Тој што кажал такво нешто дали воопшто знае како ѕвездите „работат“?Мислам дека иам читано на форумов пред некои си 2 години кога се регистрирав, за некое вакво чудо, и знам нешто запамтив пишуваше некој за некакво вештачко сонце од некојси земјин елемент...
Добро ако ние сме доселеници од друга планета а нашите предци живеат во внатрешноста на земјава ондак кој се тие? како изгледаат?
Ставив линк погоре, со радио снимката каде прецизно е обајснето. Ме фасцинираше тогаш Ѕwerdlow со неговата фанатичност кон таквата, би рекол, малку поралзична реалност.Вака се се ова празни муабети, според мене. Интересно би било кога би било докажано и вистина, ама сега за сега ќе биде само утопија. Дајте некој документарец или ајде може и филм, па да видиме други умови, како размислуваат за оваа според мене, не реална работа
^ ne se krie....za nego toa e prirodna polozba...Зошто би се криел некој кај јадрото на земјата...
Имаше на Mythbusters. Myth, Busted.П.С. Да се разјасни една дилема знам дека темата не е тоа ама ај. Стенли Кјубрик го нема правено филмот за астронаутите на месечината каде што американското знаме се вее, таа снимка е оригинал од месечина. Е сега зошто знамето се вее кога на месечина нема атмосфера, а кој вика дека на месечината нема атмосфера :helou:.
tvoe e toa vo sto sakas da veruvas...Кои се оние кои гласале ДА на анкетата?
Зар можно е да се верува во ова а да учиш математика, географија, физика, хемија, биологија?
Која Аталндида? Се верува, се смета?