Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.826
Поени од реакции
8.816
За што протест бе дете? Те читам по темиве и не те сфаќам. Ако ти е само за да протестираш, еве утре ССМ ќе имаат протест, придружи им се нека ти помине меракот.
1743693144022.png

За злосторничко здружување, е за тоа протести. Не може да излегуваш на телевизија да викаш како Филипче е одговорен за живите изгорени во Тетово, друиов да вика како ти си крив за 59 изгорени во Кочани и на крај заедно да си договорате истраги и комисии. Ова е перверзија.

И јас би предложил темава да се затвори на едно 6 месеци, па ќе збориме пак за 6 месеци да видите сите овие комисии и обвиненија до кај ќе стигнат. Тој билети што продавал ќе го заглават во затвор и обезбедувањето.

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
570
Поени од реакции
1.077
Jas ,,rekov ednas,,. ,,Prodolzniot kabel,, ovoj pat ke bidat obezbeduvacite, biletarot i lokalen cajkan.
Ripase ,,na noze,, Toskovski, brat da mi e ke odgovaral, Mickovski ,,sestra da mu bila ke lezela zatvor,,.
Aha ,,eve sigurno,, poveruvavme, tie ,,prikazni se odamna otkrieni,, za nas Makedoncite.
Otidoa decata ,,vo crna zemja,, , semejstvata vo dozivotna taga. Pomina pogrebot i ,,site isceznaa,,.
Nikade ,,gi nema,, A da kazat. Po nesrekata ,,po 5 pati na press,, istragata pa istragata i ,,tolku ke da bese,,.
Prozirno, tazno, bezrbetno. Ke ne snema kako ,,drzava,, , ,,mozebi i taka treba,,.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.733
Поени од реакции
5.905
Прегледај го приврзокот 447711

За злосторничко здружување, е за тоа протести. Не може да излегуваш на телевизија да викаш како Филипче е одговорен за живите изгорени во Тетово, друиов да вика како ти си крив за 59 изгорени во Кочани и на крај заедно да си договорате истраги и комисии. Ова е перверзија.

И јас би предложил темава да се затвори на едно 6 месеци, па ќе збориме пак за 6 месеци да видите сите овие комисии и обвиненија до кај ќе стигнат. Тој билети што продавал ќе го заглават во затвор и обезбедувањето.
Се скарале мажот и жената , па после си тераат по дома ко ништо да не било.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.184
Поени од реакции
860
Не можеш да очеквиш нешто од народ кој шо партијата му е над државата.
Таквите ликови на кои партијата им е се не се ни рачунаат како дел од чесниот народ, таквите се какистократи, неморални ликови и манипулатори кои само глумат политичари а у основа се лопови и преваранти, класични примери се Б.Ц. ,Заев, Мијалков итн. итн.
Жалосно е што овој народ не можеше да ги препознае навреме овие криминалци уште во 90-тите кога почнаа со пљачкање на државните фирмии и да ги казни, напротив гласаа за оваквите криминалци и затоа
денес наместо саглам држава ние станавме банана-колонија! Народ -Андриќ.jpg

Член од
30 август 2024
Мислења
309
Поени од реакции
1.330
Член од
6 април 2018
Мислења
116
Поени од реакции
104

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
101
Поени од реакции
170
Дечкото ни крив ни должен ,искористен од страна на газдата поставен како управител иако работел во шанк.
Многу други неуки луѓе се на ист начин поставени,несвесни дека во ваква ситуација ќе бидат обвинети за нешто што реално не се виновни, суд суди според закони,а не реална правда.

Нека му е лесна земјата.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.532
Поени од реакции
18.898
Они може до задутре да џафкаат. Ако таа комуњарката го поврзе Бектеши со рушветот за лиценцата (уште не верувам дека е вмешан) коски ќе остави во затвор пустиот за ич пари.
On nema zemeno pari za ova sigurno, ima 10 nivoa pod nego. Se potpisal bez da vidi so potpisuva. Kje lezi nekoja godina sigurno zaso go imaat crno na belo.
Автоматски споено мислење:

Дечкото ни крив ни должен ,искористен од страна на газдата поставен како управител иако работел во шанк.
Многу други неуки луѓе се на ист начин поставени,несвесни дека во ваква ситуација ќе бидат обвинети за нешто што реално не се виновни, суд суди според закони,а не реална правда.

Нека му е лесна земјата.
Bog da go prosti deckoto, sigurno nemal namera. Megjutoa lugjeto treba da svatat deka nikoj nemal namera 60 lugje da umrat.

Site so nesvesni greski pridonele do toa, za sitni pari. Verojatno bil upravitel za nekoj siten benefit i realno E vinoven zasto bil del od semata na gazdata.

Ili kje se naucime deka za vakvi raboti ima osgovornost, ili kje ni se poftoruvaat vakvi desavki.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.208
Поени од реакции
13.661
На 16ти март имаше за дечково информации дека е уапсен/приведен, малку не ми оди во глава како е во најтешка можна состојба и на лечење во Литванија, а паралелно приведен од полицијата, станува збор за фејк информација околу приведувањето (една од многуте) или се има влошено состојбава толку многу во меѓувреме? Како и да е, нека почива во мир, млад живот...

