Позитивна и негативна енергија

Член од
24 април 2006
Мислења
5
Поени од реакции
1
Што мислите дали постои позитивна и негативна енергија?
Образложение:
Човекот во различни моменти од неговиот живот се чувствува различно.Па според тоа тој понекогаш е нервозен,понекогаш среќен.Кога е среќен зрачи со позитивна енергија,обратно на тоа кога е несреќен зрачи негативна енергија.
Ако според вас(вашето мислење) постои позитивна и негативна енергија како си ја замислувате?(во вид на бран,честичка...)
Ми се потребни податоци за оваа работа бидејки сакам да ги анализирам и да објавам пост на мојот блог.
___________________________________________________________________
www.creeper.blog.com.mk
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Искрено, многу верувам у позитивна и негативна аура али незнам многу податоци у врска со тоа.
 

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Премногу ми делува и ко ке сум со некој што зрачи негативна енергија, и ми го расипува цело расположение, некогаш дури и цел ден ми се расипува. А ако личноста е позитивна и јас сум, и да не сум ке се расположам.
 
N

NightFuneral

Гостин
Ima ima,takvi stvari,ja na primer 97% uspevam da prenesam negativna energija na drugi luge.
 

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
NightFuneral напиша:
Ima ima,takvi stvari,ja na primer 97% uspevam da prenesam negativna energija na drugi luge.
Kako uspea da presmetas??? :)

Veruvam i mi vlijae, ama mislam deka ne na nacin koga nekoj e nervozen da mi prenese negativna energija, a koga nekoj e sreken da mi prenese pozitivna, tuku odredeni luge mi prenesuvaat pozitivna, a odredeni negativna.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Ух, и тоа како има и се чувствува. Се чувствува и од луѓе, и од друштва и од места. Има некои места, кај што се вртат некои луѓе ко дамла да ме удрила кога ќе влезам...
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Па...верувам во позитивна и негативна енергија. Како што кажа Мистичен, се чувствува од луѓето и од местата. Кога сум со моето друштво, секогаш ме обзема позитивна енергија..а некогаш...толку многу негативна енергија има во мене што малку фали да се дерам на цел глас...Во такви моменти, точачето под мене и одма в парк...
 
Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Енергијата која се менува постојано околу нас е таа која влијае на нашето расположение.Може да биде со посилен или послаб интензитет па дури и главоболка да се добие (што ми се случува за жал кога ќе налетам во некоја околина каде што има премногу негативна енергија).Додека кога ќе налетам на музика и расположение чувствувам како тоа се пренесува на мене.
Постои и те какао и знае силно да делува.Многу често сум налетала на мисли од познати аналитичари кои едноставно Ви велат тргнете се од негативната енергија или од она кое Ви нанесува негатива,а „дружете” се што повеќе со она што Ве прави задоволни и среќни!-не е толку едноставно,нели!?
Енергијата ја чувствуваме и ние сме тие што можеме да одбереме дали ќе ја дружиме или не(се разбира тука имаат влијание и околностите).
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.304
Поени од реакции
78.997
Енергијата е на секаде. И таа е неутрална. Намерната или ненамерната манипулација со неа може да ја поларизира.
Нешто слично како ножот, можете со него да мачкате еурокрем на леб, а можете и да убиете некого со него. Тоа не го прави ножот ниту лош(негативен) ниту добар (позитивен).
 
Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Ima definitivno sto znam kako i zosto se pojavuva ali mislam deka nema vrska so naseto raspolozenie zosto i da sum presrekna nekoi negativni vibracii koga ke osetam znaat cel den da me macat bez vrska i obratno da sum tazna poradi nesto ili nekogo a sepak da osekam golema pozitivna energija koja mi godi iako mi e tezok denot.Cudna rabota neli?:)
 

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Многу пати ми се случило да одам некаде и да ја почувствувам негативната или позитивната енергија што ја имало пред да се појавам јас. Веднаш чувствувам дали луѓето имале расправија или се смееле. Едноставно, ја шириме енергијата и ја пренесуваме на другите. Некои имаат некој невидлив механизам што не дозволува да се пренесе на нив енергијата од другите, а некои апсорбираат делумно или целосно.
Јас сум од оние што ја примаат енергијата на другите, не знам да го прекинам тоа, некогаш дури и претерано негативно ми влијае. Некогаш немам мир бидејќи енергијата на некој се измешала со мојата и веќе станува хаотично.
Многу пати сум чувствувала тежина затоа што соговорникот ми ја пренел својата негативна енергија, почнувам да го чувствувам она што и тој и се соживувам со неговата ситуација. Истото и со позитивната енергија. Толку може да ми се пренесе, што имам чувство дека сум попозитивна во моментот од самата личност што ми ја пренесува.
Ова посебно се однесува за блиски личности, се трудам другите да не ми влијаат толку многу, но потешко ми успева некако.

Имам многу да пишам во врска со ова, ама ајде доста е, ќе ме помислите ненормална:pos2:
 
N

NeMiRnA

Гостин
da da veruvam vo takvo nesto.Cesto pati mi se slucuva da se sretnam so nekoja licnost na koja ne i bil denot i da zraci so negativna energija i pocnuva duri glava da me boli nepodnoslivo,premnogu se socuvstuvavm,a ima i licnosti koi mi se vecni protivnici bez pricnia,ednostavno takvi se lugeto,zracat so negativna energija i zloba,duri koga ke naidam na niv me faka panika vednas se osekam neprijatno,zasto znam deka ke mi go upropastat denot i so edno zdravo,a postojat i licnosti vo mojov zivot sto apsolutno sekogas se vedri i koga i da gi vidam presrekna sum sto gi gledam zasto znam deka ke se raspolozam i deka ke mi bide ubav denot.
 
Член од
4 август 2006
Мислења
20
Поени од реакции
0
Postoi!
Najdobar dokaz e koga od vas negativnata energija se prefrli na domashen milenik, shto nema sposobnost da ve analizira kako shto chovek mozhe.
Ja izbegavam depresirani luge zatoa shto i ako imaat 'dobar den' osekash deka u glavno se temni i negativni.
:kesa:
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Normalno deka ima. Ali jas u posledno vreme mn sum pozitiven mn sum happy taka da site so se okolu mene se raspolozeni i ne im remetam nivno raspolozenie poso sum i jas raspolozen :je:
 

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Pozitivna i negativna energija zraci vo sekoj od nas.Site nie gi imame i dvete energii i ja isfrlame vo okolinata taa energija sto ja imame.Koga nekoj raskazuva za svoite problemi, nervozni situacii i zraci so negativna energija toj obicno ja prefrla i na sogovornikot.Sekogas ,sekade se dobredojdeni luge koi zracat so pozitivna energija.Tie luge sto zracat so pozitivna enerzija im se slucuvaat pozitivni raboti i obratno.Na lugeto koi se polni so negativna energija im se slucuvaat negativni.Zatoa e mnogu vazno da se bide pozitiven bidejki koga si pozitiven i uspevas da ja anuliras negativnata energija ke ti slucuvaat samo ubavi raboti.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom