Пожар во Кочани, диско Пулс.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
9.232
,,Докторе", скини ја лиценцата со време, ќе унаказиш некој кад-тад.
Ти си за психијатриско надгледување, ти се халуцинираат работи.

Мене ме нарече клошар партиски и партиско војниче за еден сендвич. Еден пост немам партиски.
Затоа што посочив контра-аргументи за еден обичен ПП апарат. Абе ти стварно не си со сите.
Кој аргумент го посочи за ПП апарат? Дали си ти нормален што пишуваш? Тебе кој те унакази?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
221
Поени од реакции
167
Тоа дали била баш таква опремата за прскалиците, може да знае само обвинителството. Можеби била некоја кинеска верзија, можеби е некој дефект, можеби и да не била толку "cold" машината...

И без разлика каква била, требало малку осет да се има, да не се пушта до плафон горе знаејќи дека тој е обложен со акустичен сунѓер. Доволно било и две метри во висина да го пуштат, но тоа е тоа сега, никој не претпоставил дека може да дојде до ваква трагедија. Се надевам во иднина, поучени од трагедијава, ќе се дигне малку свест и за вакви работи.
realno ne znam, i ne mi se veruva da koristele nekoja aj da recam "kineska" iako i ne se sto e ide od kina e gubre..pa i ne bea DNK od vcera redovno koristele tie cold spark na nastapi..jas stvarno nikade ne najdov deka e opsno i za vnatresna upotreba
e ako nesto bila defekt a ne primetile, toa e moze druga rabota,
gledam da, jasno mi e od toa nastana i ednostavno cudno mi e

Член од
19 март 2013
Мислења
3.617
Поени од реакции
5.622
realno ne znam, i ne mi se veruva da koristele nekoja aj da recam "kineska" iako i ne se sto e ide od kina e gubre..pa i ne bea DNK od vcera redovno koristele tie cold spark na nastapi..jas stvarno nikade ne najdov deka e opsno i za vnatresna upotreba
А од кај си сигурен дека се ладни прскалки?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
221
Поени од реакции
167
Кој аргумент го посочи за ПП апарат? Дали си ти нормален што пишуваш?
pa moze i ne si vo pravo
pred nekoj den na tv davaa, pozarnikari pokazuvaa kako se upotrebuvaat tie PP aparati, gasea so prav, pena i so2.. toj so co2 ko kazaa kako najefikasen
daleku od toa, ne sum expert no taka kazaa
Автоматски споено мислење:

А од кај си сигурен дека се ладни прскалки?
zatoa sto nema drugi,bar jas ne najdov, a i gledas kolku blisku bea do prskalkite i andrej i drugi od grupta.. da ne bea ladni ne bi se tolku priblizile i na stranata prskaat ne samo nagore

Член од
11 октомври 2024
Мислења
502
Поени од реакции
893
Без грам сомнеж најглупа и најбезвезна жена во државава. Докажано низ триста примери како тогаш кога се испосра со Ласкарци.
Кога кажувам дека УКИМ е коренот на нашата мизерија и дека треба да е безмилосно гранатиран, прво лице што ми се појавува пред Фрчко, Таки и слични ми е овоа глупичко стринче.
Не го заборавај ова. Мислам дека е вредно да се спомене.

Владиката Агатангел: „Левица“ е против црквата

Митрополит повардарски г.Агатангел во емисијата „Неделен Брифинг“ ја искритикува партијата Левица затоа што ја искритикувале националната црква.
- Одма рипнаа против црквата. Нека ми простат Левица, но тие не се национална партија, тие први удрија против црквата. Тие се млади деца, што им смета црквата и ѕвоното. Не е убаво тоа, тие не се свесни дека црквата е столб на државата, дека државата не може да опстои без црквата, а и црквата без државата. Црквата е столбот, црквата е спасението на народот, тоа е бродот кој ќе не спаси. Сите имаат душа, нема човек кој не верува. Ние ја немаме осознаено верата, тоа е тука проблемот кај нас. Зошто ние во времето на комунизмот имавме подобри патриоти? Затоа што сите тие луѓе учеа веронаука. Нивните родители беа побожни, смета владиката.
Минатогодишно истражување покажа дека Димитар Апасиев, претседателот на Левица, е перцепиран како политичар со најмала религиозност.

Студентскиот Пленум на Левица, Димитар Апасиев и Билјана Ванковска

levica skopje.jpg

Член од
14 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
439
Абе ти мислиш така е тоа, тие обучени за све и свашта се. Тие имале една единствена задача и ја работеле таа. Плус, има видеа на тикток за нова година бетер пиротехники се пуштале таму, ама имале среќа па не се запалило. Или мењале нешто у меѓувреме, завеси неам поим свашта се збори. Мислиш знаеле дека не е океј? Не знаеле и не било нивно да знаат.
Што бараат тогаш малолетници меѓу починатите и повредените? Пак доаѓаме до мојата опција А..
било нивно, од газдата до полиција, граѓани, имало полицајци и приватно дојдено. Се гледа дека бината и таванот не се многу оддалечени.

Е да си ми жив и здрав за ова што го рече!!!
Коренот на сите упропастени генерации ученици, кои потоа завршуваа на истиот УКИМ, за пак да уништуваат следни генерации ученици, и така во магичен круг!
Ова за педагошките и наставни насоки..

