Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Абе ако дозволиме да ни го сменат името, касно е после. Ако сакаш на гла качи му се , џабе ќе биди ... сменето е сменето исто ко со знамето шо бидна.
точно
подобро да се спречи, отколку после да се плаче и кае
сигурен сум дека имаме доволно свесни и совесни глави кои ќе превземат нешто со време(на време)

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Кој ли ќе искочи овој пат на ТВ кога ќе има референдум и саатот наназад да го враќа? Што мислите?

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Зашто да не си им во кожа, што е толку страшно во власта, да не ги тепа некој?

Зашто мора да свиткаат кичма? Ради кого и ради што?
Па не мораат,ама ете како и секои други наназад полека виткаат :)
До сеа не тепале,ама за у иднина не се знае .. :)
Затоа што некој го бара тоа од нив, a они се слабаци, јаки се само за пред камера и митинзи и однапред договорени интервјуа тука кај нас,а можеме да замислиме какви се коа ке отидат на некоја директна средба таму у Брисел или Вашингтон.. најверојатно сосема спротивното од она што јавно се прикажуваат кај нас :).

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Тоа е веќе помината фаза, сега се бара жртвата само
ваљда мислеше на анонимусот- новиот министер?;)
но, и мегу народот сигурно ќе се најде новиот Матија Губец- не верувам дека глатко ќе помине

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
добро бе не ви стана јасно уште една од низата на дистракции од типот уа бугари, грци, фуере, албанци... ?
Дали вашиот мозок не функционира нешто асално или што?
Да ги окончаат преговорите од страна на политичка партија како ВМРО која постојано збираше поени на тоа?
Ма и сдсм не би го направило тоа... дали на вас ви е јасно делот кариери се граделе по тоа прашање и закони се шверцале како оној за медиумите пред некое време ... под маската на ВОЛКОТ ДОАЃА!
А бе луд јебе збунењог ... јебем ти збунетите ..
Патем гласав за да само да ми се мавне од насловните тоа прашање

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Па не мораат,ама ете како и секои други наназад полека виткаат :)
До сеа не тепале,ама за у иднина не се знае .. :)
Затоа што некој го бара тоа од нив, a они се слабаци, јаки се само за пред камера и митинзи и однапред договорени интервјуа тука кај нас,а можеме да замислиме какви се коа ке отидат на некоја директна средба таму у Брисел или Вашингтон.. најверојатно сосема спротивното од она што јавно се прикажуваат кај нас :).
Ајде ќе видиме :).

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
добро бе не ви стана јасно уште една од низата на дистракции од типот уа бугари, грци, фуере, албанци... ?
Дали вашиот мозок не функционира нешто асално или што?
Да ги окончаат преговорите од страна на политичка партија како ВМРО која постојано збираше поени на тоа?
Ма и сдсм не би го направило тоа... дали на вас ви е јасно делот кариери се граделе по тоа прашање и закони се шверцале како оној за медиумите пред некое време ... под маската на ВОЛКОТ ДОАЃА!
А бе луд јебе збунењог ... јебем ти збунетите ..
Патем гласав за да само да ми се мавне од насловните тоа прашање
колку патетично, значи ти јавно признаваш дека си немоќен да го напишеш она што го мислиш(или се лажам-можеби и ова е твоето право мислење- промена на името?)
инаку, околу темава- нема да дозволам државава да ме продаде некому ( а поготово НЕ на гејлада) .кога дошло веќе до таму продавањето- подобро сам ќе изберам и одлучам што ќе бидам во иднина- ако некој ми го крати правото да бидам Македонец(барем имам опција - БИРАЊЕ).а не принудно наметнување

