- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.318
- Поени од реакции
- 26.250
Нивната историја бидејќи бев сведок на истата не е како нашата тие не рачунаат како браќа и не сметаат дека правеле злодела тука.
Ако тие рачунаат така, исто ко да не правеле...
Нивната историја бидејќи бев сведок на истата не е како нашата тие не рачунаат како браќа и не сметаат дека правеле злодела тука.
И Јапонците денес учат дека во втората светска војна не биле агресори, туку влегле во Кина да им помогнат на Кинезите, само овие не ги сфатиле како треба...
Да, затоа што здружени балканските земји, дупка ќе дупнат на здраво.Големите сили САД цврсто подржани од ЕУ одат на сигурено за сузбивање на балканското единство помеѓу било кој земји.
Не реков дека ќе ја нарушат доминацијата, само го потврдувам горенапишаното.Да, затоа што здружени балканските земји, дупка ќе дупнат на здраво.
Како економски џинови ќе ја нарушат доминацијата на САД.
Кое горенапишано?Не реков дека ќе ја нарушат доминацијата, само го потврдувам горенапишаното.
Потенциран беше целокупниот Турски народ а не ПОЛИТИЧАРИТЕ во Турицја така да ДА.
A cimerite i obicen narod sekogas se prasuva sto saka i so kogo da ratue ne li?
Да де, си прават лажна историја. Ништо трагично, сите си играат така. Ама тоа не не' прави пријатели со нив.Така си прават историја за нив е таква како што е нашата за нас ваква едноставно е ...
Историјата како таква и таа е пишана од победниците и од политичарите, се додека се етикетираме меѓу нас самите себеси тие политичари имаат моќ и го прават она што сега го прават. Народот не тие крив за грешките како што мене не ми е крив комшијата за моите грешки, тие не се криви ние самите сме самите додзоволувае одредени работи од политичарите тоа е тоа.Да де, си прават лажна историја. Ништо трагично, сите си играат така. Ама тоа не не' прави пријатели со нив.
Овие Турците кои ти ги ебавале предците 5 века, политичари биле?Историјата како таква и таа е пишана од победниците и од политичарите, се додека се етикетираме меѓу нас самите себеси тие политичари имаат моќ и го прават она што сега го прават. Народот не тие крив за грешките како што мене не ми е крив комшијата за моите грешки, тие не се криви ние самите сме самите додзоволувае одредени работи од политичарите тоа е тоа.
И до кога така ќе дозволуваме? Ќе се свестиме ли некогаш да кажиме што не ни се свиѓа и да направиме нешто да го смениме? Па да испишиме нова историја.Историјата како таква и таа е пишана од победниците и од политичарите, се додека се етикетираме меѓу нас самите себеси тие политичари имаат моќ и го прават она што сега го прават. Народот не тие крив за грешките како што мене не ми е крив комшијата за моите грешки, тие не се криви ние самите сме самите додзоволувае одредени работи од политичарите тоа е тоа.
И до кога така ќе дозволуваме? Ќе се свестиме ли некогаш да кажиме што не ни се свиѓа и да направиме нешто да го смениме? Па да испишиме нова историја.
Овие Турците кои ти ги ебавале предците 5 века, политичари биле?
После едно пола година живеење со турци и тоа голем број од нив како цимери можам да ти кажам дека ова што го кажа за нив е глупост. Турците од мали се растени и учени дека имаат два братски народа и две братски држави Туркемнистан и Македонија . Нивната историја бидејќи бев сведок на истата не е како нашата тие не рачунаат како браќа и не сметаат дека правеле злодела тука. Косово ги сакаат и БиХ но не и Албанија,Бугарија,Србија и Грција.
А то дека ке има поделба ама ич не вервам, федерализација и такви работи можеби ама поделба тешко. Плус балканот е единственото место каде што сеуште постои етикетирање и затоа сме најназад ама тоа и да не сакаш мораш да се браниш со истото.