1743773640802.png

1743773618764.png

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.694
Поени од реакции
1.406
Сигурно е фејк информација или пак, погрешно интерпретирање од новинарите. Мислам дека неговото име прво беше спомнато меѓу осомничените и веројатно некој тоа од новинариве го сфатил дека е уапсен. А нема теорија некој со 40% изгореници да биде приведен/уапсен.

Плус, кажа Таравари или Настов (не знам кој точно) дека одма бил примен у болница и 24 часа покасно бил пренесен во Литванија.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
265
Поени од реакции
541
Ajde sega bez emotiven brejkdaun, uste ednas:
Na kogo mu uspea da nema protesti?
На сите? Не знам човек. Сеа конкретно за тогаш, од анонимни акаунти ѝ пишуваа. Затоа викам не можам да бранам или неќам. Немам кој. Можам себеси само да се бранам пошто си ја знам душата.
И знам дека сум жена и реагирам емотивно. И тоа искрено и ми се свиѓа овде што повеќето сте мажи и дискутирате со мозок. И ја можам со мозок, ама сега боли бе човек. Не гледам вмро или сдсм, гледам за жал 60 дупки…
Такви дупки ќе останат и кај нас. Преживеавме мислам колективен шок и траума. Само стока не би осетила баш ништо
За што протест бе дете? Те читам по темиве и не те сфаќам. Ако ти е само за да протестираш, еве утре ССМ ќе имаат протест, придружи им се нека ти помине меракот.
Протест да престанеме да се партизираме.
ќе си чекаме сѐ поштено, за доктор, за возачка, за полагање ова, за средување она.
Може да оставите малце и на младите. Знаете колку деца знам ко мене со чиста душа, што може да направиме промени, ама ако не се закануваат? Знаеш какви идеи сум имала за факултетот, 2000 студенти. Сум мислела како да им го доближам факултетот кој ми бил втор дом. Не конференции, не забави, абе сум се трудела. Ама имало и за кого. Имало и интерес и благодарност и се ценело.
Ние младите можеме многу! Многу.
За нас е како у Индија, со стап да нѐ бркаат по улици.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.218
Поени од реакции
38.317
...како што лекар професионално може да погреши и да се осуди за лекарска грешка со одземање на Лиценцата за работа, така треба и новинарите да одговараат професионално ако се згрешат во новинарското погрешно, лажно пишување или од лице место новинарско информирање, па и да им се одземе лиценцата за работа, со тоа државата ќе ги реши сите вакви неодговорни наслови по сајтовите од новинарите за што некому живот значи, односно му се оцрнува честа неосновано, недокажано, па цел народ после фрла со дрва и камења иди па опрај ја работата!

...во Македонија многу се ретки професионални новинари кои вистински на новинарски профи начин непристрасно и вистинито ќе ја пренесат информацијата или настанот, сите како барем до сега што ги гледам на ТВ се со „јазична фабричка грешка“, не само во нивата јавна изјава како деца кои читаат буквар, новинари неспособни да склопат една реченица без да не офкааа или Аааааааакат на секој збор, аааа, аааа, ааа, неиздржани информации без да ја проверат информацијата од двете страни, а богами сите на ист начин како кои пасте се од различни телевизии и сајтови!

...еве и сега низ ФБ и други социјални мрежи се вртат снимки на одговорни медицински лица како даваат изјави (благодарност) плачејќи околу кочанската трагедија, многу вака многу онака се жртвувале, аман, аман, па тоа ви е работа како медицински лица, што има јас да ја гледам директорката како плаче на интервју за благодарност, аман, па сите плачеме, секој нормален човек при таква трагедија ќе плаче, а бе дајте ги децата кои се спасиле, еден по еден да дадат изјави како што се случило и колку време дискотеката вака работела уназад долги години било што од нивни искуства!

Screenshot 04-06-2025 16.47.34.png

(ама при фоткање имаме насмевки :(), значи многу мрзам кога се злоупотребуваат трагични настани по било кој основ!

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.328
Поени од реакции
13.448
Kako i da e, dpmne aktivno raboti na damage control otkako splasna gnevot.

Ke im tekne koga ke gi masakrira narodot na lokalni. :kuracc:
100%
Еве со кој и да се видам сите зборат дека за сдс ќе гласале на локалниве :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
361
Поени од реакции
417
Плус, кажа Таравари или Настов (не знам кој точно) дека одма бил примен у болница и 24 часа покасно бил пренесен во Литванија.
Според кајганџииве,сдсм ботови тогаш пишуваа дека бил изнесен од земјава,за да се скрие .
Се сведоа на битпазарски наративи ,Po kuki sbirat zheni,,,
.. skrien, sto e nevin e pusten a fakticki go krijat.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom