Подемот на вештачката интелигенција

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.868
Ти работиш во оваа индустрија за да искажеш вакво мислење?

Некој факт да кажеш како што зашто така мислиш или само лупни мислење и гас...
Го користам нон стоп и нема капацитет за креативност, башка е ултра мрзлив. Не знам колку може да оди понапред без тоа.

• Хаха
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.166
Го користам нон стоп и нема капацитет за креативност, башка е ултра мрзлив. Не знам колку може да оди понапред без тоа.
За твојот мозок збориш? :P

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.868
пробајте го кинескиот DeepSeek, го има на Плејстор, многу е добар, башка е скроз бесплатен.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.315
пробајте го кинескиот DeepSeek, го има на Плејстор, многу е добар, башка е скроз бесплатен.
Deepseek mater gledam ebale na ostanatite, NVIDIA dozivuva istoriski kolaps na berzata poradi niv momentalno, a i drugite ne pominuvaat bas najdobro.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.891
Поени од реакции
30.814
Deepseek mater gledam ebale na ostanatite, NVIDIA dozivuva istoriski kolaps na berzata poradi niv momentalno, a i drugite ne pominuvaat bas najdobro.

Шанса да се купи поефтино Nvidia, и самите DeepSeek користеле постари чипови на Nvidia како што тврдат самите, падот е од стравот дека можеби поновите и не се толку потребни како што се мислеше, е сега замисли што би се десило ако ги користат поновите со тренингот што го користеле DeepSeek за нивниот AI...побрзи, енергетско поефикасни што игра огромна улога во целокупната слика.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.718
Поени од реакции
7.900
Абе вакво мочање на западот не е видено до сега. Се расфрлаат со миљарди во инвестиции, нуклеарки ќе купуваат за енергија, криптонит ќе копаат, им доаѓа кинезот со исти и бољи перформанси со хрчак у тркало како произведува струја. Ајт наздравје сите фондови и инстаграм инвестициски гуруа што ја дрочат НВИДИА година дена.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.868
90-95% посто поефикасен и побрз од о1. Денес беше малце даун, нвидиа фанс пуштале ддос, али џабе, го јадеа стапот.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.124
Поени од реакции
6.557
Deepseek deneska bese vo totalen colaps, non stop davase error so izgovor momentalno imame mnogu korisnici i pola den bese aut. Iskreno odgovorite koi gi barav deneska na chatgpt bea 90% podobri od onie sto uspeav da gi dobijam od deepseek. Mozebi oti prv den pocnav poveke da go koristam pa ke vidime narednite denovi.

Член од
14 јули 2017
Мислења
670
Поени од реакции
1.352
Прво, да напоменам дека не плаќам GPT o1 20$ и на бесплатниот ропам со него, пошто не ми треба обично за некој поголеми работи на работа, и го користам исклучливо за факултет да завршам нешто побрзо и да не се замарам.

Јас вчера го користев DeepSeek за помош околу Flutter некој ствари за факултет што ми требаа и се од прва успеа да ми среде, за разлика од GPT со кој што се мачев за Flutter-от.

Не беше нешто прекомплицирано, али на пример, да ми направе формата што а имав за креирање на некаков настан, по потполнувањето actually да се зачувува во Firebase datastore а не само локално како што ми беше до сега, покрај тоа на таа форма да додаде и мапа каде што ќе селектирам локација и ги зачувува longitude и latitude.
Да прате request до API endpoints од кој што повлекував некој податоци и истите да ги прикаже.
Кога мењам датум на календар да ги земе сите настани на тиа датум и да ми ги прикаже.

Моментално правам со него да зачувува коментари што се остават за некој настан, како и во план следно ми е да се овозможе камера сервис т.е да можиш со Flutter-от да упалиш камера и да сликаш, како и да средам нотификации некој / барање пермисии за локација/камера итн.

Се на се, од погоре наведеното, се од прва ми среди мене и ногу лесно се снаоѓав со него, за разлика со GPT каде што пример за тоа со мапата кога сум правел со него, секогаш ми давал некој постари dependencies и такви ствари, едноставно за dependencies е срање, воа колку толку се снајде и немав проблем.

Ми нема во поскоро време испаднато error со SDK верзии и такви работи, каде што GPT ништо не ми помогна и само Google беше спасот, т.е stackoverflow и некој од тиа дискусиите на github што ги гледав.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.718
Поени од реакции
7.900
Денес нешто мех ми е кинезот, не ми даде резултати како што очекував. Имав проблеми со рути и токени, немаше појма кај да бара иако му атачирав све односно едно исто решение го даваше во два три наврати едно по друго како опција. Од друга страна гепетето заврши во два промпта.

Kajgana Shop

На врв Bottom