Подемот на крајната десница во Европа

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
викаш исто како холокаустот а?

па уште се зголемил анимозитетот према словените и затоа е крива ЕУ (во однос на времето пред ЕУ), а решението е крајната десница:pos: како што реков, амеба.
Франција, Германија и Италија се само некои кои на рекорд со своите патетични изговори од политичари, точно што мислат за словенските народи, и тоа не е никаква тајна, уште од крајот на 80те и почетокот на 90те години на минатиот век, само не сме навикнати да копаме наназад кој што направил или што рекол, ни за својава држава, а не па за надвор од неа. А дали се спрема холокауст или не, иди прашај ги муслиманите што ги увезуваат во Европа, што мислат за евреите, христијаните, атеистите итн., да видиш што ќе то кажат. Или што кажале самите без да ги праша некој, а медиумите молчат за истото.

Сега ти го запазив аватарот. Како некој што порано се идентификувал со левата идеологија, посебно анархизмот, поедината идеологија ќе ти биде твојата пропаст на крај. А оваа амеба овде последна ќе се смее.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Сега ти го запазив аватарот. Како некој што порано се идентификувал со левата идеологија, посебно анархизмот, поедината идеологија ќе ти биде твојата пропаст на крај. А оваа амеба овде последна ќе се смее.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Како некој што порано се идентификувал со левата идеологија, посебно анархизмот, поедината идеологија ќе ти биде твојата пропаст на крај. А оваа амеба овде последна ќе се смее.
Јас те имам читано на темите за анархизмот, те паметам и по про-ЛГБТ постовите. Ако не се лажам, мислам дека и атест беше (или уште си). И хомосексуалец?

Нејсе, што те натера да престанеш да се идентификуваш со левата идеологија? Вака кога те читам доста конзервативно и демохристијански звучиш. Кој момент за тебе беше пресвртна точка за да се освестиш и отфрлиш таа идеологија?Што е она што ти ја светна сијаличката во глава? Затоа што очигледно е по твоите постови дека повеќе не размислуваш низ левичарската призма.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919
Јас те имам читано на темите за анархизмот, те паметам и по про-ЛГБТ постовите. Ако не се лажам, мислам дека и атест беше (или уште си). И хомосексуалец?

Нејсе, што те натера да престанеш да се идентификуваш со левата идеологија? Вака кога те читам доста конзервативно и демохристијански звучиш. Кој момент за тебе беше пресвртна точка за да се освестиш и отфрлиш таа идеологија?Што е она што ти ја светна сијаличката во глава? Затоа што очигледно е по твоите постови дека повеќе не размислуваш низ левичарската призма.
Тазе работа во администрација :D

D

deli

Гостин
Ко скриена порака да има во сликичкава...
Сите исфустрирани педофили се всушност националисти?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Јас не сум променет, светот се промени. Се уште се сметам за атеист, хомосексуалец, и либерал. Веројатно класичен либерал затоа што денес либерализмот и прогресивизмот имаат друго лице (или маска), а со тоа и друга агенда. Единствена реална промена лежи кај анархизмот. Се уште сметам дека сите патишта водат кон него, не како неизбежен хаос, него како неизбежна последица на цивилизирано, освестено и одговорно општество, но дека таквата иднина е далеку, а таму се стига со бебешки чекори.

Проблемот е што светот денес се повеќе и повеќе докажува дека и тие бебешки чекори се преголем залак за него и дека не е плодна почва за анархисти, особено онакви кои немаат доволно мозочни ќелии во главата да планираат на долга стаза и да бидат гордо дел од само еден таков бебешки чекор за подобра иднина, него сакаат анархија денес. Вчера, уште поубаво. Како такви дејствуват радикално не поинаку од терористички организации и работат масовно на дестабилизација на постојните општества без разлика колку души ќе бидат колатерална штета за нивните планови. Истите ова го докажуваат секој нов ден, не само кај нас, него и во регионов, па и во светски рамки. И затоа не ги подржувам, не ги ни сметам за вистински анархисти. Кога Сорос, Коч и Саудиска Арабија ти пикаат пари в џеп, може да се нарече некој анархист колку што можам јас Леброн Џејмс пошто на времето ко дете играв кошарка за Соколи.

