Прво, да напоменам дека не плаќам GPT o1 20$ и на бесплатниот ропам со него, пошто не ми треба обично за некој поголеми работи на работа, и го користам исклучливо за факултет да завршам нешто побрзо и да не се замарам.
Јас вчера го користев DeepSeek за помош околу Flutter некој ствари за факултет што ми требаа и се од прва успеа да ми среде, за разлика од GPT со кој што се мачев за Flutter-от.
Не беше нешто прекомплицирано, али на пример, да ми направе формата што а имав за креирање на некаков настан, по потполнувањето actually да се зачувува во Firebase datastore а не само локално како што ми беше до сега, покрај тоа на таа форма да додаде и мапа каде што ќе селектирам локација и ги зачувува longitude и latitude.
Да прате request до API endpoints од кој што повлекував некој податоци и истите да ги прикаже.
Кога мењам датум на календар да ги земе сите настани на тиа датум и да ми ги прикаже.
Моментално правам со него да зачувува коментари што се остават за некој настан, како и во план следно ми е да се овозможе камера сервис т.е да можиш со Flutter-от да упалиш камера и да сликаш, како и да средам нотификации некој / барање пермисии за локација/камера итн.
Се на се, од погоре наведеното, се од прва ми среди мене и ногу лесно се снаоѓав со него, за разлика со GPT каде што пример за тоа со мапата кога сум правел со него, секогаш ми давал некој постари dependencies и такви ствари, едноставно за dependencies е срање, воа колку толку се снајде и немав проблем.
Ми нема во поскоро време испаднато error со SDK верзии и такви работи, каде што GPT ништо не ми помогна и само Google беше спасот, т.е stackoverflow и некој од тиа дискусиите на github што ги гледав.