Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
799
Поени од реакции
2.179
Чекај бе сериозно ниедна дискотека у утепаново Скопје немала лиценца? Буквално ниедна? Почнувајќи од себе , колку глуп народ сме ние шо сме иделе на тие места
А од кај си знаел дека немале лиценца?Ама,сега од како ќе заврши неделава истите ќе бидат преполни.Бојкот нешто,нема шанси.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.618
Поени од реакции
10.610
od kaj ke znaes pa i ti deka nemaat licenca? eve ja nemav pojma a sum bil u sekoe disko ovde u skopje. Sum mislel deka sum bezbeden ama ete ne sum bil, abe mamicata nivna zemi izdemoliraj toa sve i aaaaaaaaaaaajt u pm
Зарем само во дискотека треба да бараме безбедност?
Погледни ги фасадите на зградите кои паѓаат, лифтови во згради неисправни, болници со кровови кои паѓаат и прокиснуваат, игралишта за деца со скршени клупи и шајки што трчат...и да не набројувам уште....Многу работи треба да се контролираат, но немаме служби, нема доволно инспектори за на терен.

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
187
koj znae kako e se toa registrirano i regulirano. ova vo kocani bilo "kabare" sto ustvari podrazbira masi i pretezno sedecka publika pa bilo daleku od toa.

ali da, nacija na improvizacija sme, zatoa i si patime.
Кабаре е најефтино:
кабаре – во денарска противвредност од 2.500 до 5.000 ЕВРА;
ноќен бар – во денарска противвредност од 5.000 до 7.000 ЕВРА и
дискоклуб и дискоклуб на отворен простор – во денарска противвредност од 7.000 до 10.000 ЕВРА.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.568
Поени од реакции
11.606
Премногу црна хроника деновиве

Починал возачот на брза помош.
Некој во Кочани се самоубил ради целава ситуација.
И фамилијарни имав некој неубав случај. Многу лоши денови.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.993
Поени од реакции
8.871
Чекај бе сериозно ниедна дискотека у утепаново Скопје немала лиценца? Буквално ниедна? Почнувајќи од себе , колку глуп народ сме ние шо сме иделе на тие места
Којзнае што све нема лиценца а си бил. Не е твоја кривица што незнаеш папирологија на локалот кај што одиш, крива е државата што дозволила институцијата ја напраат приватна фирма па место 9.000 еур за годипна лиценца плаќање под маса 2-3.000 и по 200-300 еур од “инспекција”. Се тоа е направено од ДУИ со амин на ВМРО и СДС во заедничко владеење и мир у куќа.

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
187
А мислиш ресторантите имаат хасап стандарди? (или било какви стандарди и лиценци) :pos:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.815
Поени од реакции
4.490
Има. Во добра состојба е, нема скршеници. Дај нека не кур трескаат зелени луѓево, се обесил..... Бог да чува и да брани, зошто да се обеси кога ниту ја уби девојката ниту е нешто сериозно. А да, не е ни познат.

Леле какви глупости се пишуваат по нетов мајко мила...
Убаво ќе беше да е дезинформација ама за жал не е.
Ликот од градот од каде што е ретко кој не го знае, еден од најдобрите мајстори во своја област

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.040
Поени од реакции
11.672
Член од
19 март 2013
Мислења
3.552
Поени од реакции
5.438
Којзнае што све нема лиценца а си бил. Не е твоја кривица што незнаеш папирологија на локалот кај што одиш, крива е државата што дозволила институцијата ја напраат приватна фирма па место 9.000 еур за годипна лиценца плаќање под маса 2-3.000 и по 200-300 еур од “инспекција”. Се тоа е направено од ДУИ со амин на ВМРО и СДС во заедничко владеење и мир у куќа.
Коа знаеме со кој си имаме работа што повеќе ги отвараме очите и знаеме работи поише може да се заштитиме. Не дека не може на секаков начин фатално да завршиш , но нешто можеш да избегнеш во пеколов наш.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.437
Поени од реакции
47.656
Убаво ќе беше да е дезинформација ама за жал не е.
Ликот од градот од каде што е ретко кој не го знае, еден од најдобрите мајстори во своја област
I zasto bi se resil za nesto vakvo koga nisto seriozno ne e so devojkata, sedel so nea cekal ambulantno, plus na taa krivina nakaj katnata, mala ulicka e toa, pesackiot e odma posle glavnata ulica, ne e mozno brzo da vletas tamu. Ok zgresil kriv e na pesacki udril peshak, ama ne ja ubil nit pa ja povredil seriozno.

Osven ova nekoj triger da mu bilo ne znam, apsurdno e da se ubie poradi ova steta ako e vistina i mene ova mi go rekoa pred malce ama ne mi bese verno/ne sakam da veruvam deka e tocno.

Член од
5 мај 2024
Мислења
120
Поени од реакции
187
za da odlezi nekoj treba sudiite da go osudat. imame sdsm/dui sudstvo taka?

eve apsat, mnogu poveke nego koga bese modularnata ili drumo taka? istragata seuste e vo tek, posle toa ke vidime sto ke napravi sudstvoto.
дај бе кано олабави човече, мислиш цветело судството во ваше време па одеднаш криминално станало за 4 години.
Одговори ми кој главен лик одлежл затвор, пошто еве ние тука сме будали и не сфаќаме, просветли не ти од Австралија. Едните другите не ги чепкаат, докажано низ годините само јадат гомна толку.

ајде врати се тука, тотална власт имате туку убаво ти е таму кај што не се замижува според партиска книшка

до тогаш остави не нас другите кои гледаме реално на работите и коментирај во Туризам и Култура

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
187

Еве ви линк до Регистарот со лиценците. Нема за 2025 ажурирано, но колку што гледам за во 2024 само Пјур и Маракана извадиле (за Скопје само ова).
Трае 1 година на Пјур истекол во Јануари а Маракана истекол пред тоа, немаат вадено во 2024

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.040
Поени од реакции
11.672
Трае 1 година на Пјур истекол во Јануари а Маракана истекол пред тоа, неаат вадено во 2024
Да да, затоа реков во 2024 дека извадиле. До 1-ви месец годинава им важеле. За 2025 нема инфо.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.834
Поени од реакции
6.339
Сите до еден сме криви , но...
Многу погрешно е вакво релативизирање..
Не е точно дека сите сме криви, напротив, се додека не почне да се казнува со име и презиме, нема излез од ваква калакурница...

Kajgana Shop

На врв Bottom