Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај бе сериозно ниедна дискотека у утепаново Скопје немала лиценца? Буквално ниедна? Почнувајќи од себе , колку глуп народ сме ние шо сме иделе на тие места

koj znae kako e se toa registrirano i regulirano. ova vo kocani bilo "kabare" sto ustvari podrazbira masi i pretezno sedecka publika pa bilo daleku od toa.

ali da, nacija na improvizacija sme, zatoa i si patime.

E арно рече некој, шо треба на влез лиценца ли да бараме ние? Си има инспектори тоа што требало да го проверуваат ама.. гној од држава.

Не , ние сме неуки. Еден влез и излез шо има треба да си го ставиме прстот на глава шо кур се бутаме ко сардини внатре 1000 кај шо не се дише од многу луѓе , не па недајбоже друго. Не мислиме што последици може да имаат такви дупки, се дур трагедија од најголеми размери не се деси. Забот црви ќе ти влезат , пак ќе одложиш за на забар.

Чекај бе сериозно ниедна дискотека у утепаново Скопје немала лиценца? Буквално ниедна? Почнувајќи од себе , колку глуп народ сме ние шо сме иделе на тие места
А од кај си знаел дека немале лиценца?Ама,сега од како ќе заврши неделава истите ќе бидат преполни.Бојкот нешто,нема шанси.

od kaj ke znaes pa i ti deka nemaat licenca? eve ja nemav pojma a sum bil u sekoe disko ovde u skopje. Sum mislel deka sum bezbeden ama ete ne sum bil, abe mamicata nivna zemi izdemoliraj toa sve i aaaaaaaaaaaajt u pm
Зарем само во дискотека треба да бараме безбедност?
Погледни ги фасадите на зградите кои паѓаат, лифтови во згради неисправни, болници со кровови кои паѓаат и прокиснуваат, игралишта за деца со скршени клупи и шајки што трчат...и да не набројувам уште....Многу работи треба да се контролираат, но немаме служби, нема доволно инспектори за на терен.

koj znae kako e se toa registrirano i regulirano. ova vo kocani bilo "kabare" sto ustvari podrazbira masi i pretezno sedecka publika pa bilo daleku od toa.

ali da, nacija na improvizacija sme, zatoa i si patime.
Кабаре е најефтино:
кабаре – во денарска противвредност од 2.500 до 5.000 ЕВРА;
ноќен бар – во денарска противвредност од 5.000 до 7.000 ЕВРА и
дискоклуб и дискоклуб на отворен простор – во денарска противвредност од 7.000 до 10.000 ЕВРА.

Премногу црна хроника деновиве

Починал возачот на брза помош.
Некој во Кочани се самоубил ради целава ситуација.
И фамилијарни имав некој неубав случај. Многу лоши денови.

Којзнае што све нема лиценца а си бил. Не е твоја кривица што незнаеш папирологија на локалот кај што одиш, крива е државата што дозволила институцијата ја напраат приватна фирма па место 9.000 еур за годипна лиценца плаќање под маса 2-3.000 и по 200-300 еур од “инспекција”. Се тоа е направено од ДУИ со амин на ВМРО и СДС во заедничко владеење и мир у куќа.

А мислиш ресторантите имаат хасап стандарди? (или било какви стандарди и лиценци) :pos:

Којзнае што све нема лиценца а си бил. Не е твоја кривица што незнаеш папирологија на локалот кај што одиш, крива е државата што дозволила институцијата ја напраат приватна фирма па место 9.000 еур за годипна лиценца плаќање под маса 2-3.000 и по 200-300 еур од “инспекција”. Се тоа е направено од ДУИ со амин на ВМРО и СДС во заедничко владеење и мир у куќа.

Коа знаеме со кој си имаме работа што повеќе ги отвараме очите и знаеме работи поише може да се заштитиме. Не дека не може на секаков начин фатално да завршиш , но нешто можеш да избегнеш во пеколов наш.

Убаво ќе беше да е дезинформација ама за жал не е.
Ликот од градот од каде што е ретко кој не го знае, еден од најдобрите мајстори во своја област
I zasto bi se resil za nesto vakvo koga nisto seriozno ne e so devojkata, sedel so nea cekal ambulantno, plus na taa krivina nakaj katnata, mala ulicka e toa, pesackiot e odma posle glavnata ulica, ne e mozno brzo da vletas tamu. Ok zgresil kriv e na pesacki udril peshak, ama ne ja ubil nit pa ja povredil seriozno.

Osven ova nekoj triger da mu bilo ne znam, apsurdno e da se ubie poradi ova steta ako e vistina i mene ova mi go rekoa pred malce ama ne mi bese verno/ne sakam da veruvam deka e tocno.

za da odlezi nekoj treba sudiite da go osudat. imame sdsm/dui sudstvo taka?

eve apsat, mnogu poveke nego koga bese modularnata ili drumo taka? istragata seuste e vo tek, posle toa ke vidime sto ke napravi sudstvoto.

дај бе кано олабави човече, мислиш цветело судството во ваше време па одеднаш криминално станало за 4 години.
Одговори ми кој главен лик одлежл затвор, пошто еве ние тука сме будали и не сфаќаме, просветли не ти од Австралија. Едните другите не ги чепкаат, докажано низ годините само јадат гомна толку.

ајде врати се тука, тотална власт имате туку убаво ти е таму кај што не се замижува според партиска книшка

до тогаш остави не нас другите кои гледаме реално на работите и коментирај во Туризам и Култура

Еве ви линк до Регистарот со лиценците. Нема за 2025 ажурирано, но колку што гледам за во 2024 само Пјур и Маракана извадиле (за Скопје само ова).
Трае 1 година на Пјур истекол во Јануари а Маракана истекол пред тоа, немаат вадено во 2024

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom