu golema uloga, vprochem i vo zivotot.
Не си во право.Па, целиот свет го прифатил и го користи Грегоријанскиот календар,дури и Кинезите, кои имаат свој календар.Исклучок прават некои православни цркви.
Малку е глупо државата и секуларната власт да функционираат на еден календар ,
а црквата на друг, кој испаднал од употреба пред 200 години.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Ќе се мени слушај ми го зборот, исто како што смени Заев и име а Албанците го сменија уставот 2001.
Ti si makedonski Bugarin? Ili?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Колкава е фрустрацијата и комплексите од Југославија па тоа е неверојатно :D

Ама апсолутно ви ја разбирам фрустрацијата. Македонија и Македонците во тие 40 години станаа поим од држава за Бугарија. Станавме господа за вас а вие ебани цигани и циганки што кур лапаат за кесичка вегета и хулахопки. И фрустрацијата ви е тоа што Македонија ве надмина во тие години под Југославија. Ваљда сте очекувале дека ќе робуваме тука дека ќе тужиме и ќе се бунтуваме за мајка Бугарија, ама испаднавме Американци за вас.

Сега ме потсеќате на ретардиран избацивач што дреме пред дискотека и нејќе да не пушти внатре заради фрустрациите што ги има кога сме го исмевале во школо зашто доживувал мозочен шок поради таблица множење. Ама сега ја држи рампата и се осеќа ко Бог, иако и самиот е свесен дека е ретардиран дебил.

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Ti si makedonski Bugarin? Ili?
А што е важно што сум?
Од Македонија сум, имам право на глас и понекогаш го остварувам своето право на глас.
Веројатно поинаков Македонец од сите оние кои се крстат и молат за Југославија и без двоумење би ја пречкртнале државава само и само утре да се роди нова Југославија. Бљак

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Не си во право.Па, целиот свет го прифатил и го користи Грегоријанскиот календар,дури и Кинезите, кои имаат свој календар.Исклучок прават некои православни цркви.
Малку е глупо државата и секуларната власт да функционираат на еден календар ,
а црквата на друг, кој испаднал од употреба пред 200 години.
А што е важно што сум?
Од Македонија сум, имам право на глас и понекогаш го остварувам своето право на глас.
Веројатно поинаков Македонец од сите оние кои се крстат и молат за Југославија и без двоумење би ја пречкртнале државава само и само утре да се роди нова Југославија. Бљак
Ne be choek ne se afektiraj odma, nemam nishto protiv Bugarite. Ako kazeshe deka si Bugar sakav da prasham, kako sme te ugnetuvale? Ama po shto ne si otpagja prashanje :toe:

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.698
Поени од реакции
3.979
Колкава е фрустрацијата и комплексите од Југославија па тоа е неверојатно :D

Ама апсолутно ви ја разбирам фрустрацијата. Македонија и Македонците во тие 40 години станаа поим од држава за Бугарија. Станавме господа за вас а вие ебани цигани и циганки што кур лапаат за кесичка вегета и хулахопки. И фрустрацијата ви е тоа што Македонија ве надмина во тие години под Југославија. Ваљда сте очекувале дека ќе робуваме тука дека ќе тужиме и ќе се бунтуваме за мајка Бугарија, ама испаднавме Американци за вас.

Сега ме потсеќате на ретардиран избацивач што дреме пред дискотека и нејќе да не пушти внатре заради фрустрациите што ги има кога сме го исмевале во школо зашто доживувал мозочен шок поради таблица множење. Ама сега ја држи рампата и се осеќа ко Бог, иако и самиот е свесен дека е ретардиран дебил.
:pos:
Така е кога користиш неквалитетна дрога.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Такви како тебе секогаш биле внатре, најчесто во дебелото црево :D

15 години во Европска Унија и уште како некои ретардирани дебили ве третираат и со истите коруптивни проблеми и детски болести остана Бугарија. Бугарското циганско, коруптивно, лоповско однесување е главна причина зашто Европа е оладена за проширување. Тоа е голем успех мора да честитам. Да се остане неспособен имбецил и покрај 15 години милијарди евра помош, за тоа треба голема вештина. Капа доле Бугари!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Па и пред 1912 овде народот имал сосема поинаква перцепција за тоа што се и кои се ама оп, дошле Србите и се се променило. Впрочем настанале такви тектонски промени овде за кои промената на календарот е само мачкина кашлица.

Инаку реков веќе, тоа е само симболика и усогласување. 21 век сме, црквата веќе не го диктира животот како во минатото. Црквата и религијата денес се само симболика и традиција, ништо повеќе. Јас верувам дека во Мк имаш голем број на атеисти кои воопшто не веруваат а и голем дел од тие што веруваат тоа го прават поради традиција и наследство а не поради тоа што се големи христијани. Само мал дел строго ги следат христијанските правила и ја имаат прочитано Библијата.

Инаку што ќе ми е православно единство кога не ни дозволуваат да имаме своја црква? Значи се е политика денес, па дури и црквата и религијата.
Македонците си имаат Македонска црква против што сте се бореле вие. Како ќе каже таа така. Црковна работа на црква на друг народ е.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Македонците си имаат Македонска црква против што сте се бореле вие. Како ќе каже таа така. Црковна работа на црква на друг народ е.
Brat Makedonec bil vika, samo najverojatno komunizmot ne bil dobar kon nego ili negovite najbliski, pa ja mrazi Jugoslavija

Член од
12 јуни 2018
Мислења
515
Поени од реакции
569
Такви како тебе секогаш биле внатре, најчесто во дебелото црево :D

15 години во Европска Унија и уште како некои ретардирани дебили ве третираат и со истите коруптивни проблеми и детски болести остана Бугарија. Бугарското циганско, коруптивно, лоповско однесување е главна причина зашто Европа е оладена за проширување. Тоа е голем успех мора да честитам. Да се остане неспособен имбецил и покрај 15 години милијарди евра помош, за тоа треба голема вештина. Капа доле Бугари!
Дека на Бугарите второто име им е корупција се слагам ама дека рајава овде е по европска и по напредна едно големо ЛОЛ.
Па овде не се знае кој јаде кој пие, тендери си делат како чорапи на пазар а да не збориме дека рајава и државава беа последна дупка на свиролот во Југославија каде имаше најниска стапка на писменост заедно со некои козоебачки планински реони во Босна, Санџак итн., каде најмалку се инвестираше во инфраструктура, индустрија итн. ама затоа пак најмногу слики има на друже Тито во спалните соби по глава на жител. Имбецили со смрдени чорапи

Kajgana Shop

На врв Bottom