Подземни цивилизација АГАРТА и ШАМБАЛА

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Добро ако ние сме доселеници од друга планета а нашите предци живеат во внатрешноста на земјава ондак кој се тие? како изгледаат?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Мислам дека иам читано на форумов пред некои си 2 години кога се регистрирав, за некое вакво чудо, и знам нешто запамтив пишуваше некој за некакво вештачко сонце од некојси земјин елемент...
Тој што кажал такво нешто дали воопшто знае како ѕвездите „работат“?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Вака се се ова празни муабети, според мене. Интересно би било кога би било докажано и вистина, ама сега за сега ќе биде само утопија. Дајте некој документарец или ајде може и филм, па да видиме други умови, како размислуваат за оваа според мене, не реална работа

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Добро ако ние сме доселеници од друга планета а нашите предци живеат во внатрешноста на земјава ондак кој се тие? како изгледаат?
Вака се се ова празни муабети, според мене. Интересно би било кога би било докажано и вистина, ама сега за сега ќе биде само утопија. Дајте некој документарец или ајде може и филм, па да видиме други умови, како размислуваат за оваа според мене, не реална работа
Ставив линк погоре, со радио снимката каде прецизно е обајснето. Ме фасцинираше тогаш Ѕwerdlow со неговата фанатичност кон таквата, би рекол, малку поралзична реалност.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Зошто би се криел некој кај јадрото на земјата...

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
П.С. Да се разјасни една дилема знам дека темата не е тоа ама ај. Стенли Кјубрик го нема правено филмот за астронаутите на месечината каде што американското знаме се вее, таа снимка е оригинал од месечина. Е сега зошто знамето се вее кога на месечина нема атмосфера, а кој вика дека на месечината нема атмосфера :helou:.
Имаше на Mythbusters. Myth, Busted.
Ова би била баш кул приказна за некој сај фај муви, во реалност, невозможно.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Како приказна звучи интересно , ама не е за верување ....

Член од
29 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
дали вие сериозно го мислите ова ?!???
Шуплива земја... хммм
Што се случува со овие подземни луѓе кога има земјотрес.. знаеме дека земјотресот настанува длабоко во земјата поради движење на плочите.. вулканите исфрлаат лава, долколу е земјата шуплива нема да има земјотреси , Вулканите неќе да исфрлаат лава и пепел. Вие се молам не цитирајте што кажале некои научници пред 2000 години за постоењето на вакви цивилизации. Заблудата за геоцентричен систем се држела некаде 1600 години.. но веќе не го мислиме тоа. ПА така во 16 век како што прочитав во првите страни Edmund Halley ја основа ова тероија , како што и Клаудије Птоломеј пред 2000 години што го објавил геоцентричниот систем на светот. КАко не размислувате малку критички до бога, цела филозовска наука се темели на критичкото расудување а не да усвојувате се што ќе ви се каже , било истина или не

Член од
17 април 2012
Мислења
4
Поени од реакции
3
Ако би постоеле овие "подземни цивилизации" што мислите дека тие не би дошле на површината да видат што се дешава? Прост пример, како би се чуствувале вие да сте под земјата? Нели би сакале да дојдете до површината ако не за друго, од чиста лубопитност...

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Кои се оние кои гласале ДА на анкетата?
Зар можно е да се верува во ова а да учиш математика, географија, физика, хемија, биологија?
Која Аталндида? Се верува, се смета?

:)

D

D_NazGUL

Гостин
Што би се случило ако земеме „хипотетички“ дека имаме погрешно мислење за законите на физиката? Што ако постулатите се погрешни? Што ако законото на релативитет е погрешен?
Слепото верување не е закон! Истражувањето, новите докази, новите закони и теории се бараат.
Слепата верба ете до кај не донесе, во 60-тите стигнавме на месечината, денес се криеме ко змијата нозете.
Не велам дека теоријава е точна, само не прочитав ништо конкретно.
Ете прв велам дека не сум научник и не можам да докажам нешто, но ако некој ми постави тврдење овде бар ќе се потрудам да го потврдам.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.499
Поени од реакции
2.407
Колку што видов од темава, многу пишуваат разни работи. А да кажете извори?:)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Кои се оние кои гласале ДА на анкетата?
Зар можно е да се верува во ова а да учиш математика, географија, физика, хемија, биологија?
Која Аталндида? Се верува, се смета?

:)
tvoe e toa vo sto sakas da veruvas...;)

Marx

Just Do What You Want And Be Happy !
Член од
4 ноември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
8
Една од моите омилени мистерии е оваа.Дали знаете нешто повеќе за ова ? rsz_map_of_inner_earth_.jpg
Ајде ако знаете нешто повеќе кажете,затоа што навистина ме интересира . Еве јас што имам гледано(слушнато) Некои луѓе тврдат дека постои цивилизација .Технолошки оваа цивилизација е развијана премногу. Значи таму има ,воздух ,сонце и вода.Но зошто само многу малку луѓе знаат за ова?-Елитите кои го контролираат светот ова го кријат од нас не сакаат ние да знаеме дека постои живот во центарот на земјата . Некој научник (не му го паметам името ) си го посветил својот живот на истражаувањето за тоа дали има живот во центарот на земјата многу факти покажувале дека постои па така тој решил да тргни на патување со неговиот авион. Тој ја спремил неговата опрема за истражување и тргнал на пат само што ја здогледал дупката(влезот)неговиот авион ненадејно престанал да работи притоа авионот се срушил. За среќа тој оостанал жив ама бил во многу тешка состојба .Како што оздравувал све повеќе и повеќе го ширел неговото искуство одржувал говори за тоа дека постои влез во центарот на земјата .Но сите се прашувале како авионот кој бил исправен наеднаш престанал да работи .Одговорот бил лесен елитите поставиле таму машини кои имале како радар и кога ќе забележеле дека нешто доаѓа тие веднаш пуштале се активирале и секој авион ,кола ,брод ,мобилен се гасел.Кога почнало да се слуша за случката на научникот веднаш елитите го убиле и од тогаш никој нема прозборено на оваа тема . Еве на оваа слика се прикажани отворите кои можат да не однесат до таму .
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 15:41 ---
Еве и Принцезата Накамару зборвуа за тоа дека постојат цивилизации во центарот и таа дека комуницира со некој од таму .

Се претпоставува дека и летачките тајнири доаѓаат од овие цивилизации а не од марс

Kajgana Shop

На врв Bottom