Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.643
Поени од реакции
20.202
Овој на канал 5 многу убави работи кажува моментално, не знам кој е ликот ама од а до ш е точен

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.330
Поени од реакции
9.153
Самото "гасење" со апарат со CO2 во не-евакуирана просторија ја има запечатено трагедијата.

Од самиот противпожарен апарат и плус пожарот се "успале" жртвите, а потоа и изгореле.

Колку општа неписменост се гледа во едно видео, без основна обука за противпожарна заштита.

На запад на секои 5 години секој вработен е должен да посети обука на противпижарен апарат и како да се однесува во случај на пожар и вакви катастрофи.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
197
Поени од реакции
177
Приберете се. Смртта на 59 млади луѓе е многу поголема од препукувањата ваши. Не е создадена темава за да се пцуете. Прости навреди не помагаат никому. Бидете попаметни и попуштете.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.887
Поени од реакции
20.540
Леле луѓе што е ова што не снајде? Не можам да соберам, каква трагедија се деца, млади, кога некој ќе се држи за одговорен? Нека почиваат во мир и се молам за родителите, каква црна утеха после вакво нешто? :place::place:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.475
Поени од реакции
18.710
Се кажано на место, за жал од ова и си бегаме горе да си вртиме бургери на скара како што се потсмева Рон на темава и ред други. Подобро бургери да вртиш отколку да си патиш од тие што треба да делите иста нација и идентитет.
Da ne se praime podobri od drugite, kao so kazav, sush bus ni e nacin na zivot.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.301
Поени од реакции
13.359
@Zlatikevichius жив ли си ти човеку ќе поработиш ли малку на случајов со темава

Нема смисла веќе
Работи.
Ми го избришал постот за рон,остаил цела кофа бљувотини од онаа лудачана биполарна и останатите будали ко нејзе.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.201
Поени од реакции
18.303
Јас разбирам зашто се бараат врски, затоа што и тие таму што работат, работат само за завршат работа на некој нивни комшија што им се јавил за да побара услуга за негов роднина. Ме сваќаш? Зачаран круг без крај. Затоа и ти си чекал 5 дена, бидејќи не дошол на ред твојот предмет од овие работи.
Ако работат сериозно, а не од 5 бироа 3 се секогаш празни.Да им е приватен газда....

Член од
17 август 2011
Мислења
10.475
Поени од реакции
18.710
Додека сум жив нема да ми е јасно како некој одобрил во онаа шупа да се собира народ. Како? Како матер му, како??? Колку години работеле без никој да преземе ништо? Колективно слепило владее. До тоа дно ли е дојден животот таму, да овие деца немаат каде па се собираат во вакви шупи за малку забава?

Од утре треба да излезат инспекции во секој град и село, и да затворат се. Се да затворат, од А до Ш, и никој да не смее да отвори се додека не му поминат повторно на детални прегледи и не ги задоволи сите безбедносни стандарди. И лицата што издаваат одобрение јавно во службен весник да објават, за ако се случи вакво срање повторно некогаш, да се знае точно кој одобрил објектот да работи.

Ништо ич нема да се случи, од нервоза ќе си пишеме и тоа е.
Ne deka opsto se pocituvaat propisi na drugi mesta,ama ovoj sektor sekogas go vodele kombinacija, dno lugje. Gazdite sekade se gradskite faci so se znaat so site, od inspektor do gradonacalnik, profesionalen zavrsuvac na rabota.
Ne e ni cudno site diskoteki da se stali, tie so treba da go kontroliraat mu se drugarcinja.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.201
Поени од реакции
18.303
А, ти како го замислуваш сценариото, 1 полицаец со 1500 деца, како иде спроведувањето тука?
Не ми е едно јасно, сам бил типот инкогнито од Пробиштип во Кочани или имало и други со него?
Ако биле и други, уште полошо акп не сработиле барем ете во делот за малолетници.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.351
Поени од реакции
38.235
@Zlatikevichius жив ли си ти човеку ќе поработиш ли малку на случајов со темава

Нема смисла веќе
Ај врати се назад на темата и види дали сум испуштил нешто. Жив не сум, полумртов, и само што се прибрав дома.

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.022
Поени од реакции
1.581
Ај врати се назад на темата и види дали сум испуштил нешто. Жив не сум, полумртов, и само што се прибрав дома.
Да проверам дали си тука,немој одма да ми се љутиш.

Мора да се престане со ова препукување

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.469
Поени од реакции
6.198
Во наредниве три дена по наредба од влада ќе се вршеле вонредни инспекциски надзори по дискотеки, барови и кафулиња од истите тие што до вчера промижуваа и погледнуваа низ прсти…
Иначе ист случај во Романија во 2015 имало, од пиротехника од бендот до пожар, со пур пена плафонот за акустичност правен нешто слично како трагедијава кај нас… дно во Еу се Романија а дно во Европа сме ние и таа е реалноста.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.351
Поени од реакции
38.235
Работи.
Ми го избришал постот за рон,остаил цела кофа бљувотини од онаа лудачана биполарна и останатите будали ко нејзе.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Пријави се што не чини. Се обидов за пола саат-саат да исчистам се што не беше за тука, ама 36 страни да измодерираш не е лесно. Сите што ги преминаа границите со навреди, закани и несоодветни мислења си добија казнени поени и банови од тема. На што личи бе ова луѓе?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.315
Поени од реакции
3.136
Целото наше општество е труло и се држи на стаклени нозе, неизбежно беше да се случат вакви катастрофи коишто ако ништо не се смени ќе продолжат да се случуваат. Корупцијата е премногу навлезена во сите пори на системот и се скокаат секакви регулативи во име да се зголеми заработувачката, ова е случајот во буквално секоја институција, индустрија и компанија во овој трул систем. Секаде се држиме на стаклени нозе и секој ден е руски рулет, сабајлево за жал ги истрошивме празните буренца од револверот.
Нека почиваат во мир сите настрадани, тешко на фамилиите, на градот, и на целата држава. Господ да не чува поради тоа што нема институција која што ќе го прави тоа во оваа "држава".

Kajgana Shop

На врв Bottom