За економија и право па воопшто и да не зборуваме... дувло на дегенеризам, апашлук, криминал и анти-државно однесување...
Се што ни се случува, со сите кадри од 91'ва наваму е произлезено баш од тој УКИМ!
Со мал исклучок на пастирот, што ни вујче владика не можеше да го направи "магистер" таму, па у Прилеп го "устручаваа" :rolleyes:

П.С. со чиста свест и совест го пишувам ова како нивни дипломец :unsure:
Што фали вака?
Сега во јуни дипломирав на Економски.
Знам што се случува и по ФСС и по УСС.
Правен е крш, Економски е многу оправен.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.414
Поени од реакции
22.056
Не е никаков доказ дека прскалките се безбедни тоа што некој ставил рака над искрите или лист хартија. За да им се продадат, сè ќе направат. Плус, не знаеш тој прашокот што го ставаат внатре од каков квалитет е и од каков состав.

Сунѓер било тоа на плафонот. Едно е хартија/рака да ставиш над искрите и искрите да се одбиваат, друго е искра да се заглави низ дупчињата од сунѓерот. Една во милион искри можеби ќе предизвика пожар.

Не можеме ние да се правиме експерти за сè, обвинителството си има увид во сè, ќе си истражат.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.366
Поени од реакции
10.695
Што бараат тогаш малолетници меѓу починатите и повредените? Пак доаѓаме до мојата опција А..
било нивно, од газдата до полиција, граѓани, имало полицајци и приватно дојдено. Се гледа дека бината и таванот не се многу оддалечени.

Што фали вака?
Пошо рацијата уште траела кога се десил пожарот, бар по тоа што чув. Затоа има загинати малолетници.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
190
Поени од реакции
439
Пошо рацијата уште траела кога се десил пожарот, бар по тоа што чув. Затоа има загинати малолетници.
Јас чув пак дека си заминале. Ама вратата задна не ја отворил никој…
Штета штета..

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.642
Поени од реакции
10.639
незнам ама ко да се претера со ова

политичарите излегоја најемпатичните луѓе во свето

Прегледај го приврзокот 446617
Зошто така мислиш?
Иле заслужи цела делегација дома да му дојдат кај неговото семејство, да им се заблагодарат, да изразат сочувство, да помогнат нешто...Човекот направи невиден подвиг, извозе 1000км со храбро срце и голема сила додека во возилито плачеа и офкаа повредени деца.....кој хорор сцени...оффф, страшно.
Што ти е тебе претерано:toe:

Член од
28 октомври 2019
Мислења
221
Поени од реакции
167

Што фали вака?
prilicno mnogu videa izgledav, otvori i vidi na yt, na kolku svadbi bukvalno do tavan idat , a tavanot ukrasen so zavesa i nikakov pozar..
20 god DNK se na scena, osven ko sto nekoj sto spomna moze defekt nekoj imal, (za koj pretpostavuvam ne ni znaele, ne veruvam svesno da rizikuvaat) .. osven defekt drugo nema od sto da e,
ova bese teska nesrekja ..

Член од
11 октомври 2024
Мислења
502
Поени од реакции
893
Според Таравари останати се само уште 6 пациенти во критична состојба. Останатите се горе долу стабилизирани. Ова се одлични вести. Се надевам и останатите ќе бидат добро набргу.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.617
Поени од реакции
5.622
Леееее доста нагаѓате што како се десило, овој рекол оној рекол нешто слушнав не дослушнав. Ја да сум бил у близина на местото немаше да знам шо се десило наредниот ден од страв и адреналин. Тоа било општ хаос, секој различно се снаоѓал.
Битниот момент е дека искрата го зафатила материјалот под кровот и после минути биле во прашање. На крај краева чекајте од обвинителство најпрецизни информации, а ако не им верувате живејте со шпекулации цел живот , но ја труете темава ептен.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
9.232
pa moze i ne si vo pravo
pred nekoj den na tv davaa, pozarnikari pokazuvaa kako se upotrebuvaat tie PP aparati, gasea so prav, pena i so2.. toj so co2 ko kazaa kako najefikasen
daleku od toa, ne sum expert no taka kazaa

zatoa sto nema drugi,bar jas ne najdov, a i gledas kolku blisku bea do prskalkite i andrej i drugi od grupta.. da ne bea ladni ne bi se tolku priblizile i na stranata prskaat ne samo nagore
Каде се тие видеа? Тој со CO2 е ефикасен само ако се гаси запалена нафта, уље или електро уреди поради тоа што не е проводник. CO2 не го лади местото кое гори, ако имаш усвитено тврда материја која гори, не помага CO2! Посебно не се препорачува употреба на таков апарат во затворен простор со луѓе.

За затворени места стандард ПП апарати се т.н. ABC ПП апарати.

На видеото се гледа како тој неписмениот го земал тој CO2 и го истури до крај врз присутните.

Обуката за ракување со ПП апарати е стандард задолжителна за секоја фирма на запад и јас сум бил до сега најмалку 3 пати на такви обуки.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
221
Поени од реакции
167
Не е никаков доказ дека прскалките се безбедни тоа што некој ставил рака над искрите или лист хартија. За да им се продадат, сè ќе направат. Плус, не знаеш тој прашокот што го ставаат внатре од каков квалитет е и од каков состав.

Сунѓер било тоа на плафонот. Едно е хартија/рака да ставиш над искрите и искрите да се одбиваат, друго е искра да се заглави низ дупчињата од сунѓерот. Една во милион искри можеби ќе предизвика пожар.

Не можеме ние да се правиме експерти за сè, обвинителството си има увид во сè, ќе си истражат.
ne znam , nitu se pravam expert, ednostano cudno mi e, zs toj eden zborese ladno e ne e toplo, i koga stavi rakata ja pokaza, sitni tocki no rece ne e izgoreno tuku samo taka kratko vreme ostava tragi,
nz kolku videa izgledav na yt, i svadbi celiot tavan ukrasen so zavesi, ovie skroz do gore prskaat nikakov problem, bezbedno e toa
ama ete ne znam, verojatno defekt , pretpostavuvam, .. drugo nema sto da e
ke cekame da kazat nadleznite

Kajgana Shop

На врв Bottom