Покрај поскапувањето на струјата, укината е и дневната ефтина тарифа

?

..........

Гостин
Дај бе да се организираме, да изразиме граѓанска непослушност.
Предлагам утре сите во 18:00 да ги вклучиме сите апарати дома (бојлери, решоа, рингли, клими, се' на максимум) и да им го срушиме енерго системот ко во Индија.
јас предлагам да купиме по некое литро бензин и да ја запалиме зградата на евн, владата, собранието и се што ке не накурчи по пат...
само граѓанска непослушност, протести, молотови коктели камења и бомби не спасуваат од овие апаши..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Предлагам утре сите во 18:00 да ги вклучиме сите апарати дома (бојлери, решоа, рингли, клими, се' на максимум) и да им го срушиме енерго системот ко во Индија.
друже,џабе све овај несвесен и поделен народ нема да заживее никојпат ко шо треба......абе кај шо ќе видиш возило од ЕВН бери се по маалата и сечи им гумите со нож,мавај со камења пепел све треба да стани

исто овие глаучите,сега избори идат - на влез на општината барикади и ајде назад,кога ќе направите нешто добро за нас ќе имате право на митинг и на гласови,дотогаш не сте добредојдени во моето место на живеење кое ми го правите пекол 20 години наназад

кој порано,кој покасно ќе свати дека работите НИКОГАШ тука нема да тргнат на арно со овие политички гарнитури кои ги имаме !!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Чекаме ново истражување дали вредноста на просечен оброк ќе е 46 денари после ова...

Ех Македонијо те продадоа бетер од грцине (n)
Незнам во чиво време чија влада стана евн на Австрија но тој што ја продаде да дај боже да го акне струја и да не стане и тој директорот од ЕВН
Продадена во време на СДСМ (Бучковски премиер беше) за некоја ситна пара.Ама и со овие сега исто ептен добра им е соработката.Пак сме ние сјебани.Ако, пак нека си гласат народот за плавите и портокалите.

И шо слушнав за ова од еден симпатизер на моменталната власт...Регулаторна немала влијание врз одлуките на приватна фирма :tapp::facepalm: А кој даде зелено светло за укинување на дневна тарифа?Се шо побараа од ЕВН им дадоа.Барем ЕВН нека побарат да ја укинат Регулаторна, секако се дворски шут екипа.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Добра ти е идеава ... само за тоа ке треба многу повеке веста да е проширена не само на форумов .по фејсбук по све !

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Све нека иде у к.... Како може бре во лето струја поскапена башка и без ефтина тарифа.. Да ти се плукнам и во партии и во све.. ѓубриња се сите бе.. не вмро не сдсм..
малку им е ова е*авање
ќе биде еднаш в лето двапати в зима-

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во УК има околу 10тина провајдери на гас и струја и си бираш кој ти одговара најмногу.
Јас сум моментално на British Gas и годишно плаќам: Your current annual costs are £466, што ќе му дојде месечно околу £38 или 3000ден.
Ако вклучиш договор на подолго време цената е уште поевтина.
Во МКД ве дерат навелико. :mad:

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
...Само незнам до кога ќе трпиме вака. Да можат воздухот што го дишеме ќе го наплаќаат, арамии .

Нека се гонат сите партиски определени безумници .

(n)

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Кога поефтини бензинот за 5 денари беше ударна вест на сител, а кога поскапува, последна вест во вести од економијата и одиме со реклами одма :гомце:
Не бе шо ѓавол ме тераше да не го сменам каналот, како заврши олимпијадата на МТВ и случајно ја видов најавата на дневникот: абе инвестиции, абе вработувања, не знам што не, па требало да се угледаат сите земји на балканот на нас, што да ти расправам. Струја поскапела, ефтина струја се укинала, НЕ, јас такво нешто не сум чул на јавниот сервис кој го плаќам, значи не се десило!

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Последнава недела:

- Поскапување на бензините
- Регулаторите одлучија сите да плакаат парно без разлика дали се вклучени или не
- Регулаторите одлучија поскапување на струјата
- Регулаторите одлучија укинување на ефтината тарифа

Се прашувам што ке биде следно...

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
јас предлагам да купиме по некое литро бензин и да ја запалиме зградата на евн, владата, собранието и се што ке не накурчи по пат...
само граѓанска непослушност, протести, молотови коктели камења и бомби не спасуваат од овие апаши..
Тие институции се заштитени од полиции, алфи, чуда. Нема шанси 10 луѓе да се соберат пред нив без да им пратат специјалци.

А дома не можат да ти забранат да вклучиш се' на максимум.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ајде сега лавчињата ке рикнат дека сте имале најевтина струја во регионот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во УК има околу 10тина провајдери на гас и струја и си бираш кој ти одговара најмногу.
Јас сум моментално на British Gas и годишно плаќам: Your current annual costs are £466, што ќе му дојде месечно околу £38 или 3000ден.
Ако вклучиш договор на подолго време цената е уште поевтина.
Во МКД ве дерат навелико. :mad:
И плус не заборавај да спомнеш дека на островото напонот 24/7 ти е на ниво, а не тука те ПЦ ќе ти се изгаси, те кафе праиш 5 саата затоа што има диво приклучени...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.129
Поени од реакции
30.221
Ќе си ја преоптовариш електричната инсталација и ќе вивнеш во огин сосе дом... и поскапувања.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Aj бе па ти кумуњар, коа си користел ефтина струја од 13-16h? Тогаш луѓето не се дома и не ја користат ефтината тарифа за струја ;)
Ова ти е исто као кога покачуваат бензин и партиските послушници си викаат дека колку и да го покачат бензинот они па за 500 денари ќе ставаат:pos:
Шо и да напраиш Гујо, не искачаме на улица. Е*и не, тепај не, ние ќе те гласаме народен наш пастиру.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
Ќе си ја преоптовариш електричната инсталација и ќе вивнеш во огин сосе дом... и поскапувања.
Па нека вивнам во оган, ќе имаат една офца помалце за стрижење.

Kajgana Shop

На врв Bottom