Немам проблем некој да прима финансии, и да се нарекува анархист. Сепак сме капиталистичко општество, и за да дејствуваш, да имаш глас, влијание, или било каков степен на моќ, треба да имаш пари. Она што за мене ги дебанкира ко анархисти е ниската цена што ја ставаат на човечки животи (или поточно, на поедини човечки животи), и тие пари што ги добиваат, од кого ги добиваат, како ги користат, и како дејствуваат. Кога беше напливот на бегалската криза, предупредив дека меѓу голем дел од тие луѓе има економски мигранти, несаглам луѓе, и потенцијални терористи. Ме кикнаа од фејсбук групи, од редит, блок на твитер и јутјуб итн. Потоа се случија глупостите во Германија, Франција, Белгија. Штама. Идам да видам што се случува, гледам истата постапка со други, како што ја правеа со мене. Кик, блог, игнор од социјални мрежи. Нормален човек после вакви настани, ај батали извинение, ама барем ќе те послуша, ќе се опамети. Истото го прават како ништо да не се случело. И полошо е всушност. Сега муслиманиве се заштитен вид животно, омилените маченици на крајната левица, и избраното друштво со кое заедно демонстрираат против диктаторски и "диктаторски" режими. Луѓето ко мене, кои до вчера им биле побратим, под воз ќе ги фрлат, за овие гнасиве од племенските заедници да ги заштитуваат. Сега бил ја геј или не, сум им непријател, така ме перцепираат, пошто не го пеам заедно со нив истото четиво.

Слична ситуација и со браќава по ориентација. Дали тука дали на друго место, те плука дека си предавник, затоа што си излегол на против демонстрација, или недајбоже, си кажал некој лош збор за шарената револуција или си ги поврзал со Сорос (а душички, многумина не знаат, дека сум бил на собири со некои од теткиве на ТВ што се џилитаат по полицајци, и добро знам со кого соработуваат и на кој начин, како работат на булшит проектчиња за кои добиваат дебела пара). Ако не си со нив, си со Владата. Ако си излегол на контрапротест, си со Владата. А они се легитимно собрани, неорганизирани, изреволтирани граѓани. Таму нема место за боење четки. Не смеам да спомнам национализам или патриотизам, ти се смее што уопште си дозволуваш да осеќаш така. Они лижат гз за да стигнат негде со животот, па ваква промена кај мене ја интерпретираат дека јас негде го правам истото. Не им се уклапа во светогледот дека некој чесно може да работи негде и сепак да биде против нив. Али не им се лутам. Пошто се на губитничката клупа, нека зборат што сакаат. Јас можам да терам само даље.

Што се однесува до моментите, тие се тие. Земав да читам повеќе за исламот, и за модерниов либерализам што го штанцаат по академскиве кругови по универзитетите на запад. Да земе човек да поврати. Антифашисти тепаат либерали и либертаријанци, и се залагаат за цензура на интернетот, феминист(к)и бранат муслимани, се завиваат со шамии и се тепаат со западните мажи, белци заедно со црнци повикуваат на смрт на белата раса, трансџендери туркаат притисоци за 84 полови видови низ парламенти и тако даље. Некој да ми кажеше пред 10 години дека денес светов ваков ќе е во 2016та, ќе викав жуто комбе да го собере. Светот отиден курац, сега за мене би викале жуто комбе. Останавме ние малкуте педери со грам свест да ги браниме конзервативците и хетеро-мажите од светскава ситуација. Плукав по Мајло Јанопулос, за да сега после релативно кратко време поминато само на нет, да сфатам колку лоша е станата ситуацијата, и да сум еден од неговите најголеми подржувачи. Како и на другите како него. Ова е епидемија. И не за џабе тие што се дел од отпорот го нарекуваат канцер. Поадекватен термин амин.