G

galaxy

Гостин
Ама најголемата иронија е што сега другите партии (ќе) се прават поголеми католици од Папата.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
колку патетично, значи ти јавно признаваш дека си немоќен да го напишеш она што го мислиш(или се лажам-можеби и ова е твоето право мислење- промена на името?)
инаку, околу темава- нема да дозволам државава да ме продаде некому ( а поготово НЕ на гејлада) .кога дошло веќе до таму продавањето- подобро сам ќе изберам и одлучам што ќе бидам во иднина- ако некој ми го крати правото да бидам Македонец(барем имам опција - БИРАЊЕ).а не принудно наметнување
Види ми се досади од споров, не не не ми само ми досадено кога некој ќе спомне името ми се темни.
Споров се тупи 20 години а последниве 3 ептен го отупеа.
Сакам да ми се мавне од насловни, форуми, блогови и политички дебати.
Овој глуп спор има направено политичка општествена и каква се не штета на државава поголема од ОНА терористите и сдсм од 94-98 заедно.
И уште повеќе штета ќе прави на земјава ако не се затвори. Дали тоа ќе е со мењање име или бомбардирање Грција или повлекување на преговорите не ми гајле наискрено.

Неменување на името значи УШТЕ ТУПЕЊЕ до бесконечност или барем до изумирање на сите 50+ кои дозволија државава да постане она што постана септичка јама .
Додуша најмногу сакам да има референдум со прости две опции да се бира :
ЕУ и НАТО- мењање име
Повлекување од преговори- немењање име.
Пошто на крај и краева земјава и нејзината иднина ја решаваат сите , а не ти и не јас - туку сите заедно.
Никој не ти брани ти како се чуствуваш ама не сакам некој мене да ми брани јас да се изјаснам по некое прашање поврзано со мојата држава а со тоа и мојата иднина -капиш?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.177
Прилогов од Канал5, а наскоро ќе почнат и Сител и А2 е само вазелинот, за да не биде насуво. Наесен ќе го распишат референдумот, па ќе почнат сите да не убедуваат колку е тоа добро, и како промена на име незначи промена на идентитет (кој оксиморон само), и на крај, знаејќи ја лекоумноста на народот, ќе бидеме е....

S

Shellshock nam67

Гостин
Прилогов од Канал5, а наскоро ќе почнат и Сител и А2 е само вазелинот, за да не биде насуво. Наесен ќе го распишат референдумот, па ќе почнат сите да не убедуваат колку е тоа добро, и како промена на име незначи промена на идентитет (кој оксиморон само), и на крај, знаејќи ја лекоумноста на народот, ќе бидеме е....
и ќе излезе Тања Сител со предлог за црн или бел бумбар( бел и ќе објасни самата зошто), за предлогот на влатата (y) за референдум о леле Македонијо какви се не будали трпиш на земјава

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Секој референдум може да се среди ако се сака така да крајниот исход (смена или не смена) најмногу ќе зависи од вистинските желби и намери на партиите на власт :)

P

PewDiePie

Гостин
Абе добро,и комуњарите мора да се занимаваат некако ги сфаќам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.177
Секој референдум може да се среди ако се сака така да крајниот исход (смена или не смена) најмногу ќе зависи од вистинските желби и намери на партиите на власт :)
Не сега нема да биде насилно, ќе не е..ат елегантно. Имаат на старт 25% им требаат уште 25%. Можам уште сега да го замислам текот. Кампања нема да има, ама затоа ќе има голем brainwashing од сите медиуми, па ништо чудно САД да го повлече признавањето (кое ни го дадоа за да не успее еден друг референдум), па после да ни објаснат дека ако не гласаме за, оставени сме сами на себе. И на крај, пак нема да ни бидат криви нашиве политичари и ние самите, туку некои клети сили од надвор, па ќе може Миленко да смислува нови клетви.
--- надополнето: Jul 25, 2011 9:01 AM ---
Абе добро,и комуњарите мора да се занимаваат некако ги сфаќам.
Што има врска темава со комуњарите, тие одамна се за промена на името, само сега и другиве дојдоа на нивната позиција, а страв им е да го кажат тоа, тој ни е проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom