Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188
Член од
24 март 2010
Мислења
15.291
Поени од реакции
26.174
А еве ако народот масивно не испадне на референдум? Тоа нели е добра опција?
Тоа е најдобрата опција, но јас не верувам многу во самосвеста на нашиов народ, особено не кога сите политички партии ќе го повикаат да излезе и да гласа за, кога амбасадорите и медиумите ќе ни објаснуваат колку добро дело ќе направиме ако гласаме, кога ќе не уплашат со поделба и економско пропаѓање откако некој ќе го повлече признавањето....
--- надополнето: Jul 25, 2011 12:40 PM ---
Во државава не постои политичар со толкави муда да потпише за промена на името.
Затоа ќе "потпише" народот преку референдум, за да може некој со мали муда да си седи под сенка и да не презема одговорност за ништо битно.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Тоа е најдобрата опција, но јас не верувам многу во самосвеста на нашиов народ, особено не кога сите политички партии ќе го повикаат да излезе и да гласа за, кога амбасадорите и медиумите ќе ни објаснуваат колку добро дело ќе направиме ако гласаме, кога ќе не уплашат со поделба и економско пропаѓање откако некој ќе го повлече признавањето....
--- надополнето: Jul 25, 2011 12:40 PM ---

Затоа ќе "потпише" народот преку референдум, за да може некој со мали муда да си седи под сенка и да не презема одговорност за ништо битно.
народот иако е „тесто“ што може лесно да го месат сепак не е ретардиран и да гласа за ќејфот на гејците

Член од
24 март 2010
Мислења
15.291
Поени од реакции
26.174
народот иако е „тесто“ што може лесно да го месат сепак не е ретардиран и да гласа за ќејфот на гејците
Се надевам дека ти си во право, мене искуството ме натера да верувам во спротивното.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Се надевам дека ти си во право, мене искуството ме натера да верувам во спротивното.
и јас гледајќи ги гејциве за какви не ситници рипаат- се бунат, протестираат .....почнувам да се сомневам искрено да ти кажам ......-
кога ќе го фатиш „тестото“ во рака -лесно можеш да го обликуваш- се’ зависи од „пекарот„ што наумил да прави- а тоа е гадно лошо во случајов

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.887
Ако работиш во администрација а син ти/ќерка ти чека вработување што ти го обеќале за нив. Ќе си ја подвиткаш кичмата и ќе ти кажат тие што да правиш.
Лошо е што и изборите вака ги добија......
Исто така и другава страна (СДСМ, невладини, либерални-куропушачи...) ќе гласаат за промена.
Ко ќе видиш, сите се за промена.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
Ем името ќе го сменат ем нема да се влезе во ЕУ и Нато. Само преговори ќе отпочат. А ако и Бугарија или некоја друга држава се побуни за нешто ете ти пак застој.
И јас ова го мислам, името ќе се смени ама во ЕУ ќе влеземе негде по 20 години, оти реално толку и ни треба за нашата економија да го подигне животниот стандард до некое пристојно ниво. Ако сега веднаш не примат барем 300 000 веднаш ќе заминат на работа во ЕУ, а европејците не го сакаат тоа.

Може овде да не лажат со споменици на Александар и сл. ама реално гледано далеку зад ЕУ сме бе луѓе, економски, општествено, цивилизациски и во секој друг аспект.

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
И јас ова го мислам, името ќе се смени ама во ЕУ ќе влеземе негде по 20 години, оти реално толку и ни треба за нашата економија да го подигне животниот стандард до некое пристојно ниво. Ако сега веднаш не примат барем 500 000 веднаш ќе заминат на работа во ЕУ, а европејците него сакаат тоа.

Може овде да не лажат со споменици на Александар и сл. ама реално гледано далеку зад ЕУ сме бе луѓе, економски, општествено, цивилизациски и во секој друг аспект.
А мислиш дека Бугарите се нешто понапред од нас?НЕ!Туку Бугарите водат контрамакедонска политика и тоа и одговара на Грција, затоа тие се во ЕУ.Поголеми цигани се од нас а се во ЕУ, ако веќе зборуваме за македонската економија.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
До кое дереџе ни стигна државава од такви бескичмењаци од политичари,па подобро да не постоиме,отколку да се срамиме 20 години,секој не толчи,не шутира,не подјебава како сака,а ние ќутиме и трпиме,само трпиме...
На моменти ми се плаче на глас кога ќе видам дека на одредени луѓе(?!) им е поважна партијата и партиската книшка од државата и името што ќе го носи истата.
Па нема поголем срам од држава како нашава мила Македонија,држава со толку голема историја,со толку големи историски личности да промени име...
Александар Македонски,Комитите од Илинденското востание и Ченто се превртуваат во гробовите...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.422
Поени од реакции
16.701
Нека има, не излегуваме воопшто на референдум и готова работа.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
А мислиш дека Бугарите се нешто понапред од нас?НЕ!Туку Бугарите водат контрамакедонска политика и тоа и одговара на Грција, затоа тие се во ЕУ.Поголеми цигани се од нас а се во ЕУ, ако веќе зборуваме за македонската економија.
Не реков ништо за БГ, туку ја гледам нашава економија, и се знае зошто БГ и Романија влегоа во ЕУ толку “рано“. Стратешка географска местоположба. Ние тоа го немаме.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Не реков ништо за БГ, туку ја гледам нашава економија, и се знае зошто БГ и Романија влегоа во ЕУ толку “рано“. Стратешка географска местоположба. Ние тоа го немаме.
имаме далеку повеќе од сите тие заедно
имаме ИСТОРИЈА и име Македонија-
затоа се сиве овие притисоци и напнувања
се сеќавате на непристојниот предлог на дора бркојани??? колку понуди тогаш за промена на името???

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Каква промена на името бе едно име имаме !

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
имаме далеку повеќе од сите тие заедно
имаме ИСТОРИЈА и име Македонија-
затоа се сиве овие притисоци и напнувања
се сеќавате на непристојниот предлог на дора бркојани??? колку понуди тогаш за промена на името???
Историјата нема врска со стратешка географска местоположба.

И палестинците имаат долга историја па немаат ни држава, нит некој ги .бе 2 %. Што е нивниот проблем? Тоа што сакаат да направат држава на местото на кое е сега Израел.

Што е нашиот проблем?

Тоа што дозволуваме да не меси, кој како сака, прво за време на турците сите не сметаа за словени, ама бугари, после за време на комунизмот испадна дека сме биле словени и сме дошле од зад карпатите, ама во никој случај не сме биле бугари, па еве сега разно разни експерти блиски до поранешните удбашки структури утврдија дека уствари ние сме биле антички македонци.

Утре ќе утврдат дека ние уствари сме потомци на сибирските ескими и тогаш ќе почнеме да редиме споменици на фоки и моржови на плоштад. Нека се расправа и кара народот, да не мисли и да заборави малку на неговата мизерија.

Се ќе направат само да не се влезе во ЕУ, оти ако влеземе овде ќе има закон, ќе не може полицаец да те отепа на плоштад, ќе мора платите да се покачат и ќе мора малку политичарите да имаат малку одговорност и да работат на подобрување на животот во оваа проклета земја.

Kajgana Shop

На врв Bottom