Тазе работа во администрација :D
За разлика од тебе, курови пушам во слободно време од забава, не кога треба да добијам работно место или да се искачам на наредното ниво таму каде работам. Работам приватно btw. Толку билдате митологија за мене на форумов, од ласкање премина во поремеќај. Y'all seriously need to get a fucking life.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ко скриена порака да има во сликичкава...
Сите исфустрирани педофили се всушност националисти?
Интернационалисти, и бараат скриени пораки таму каде што ги нема ;)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.112
Поени од реакции
27.652
Што се однесува до моментите, тие се тие. Земав да читам повеќе за исламот, и за модерниов либерализам што го штанцаат по академскиве кругови по универзитетите на запад. Да земе човек да поврати. Антифашисти тепаат либерали и либертаријанци, и се залагаат за цензура на интернетот, феминист(к)и бранат муслимани, се завиваат со шамии и се тепаат со западните мажи, белци заедно со црнци повикуваат на смрт на белата раса, трансџендери туркаат притисоци за 84 полови видови низ парламенти и тако даље. Некој да ми кажеше пред 10 години дека денес светов ваков ќе е во 2016та, ќе викав жуто комбе да го собере. Светот отиден курац, сега за мене би викале жуто комбе. Останавме ние малкуте педери со грам свест да ги браниме конзервативците и хетеро-мажите од светскава ситуација. Плукав по Мајло Јанопулос, за да сега после релативно кратко време поминато само на нет, да сфатам колку лоша е станата ситуацијата, и да сум еден од неговите најголеми подржувачи. Како и на другите како него. Ова е епидемија. И не за џабе тие што се дел од отпорот го нарекуваат канцер. Поадекватен термин амин.
После овој дел што го прочитав некој да ми кажеше некој дека на хомосексуалец ќе му се поклонам, ќе викав жуто комбе да го собере.
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

А додека некој не сака да си ги отвори очите и да види околу него што се случува, ние ке бидеме затуцани и теоретичари на заговори.

W

wicked_1

Гостин
Јас не сум променет, светот се промени. Се уште се сметам за атеист, хомосексуалец, и либерал. Веројатно класичен либерал затоа што денес либерализмот и прогресивизмот имаат друго лице (или маска), а со тоа и друга агенда. Единствена реална промена лежи кај анархизмот. Се уште сметам дека сите патишта водат кон него, не како неизбежен хаос, него како неизбежна последица на цивилизирано, освестено и одговорно општество, но дека таквата иднина е далеку, а таму се стига со бебешки чекори.

Проблемот е што светот денес се повеќе и повеќе докажува дека и тие бебешки чекори се преголем залак за него и дека не е плодна почва за анархисти, особено онакви кои немаат доволно мозочни ќелии во главата да планираат на долга стаза и да бидат гордо дел од само еден таков бебешки чекор за подобра иднина, него сакаат анархија денес. Вчера, уште поубаво. Како такви дејствуват радикално не поинаку од терористички организации и работат масовно на дестабилизација на постојните општества без разлика колку души ќе бидат колатерална штета за нивните планови. Истите ова го докажуваат секој нов ден, не само кај нас, него и во регионов, па и во светски рамки. И затоа не ги подржувам, не ги ни сметам за вистински анархисти. Кога Сорос, Коч и Саудиска Арабија ти пикаат пари в џеп, може да се нарече некој анархист колку што можам јас Леброн Џејмс пошто на времето ко дете играв кошарка за Соколи.

Немам проблем некој да прима финансии, и да се нарекува анархист. Сепак сме капиталистичко општество, и за да дејствуваш, да имаш глас, влијание, или било каков степен на моќ, треба да имаш пари. Она што за мене ги дебанкира ко анархисти е ниската цена што ја ставаат на човечки животи (или поточно, на поедини човечки животи), и тие пари што ги добиваат, од кого ги добиваат, како ги користат, и како дејствуваат. Кога беше напливот на бегалската криза, предупредив дека меѓу голем дел од тие луѓе има економски мигранти, несаглам луѓе, и потенцијални терористи. Ме кикнаа од фејсбук групи, од редит, блок на твитер и јутјуб итн. Потоа се случија глупостите во Германија, Франција, Белгија. Штама. Идам да видам што се случува, гледам истата постапка со други, како што ја правеа со мене. Кик, блог, игнор од социјални мрежи. Нормален човек после вакви настани, ај батали извинение, ама барем ќе те послуша, ќе се опамети. Истото го прават како ништо да не се случело. И полошо е всушност. Сега муслиманиве се заштитен вид животно, омилените маченици на крајната левица, и избраното друштво со кое заедно демонстрираат против диктаторски и "диктаторски" режими. Луѓето ко мене, кои до вчера им биле побратим, под воз ќе ги фрлат, за овие гнасиве од племенските заедници да ги заштитуваат. Сега бил ја геј или не, сум им непријател, така ме перцепираат, пошто не го пеам заедно со нив истото четиво.

