Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.451
- Поени од реакции
- 30.963
Nema tolku hrvati u Mk ne znam... Bosanci ima po nekoj procent tek tuk.Многу Илири
Nema tolku hrvati u Mk ne znam... Bosanci ima po nekoj procent tek tuk.Многу Илири
Токму спротивното, за геостратегишките интереси на ЕУ е подобро Македонија да преговора за полноправно членство во Унијата, бидејки така тие ќе глумат дека ќе ја примат, а Македонија ќе глуми дека се реформира, а процесот може да трае и 20 години.Од друга страна потребно е за имиџот на ЕУ, за геостратешките интереси на ЕУ и НАТО само еден јавно да блокира, за да не се пренасочи Македонија во „Евроазиски Сојуз.“, ако воопшто може, бидејќи има (според стариот попис) 25% албанци. Зошто не ѓи разделија Албанија и Македонија на патот кон ЕУ кога тоа и Бугарите оваа седмица го предложија (т.е. не ги послушаа нив) говори за тоа дека не е само до Бугарија работата.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/12/15/4294665_prezidentut_evrointegraciiata_na_severna_makedoniia_ne/Европејската интеграција на Република Северна Македонија не се р'ководи от срокове, а от резултати, каза днес президент'т Румен Радев пред журналисти в Брјуксел, цитиран прессекретариата си.
И волгарос биди , никој не ти се плетка. Според литературниот македонски јазик жителите на Бугарија се нарекуваат Бугари. А вие ако се нарекувате меѓусебе македонски,грчки,хрватски ,татарски,блгар,волгрср,вулгарос тоа си е ваше право.
Prvo i prvo ne mi repliciraj, sum napravil greshka i golema rabota. Vtoro i vtoro ne sum Albanec. Treto i treto pisham na latinica po shto MAKEDONCITE golem del pishime na latinica i btw pisham za da se machat takvite ko tebe. Gledaj si rabotaТебе искрено ти препорачувам да го “потрењираш” македонскиот јазик и азбука. Доколку си албанец разбирливо но инаку иронијата е многу смешна.
Ne gi meshajte vashite orelesti drugarcinja so nas.Кога тропаш зелени земи почети малку
Corruption index
Прегледај го приврзокот 316716
Прегледај го приврзокот 316717
Сега кога е видно дека не са покорумпирани ,кажи коj са овие сите други стандарти по кои са подолу ,па да го демантираме и ова.
тоа не е циган, што дува а е индиец кој сака да пупма гума ....метафора на нивото на дебатите по темава...ако некој е разбрал нешто непристојно, се извинувам..Ај не се срамоти живти се'
Се декларираш за бугар и тука постираш циган што дува, со цел ум?
Понекогаш ме фаќа жал кога ќе зацапаш.
А ти паднало на памет дека многумина надвор од Бугарија ги сметаат Бугарските барања како антицивилизациски или просто кажано силеџиски? За таква перцепција нема потребно да се плати, вие бесплатно тоа го правите.Никола Димитров и друштво ќе мора да обелоденуват колку го кошта македонскиот буџет секоj таков нарачан напис коj резултира едино за Бугарите уште повеќе да ги зацврстат нивните ставови. Еве гледате трета година ветото никако не паѓа иако дебела пара се троши на оцрнување на источниот сосед. На долга стаза оваа стратегиjа се покажува како тотално промашена инвестициjа.
Мислиш ли дека некоj надвор од Албаниjа, Северна Македониjа и Бугариjа се интересира од тоа што се случува?А ти паднало на памет дека многумина надвор од Бугарија ги сметаат Бугарските барања како антицивилизациски или просто кажано силеџиски? За таква перцепција нема потребно да се плати, вие бесплатно тоа го правите.
Не. Нема интерес, ама не значи дека немаат никаква представа. Отприлика кога некоја силеџија на улица малтретира некаков несреќник, луѓето си поминуваат , не им паѓа на памет да се замешаат, ама јасно им е кој е жртвата.Мислиш ли дека некоj надвор од Албаниjа, Северна Македониjа и Бугариjа се интересира од тоа што се случува?