Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.766
Многу Шерети Татарите ,тие да бидат внесени во уставот а за барањето за признавање на „македонско малцинство“ во Бугарија таа го смета за неосновано.
Ако и само ако се потпишат нашите за некој договор треба да почнит да се имплементират од денот на членството во Еу,иначе пак со прстот в уста ке останиме.
Јас сум за Воен сојуз на Србија/Македонија/Турција и да се работит на тоа да се поделит Татарија на 4 парчиња.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ НА БОШКО ЃУРОВСКИ: МОЕТО СЕМЕЈНО ПРЕЗИМЕ БИЛО СТОЈАНОВИЌ, СО СИЛА Е СМЕНЕТО ВО ЃУРОВСКИ!
Ова не ништо шокантно јас би рекол дека е пред све глупаво. Ајде ќе го земам за вистина дека така било, штом така вика сигурно дека било, ама како тоа еден полн курац други срби останаа без сменети презимиња.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.671
Поени од реакции
2.766
Ова не ништо шокантно јас би рекол дека е пред све глупаво. Ајде ќе го земам за вистина дека така било, штом така вика сигурно дека било, ама како тоа еден полн курац други срби останаа без сменети презимиња.
Влезе во 60 та и го фатија будалиите.....кај беше ова да го кажит порано,изгледа и овај ќе барат некоја оштета,комунистите ни конфисковааа ова,она.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
ЧЕКАМЕ РЕАКЦИЈА ОД БРАТОТ МИЛКО!1!!!1!1!
Па што??????

И моите овде се презивале Стојаноски, па во Белград ги прекрстиле Стојановиќ, а баба ми од Настеска-Настиќ

каде живееш, такви правила има....и пишани и непишани

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Јас сум за Воен сојуз на Србија/Македонија/Турција и да се работит на тоа да се поделит Татарија на 4 парчиња.
Пази тоа што го посакуваш со поделбите на соседна земjа можда веќе ти се има десено на тебе? Него дури и наjлузерските желби кога ќе ги проjектираш врз реалниот свет се бара барем малце интелигенциjа за ептен глупо да не звучиш. Зарем не е башка пасакуваниот соjзник Турциjа истата таа што скроз го опропасти изгледот на Охрид засекогаш преку дивоградба на џамија во централното подрачjе за огромното задоволство на муслиманската заедница коjа сонува за обнова на Османлиската Империjа што од сите балкански земjи токму Македониjа jа малтретираше наjдолго?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Па што??????

И моите овде се презивале Стојаноски, па во Белград ги прекрстиле Стојановиќ, а баба ми од Настеска-Настиќ

каде живееш, такви правила има....и пишани и непишани
Абе глупости, ние овде што ќе пишеме лични искуства на блиски не се земаат за релевантни зашто тоа биле прикаски, ова од Бошко Ѓуровски е скроз релевантно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
жж

ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ НА БОШКО ЃУРОВСКИ: МОЕТО СЕМЕЈНО ПРЕЗИМЕ БИЛО СТОЈАНОВИЌ, СО СИЛА Е СМЕНЕТО ВО ЃУРОВСКИ!
а не е свесен дека е Стојанов :cool:
Автоматски споено мислење:

Пази тоа што го посакуваш со поделбите на соседна земjа можда веќе ти се има десено на тебе? Него дури и наjлузерските желби кога ќе ги проjектираш врз реалниот свет се бара барем малце интелигенциjа за ептен глупо да не звучиш. Зарем не е башка пасакуваниот соjзник Турциjа истата таа што скроз го опропасти изгледот на Охрид засекогаш преку дивоградба на џамија во централното подрачjе за огромното задоволство на муслиманската заедница коjа сонува за обнова на Османлиската Империjа што од сите балкански земjи токму Македониjа jа малтретираше наjдолго?
немаш врска, Али -пашината џамија е од пред 500+ години... минарето е срушено 1912
Автоматски споено мислење:

Ама не споредуваат со Александар и Филип, туку со Пердика. За да им биде полесно. :D
а што имаме Нестор (пливач), па Филота (адвокат) и дузини други....

Последно уредено:
Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Многу Шерети Татарите ,тие да бидат внесени во уставот а за барањето за признавање на „македонско малцинство“ во Бугарија таа го смета за неосновано.
Ако и само ако се потпишат нашите за некој договор треба да почнит да се имплементират од денот на членството во Еу,иначе пак со прстот в уста ке останиме.
Србија е надвор од НАТО. Ако има воен конфликт на Балканот, тоа значи Македонија и Бугарија заедно против Србија. Затоа и Бугарија го поддржаше влегувањето на Македонија во НАТО и не го ословуваше. Македонија и Бугарија веќе се и официјално сојузници, за прв пат од ВСВ.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Србија е надвор од НАТО. Ако има воен конфликт на Балканот, тоа значи Македонија и Бугарија заедно против Србија. Затоа и Бугарија го поддржаше влегувањето на Македонија во НАТО и не го ословуваше. Македонија и Бугарија веќе се и официјално сојузници, за прв пат од ВСВ.
Затоа НАТО ја загуби војната во Авганистан, Сирија итн. Бугарија сојузник била.

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Затоа НАТО ја загуби војната во Авганистан, Сирија итн. Бугарија сојузник била.
Повлекувањето на америчките војски од Авганистан се случуваше после залченувањето на (Северна) Македонија во НАТО :toe:

Коинциденција?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.773
Поени од реакции
17.006
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Повлекувањето на америчките војски од Авганистан се случуваше после залченувањето на (Северна) Македонија во НАТО :toe:

Коинциденција?
Штета. Зашто навистина не не блокиравте и за НАТО?
А што мислиш за барањето Македонија да се откаже од македонското малцинство во Бугарија?

Член од
5 декември 2021
Мислења
89
Поени од реакции
67
Штета. Зашто навистина не не блокиравте и за НАТО?
Го напишав - за Бугарија беше од стратегиско значење влегувањето на Македонија во НАТО, бидејки на таков начин Македонија влегува во воен сојуз со Бугарија наспроти Србија, којашто нејќе и нема да влезне во НАТО.

На таков начин се затвара можноста за идна повторна инкорпорација на Македонија кон Србија, иако социолошко-културолошки српското влијание во Македонија останува преголемо.

А што мислиш за барањето Македонија да се откаже од македонското малцинство во Бугарија?
Па Македонија нели не се ни залагала за тоа?

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Го напишав - за Бугарија беше од стратегиско значење влегувањето на Македонија во НАТО, бидејки на таков начин Македонија влегува во воен сојуз со Бугарија наспроти Србија, којашто нејќе и нема да влезне во НАТО.

На таков начин се затвара можноста за идна повторна инкорпорација на Македонија кон Србија, иако социолошко-културолошки српското влијание во Македонија останува преголемо.

Па Македонија нели не се ни залагала за тоа?
Голем процент од етничките Македонци не го подржуваат членството на државата во НАТО. Тоа што државата е во НАТО е благодарение на СДСМ, ДПМНЕ и најбитно, ДУИ/УЧК, Албанците и останатите малцинства.

Доколку еден ден дојде до нов неспоразум со Србија, дали за Косово, Р.Српска, или нешто друго, и повторно САД почне да фрла бомби врз болници, училишта, тв станици и кинески амбасади во и околу Белград, верувам дека повеќето етнички Македонци ќе умираат од срам и ќе пробуваат на обичниот Србин да му објаснат како тоа не сме ние, туку политичарите.

Kajgana Shop

На врв Bottom