Слична ситуација и со браќава по ориентација. Дали тука дали на друго место, те плука дека си предавник, затоа што си излегол на против демонстрација, или недајбоже, си кажал некој лош збор за шарената револуција или си ги поврзал со Сорос (а душички, многумина не знаат, дека сум бил на собири со некои од теткиве на ТВ што се џилитаат по полицајци, и добро знам со кого соработуваат и на кој начин, како работат на булшит проектчиња за кои добиваат дебела пара). Ако не си со нив, си со Владата. Ако си излегол на контрапротест, си со Владата. А они се легитимно собрани, неорганизирани, изреволтирани граѓани. Таму нема место за боење четки. Не смеам да спомнам национализам или патриотизам, ти се смее што уопште си дозволуваш да осеќаш така. Они лижат гз за да стигнат негде со животот, па ваква промена кај мене ја интерпретираат дека јас негде го правам истото. Не им се уклапа во светогледот дека некој чесно може да работи негде и сепак да биде против нив. Али не им се лутам. Пошто се на губитничката клупа, нека зборат што сакаат. Јас можам да терам само даље.

За разлика од тебе, курови пушам во слободно време од забава, не кога треба да добијам работно место или да се искачам на наредното ниво таму каде работам. Работам приватно btw. Толку билдате митологија за мене на форумов, од ласкање премина во поремеќај. Y'all seriously need to get a fucking life.
Се измачи Шкорпи, ама текстовиве ти се студија за страјсенд ефектот, феноменално.

Башка имаме и еден радикален немагистриран психолог тука, како нарачано ќе му дојде.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
точно, расистички амеби не се добредојдени.

:pos:
Антифашистите се новите фашисти, и антирасистите се новите расисти. Ако ве буни споредбата проверете си ја денифицијата, и погледнете си ги постапките.

Додека си таму, провери и што е лоботомија. Чекирај си ги сите знаци кои ги покажуваш.

Смајлито не знам што бара, цитатот што си го опнал се однесува на шарените. Сметаш дека не се легитимно протеситирачко тело и дека спонтано се создадени, или што?

Се измачи Шкорпи, ама текстовиве ти се студија за страјсенд ефектот, феноменално.

Башка имаме и еден радикален немагистриран психолог тука, како нарачано ќе му дојде.
Типични одговори. И од тебе и од остала багра. Понижај, навреди, лепенки. О чему? Се пронајдовте негде во текстот?

Инаку како од калап да сте вадени. И во странство боље од навреди немате. Аргументи нула. Ко овој црно-црвенион погоре што се расфрла со терминот расист и амеба. Демек ќе се навредам, или ќе влезам у шаблон "не, не сум расист because reasons x,y,z". Остај што муслиманиве не се раса, али тоа е. Ваќно "Стрaјсенд ефект" забележан, a "social justice white knighthood" - Бен Афлек верзија, тоа ко ветер да дувнало.

Член од
22 декември 2011
Мислења
353
Поени од реакции
210
Антифашистите се новите фашисти, и антирасистите се новите расисти. Ако ве буни споредбата проверете си ја денифицијата, и погледнете си ги постапките.

Додека си таму, провери и што е лоботомија. Чекирај си ги сите знаци кои ги покажуваш.

Смајлито не знам што бара, цитатот што си го опнал се однесува на шарените. Сметаш дека не се легитимно протеситирачко тело и дека спонтано се создадени, или што?
лажи се себеси ако тоа ти помага да спиеш, ама нема посмешна и попатетична релативизација од оваа фраза како антифашистите биле новите фашисти. и ти, кој хетерогена група на индивидуи составена од милиони лични истории, судбини и искуства, ја нарекуваш гнасно племе затоа што се припадници на иста религија, ти си антирасист? е море амебо една. ај за копитава затуцани што не излегле во животот од маалската биртија ќе разберам како се полни со омраза. толку виделе, толку им сече. ама хомосексуалец треба најдобро да знае што значи да се биде дискриминиран врз основа на некаква групна припадност, и да сочувствува со сите други што врз база на било каква припадност се етикетирани како нешто помалку од луѓе. црнците во америка. евреите во холокаустот. палестинците во израел. жените во муслиманските земји. хомосексуалците насекаде. бутај сендвичи дур можеш, ќе те држат кога ќе дојдат твоиве да елиминираат све што ја контаминира нивната "чистоќа".

