Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188
S

smexy

Гостин
ете тие што ја бранеа земјата во 2001 се во затвор тие што ја напаѓаа се амнестирани. и ќе добијат децки додаток ,пензии ,медаљи, се од државата со амин на Месијата Мојсеј ,кој ќе го води народот во ветената земја со сменато име и идентитет.
Абе Мојсеј ги лажеше евреите 40 години ги шеташе низ пустина помала од Македонија,без него побрзо ќе стигнеа до Израилот...

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
ХАХА , дај не зезете , кој смее да го промени нашето име ...подобро нема да флеземе во ЕУ и Нато , отколку некој сосем 3 да ни го смене името , никогаш ..тоа не би го дозволиле самиот народ..
Ем името ќе го сменат ем нема да се влезе во ЕУ и Нато. Само преговори ќе отпочат. А ако и Бугарија или некоја друга држава се побуни за нешто ете ти пак застој.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.434
Какво мењање на име, какви бакрачи, што трипаат тие безмозочните?!?!! Па има за јајца да бидат обесени масовно на тестисите од нивниот воин!! Си играат со народов како сакаат, го ебат го ебат го преебаа веќе, ама ова нема да биде уште еден мартин нешковски, или стечајци, или бранители или не знам што...ова има да биде големата! Македонија е повредна од сите тие мајмуни кои мислат дека лесно ќе поминат за да си ги измијат гнасните гзови, епа ќе видиме! Ако тие мислат дека Македонија постои ради нив, се лажат!
Ако навистина сакаат да си играат кинење живци со народот, нека се обидат само, јас искрено не верувам дека ќе постои еден човек на кого ќе му биде сеедно што веќе нема да постои...т.е. комплетно дилитнат, што би рекле помладиве.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Какво мењање на име, какви бакрачи, што трипаат тие безмозочните?!?!! Па има за јајца да бидат обесени масовно на тестисите од нивниот воин!! Си играат со народов како сакаат, го ебат го ебат го преебаа веќе, ама ова нема да биде уште еден мартин нешковски, или стечајци, или бранители или не знам што...ова има да биде големата! Македонија е повредна од сите тие мајмуни кои мислат дека лесно ќе поминат за да си ги измијат гнасните гзови, епа ќе видиме! Ако тие мислат дека Македонија постои ради нив, се лажат!
Ако навистина сакаат да си играат кинење живци со народот, нека се обидат само, јас искрено не верувам дека ќе постои еден човек на кого ќе му биде сеедно што веќе нема да постои...т.е. комплетно дилитнат, што би рекле помладиве.
Ако работиш во администрација а син ти/ќерка ти чека вработување што ти го обеќале за нив. Ќе си ја подвиткаш кичмата и ќе ти кажат тие што да правиш.
Лошо е што и изборите вака ги добија......

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Подготовки за промена на личен опис.

Нека пробаат само такво нешто. Многу луѓе има што нема да прифатат промена на име со скрстени раце само. ;)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.152
Поени од реакции
83.888
Не се сложувам со претпоставките за можни немири при промена на името.
Можам да набројам еден куп флагрантни парадокси кои се случија во земјава без било какви гужви.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Подготовки за промена на личен опис.

Нека пробаат само такво нешто. Многу луѓе има што нема да прифатат промена на име со скрстени раце само. ;)
are you serious?
:cautious:

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
:pos:
a бе земјава ја ограбија, силуваат деца на пред очите на сите , убиваат деца пред очите на сите, сериски убијци кријат, педофили ни седат во собрание и терористи им се простува никој го нема да зуцне.
ОНИ ќе ми кревале револуции и протест... ова нешто во стилот како мали џокица замишља свет испаѓа

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
a бе земјава ја ограбија, силуваат деца на пред очите на сите , убиваат деца пред очите на сите, сериски убијци кријат, педофили ни седат во собрание и терористи им се простува никој го нема да зуцне.
ОНИ ќе ми кревале револуции и протест... ова нешто во стилот како мали џокица замишља свет испаѓа
Живи били па видели
т.е Ко преживи причаче што би рекле северниве

G

Gray Foxx

Гостин
А еве ако народот масивно не испадне на референдум? Тоа нели е добра опција?

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
името на државата е Македонија,
не сум за промена на името на мојата земја, јас сум за прекинување на преговори со Атинската држава...

I

Iblis

Гостин
А еве ако народот масивно не испадне на референдум? Тоа нели е добра опција?
Ќе ја спуштат дополнително границата (сега е 40% излезеност) и сите од јавна + партиска ќе ги пратат на гласање, референдумот ќе биде прогласен за успешен, без разлика на исходот и ќе направат онака како што им одговара.
Иако знам кој сум и што сум, си го знам коренит од двете страни по едно 5-6 колена наназад исум и се декларирам како Македонец, последниве години се повеќе се чувствувам како апатрид, така што баш ме заболе и за името и за референдумот, ако решат нешто да се избутка до крај способни се самите тоа да го направат, не им треба никој друг.

K

kalimer0

Гостин
Во државава не постои политичар со толкави муда да потпише за промена на името.

Kajgana Shop

На врв Bottom