- Член од
- 13 април 2021
- Мислења
- 3.592
- Поени од реакции
- 11.791
И мене ми се мили и ги сакав и слушав. Жал ми е што баш нив им се случи ова. Одлични хуманитарци беа, и едни од ретките кои долго време опстојуваа на македонската музичка сцена. Скроз позитивни ми беа. И се согласувам дека дури и да биле тие кои ја донеле пиротехниката, некое стручно лице или менаџерот на дискотеката требало да им каже дека НЕ МОЖЕ да се користи пиротехника таму. Но, очигледно е дека таму можело да се користи пиротехника, затоа што веќе видовме дека и други настапи имало со користење на такви средства.Дури и да ја донеле пиротехниката ДНК, треба да постои стручно надлежно лице кое ќе им каже чекајте момци стоп, локалот не ги исполнува условите за вакви перформанси.
Јебига сите сме емотивни и сочуствуваме со ДНК. Правно незнам, али дури и да постои кривична одговорност за Панчо треба да биде најмала казна.
На Панчо му е работа да пее и да забавува луѓе, на надлежни лица им е работа да му овозможат услови и да му кажат што може а што не.
На Панчо за жал животот му е речиси уништен. Психолошка траума огромна, загуби повеќе другари и членови на неговиот бенд, и секако како човек, хуманист и татко ќе ја носи грижата на совест за секое инволвирано дете во овој случај (дури и за оние кои преживеаја, но ќе треба да се носат со овс до крајот на животот). Мислам дека слушав скоро некое интервју токму со него, во кое збореше колку му било тешко да се откачи од антидепресиви, и како тек дури сега почнал да функционира како што треба. И сега го снајде ова. Жално, многу жално

Што се однесува до казните, ако оценат дека е крив, мислам дека треба си биде соодветна казната за делото, и не би требало да се намалува казната заради тоа што е јавна личност и сл. Можеби ова што го преживеал ќе му биде некоја олеснителна околност, не знам не сум правник, но казната треба да си биде соодветна.