http://www.metacafe.com/watch/an-wjwi4u47bhbJmm/o_brother_where_art_thou_2000_saving_tommy/[DOUBLEPOST=1469037239][/DOUBLEPOST]а шарените се граѓани што им е преку кур дојдено од некој да го крши законот десет години. не ги плати сорос тие десетици илјади од сите можни демографски категории (освен амеби) што искочија деновите/неделите после амнестијата на фикусот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.959
Кој си бе ти Тој Солџер да го викаш народот копито ако не се согласуваат со твоите гледишта? Кој си ти бе издркотино една? Што демек ти попаметен си, поначитан, попрошетан низ целиот свет од другиве?
Кажи ми од минатата година до сега колку терористички напади се извршени низ Европа, колку жени се силувани, колку деца се претепани, ајде кажи ми ти о начитан и прошетан човеку?
Друго, еве може да се каже дека Орбан е десничар, не прими бегалци, и не потклекна под притисокот на ЕУ да прими бегалци. Кажи ми што му фали сега на народот на Унгарија? Има "Алаху Акбар" саморазнесувачи низ тамошните улици? Имаат ли гета каде што пиле не смее да прелета, а не пак човек да прошета? Шетаат ли специјалци на секое ќоше низ државата? Има силувани жени од некои си дојденци од третиот свет? Колку убиени цивили има во терористички напади? Истово важи и за државите како Полска, Словачка, Словенија, Чешка, итн... зошто таму нема никакви терористички напади?

Од тој мултикултурализам, фри бордерс, не се сите исти, велком рефјуџис итн, западниве земји дојдоа до тоа дереџе да имаат војници на секоја улица, жените да им бидат силувани од козоебачи, децата претепувани, а има и такви напади од чиста мира зошто тамошните жени се облакале премногу лесно... па јеботе, ни на концерт веќе не си сигурен таму

Кај беше ти Тој Солџер во темана за терористичките напади да пишеш нешто копито едно а? Ќе наоѓаш тука да мрсиш муда, а во глувчешка дупка се криеш кога ќе се случи некаков терористички напад во Европа, ѓубре едно заглупавено. ПУ ти се мочам во мозокот твој ти се намочам, сиротињо една, па уште паметен ќе се правиш сите ќе ги вреѓаш зошто не размислуваат ко тебе...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.524
Поени од реакции
9.194
лажи се себеси ако тоа ти помага да спиеш, ама нема посмешна и попатетична релативизација од оваа фраза како антифашистите биле новите фашисти. и ти, кој хетерогена група на индивидуи составена од милиони лични истории, судбини и искуства, ја нарекуваш гнасно племе затоа што се припадници на иста религија, ти си антирасист?
И во земјите на Арабискиот Полуостров има печалбари од Европа, Индија и останати азиски земји со разни лични судбини, истории, искуства, разни табиети, различно културно наследство, разни ставови, разни религии итн.

Како никој од нив не се најде да ги напаствува арапските жени за Нова Година во Емиратите, како никој од нив не се најде да земе камион и да прегази пешаци во Кувајт, како никој од нив не се најде да нападне патници со секира во воз во Саудиска Арабија, како никој од нив не се најде да се саморазнесе со експлозив на плоштадот во Доха?

W

wicked_1

Гостин
Типични одговори. И од тебе и од остала багра. Понижај, навреди, лепенки. О чему? Се пронајдовте негде во текстот?
Не е толку комплицирано Шкорпи, а и не дека те навредив...просто констатирање на факти правиме.

Прво пишеше раскази за твојата објективност и индиферентност за случките во државава низ една симптоматична призма на загрижен граѓанин, а после испадна дека си контрапротестант на гдом.

Сега трубиш дека си бил случаен минувач, па одново идеш истите раскази кои сега за жал никој не ти ги чита. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom