Тоа го потврдија и двете страни, дека во првиот налет Ерменците изгубиле извесни територии, но потоа дел ги вратиле.Чудо да нема снимки од "ослободените" територии од страна на Азерите
Абе верувам дека најбилску си до вистината, ама чисто кога пренесуваш, пробај да кажеш према чиви извори е информацијата... На пример за тие 600 жртви од Ерменска страна дека е изјава на Азерите. Обично завојуваните страни ги пумпаат вестите за загубите на противникот за да ги релативизираат сопствените жртви. Азербејџан на пример до 1994 на јавноста им пласираше дека само што не го зазеле Нагорно Карабах...Ви пренесувам инфо од сериозни руски ресурси.Чим они објавуваат значи има вистина.
Неколку важни висорамнини во Карабах вчера биле зафатени од Азериве.
Прашањето е кога и што ќе биде измеѓу...Фркава ќе заврши со тоа што ќе си го поделат Карабах.Да не речете ге сум ви кажал.
Брзаат пред да ги застанат,ако не успеат за кратко време ке има прекин на огнот и независност ке прогласи Нагорно Карабах.Исто како ние у 2001ва додека се пимплавме,УЧК станаа фактор уместо терористиГолемите загуби едино може да се оправдаат со територијално напредување од страна на Азерите. Ако го нема тоа, ништо не направиле.
Независност прогласи Нагорно Карабах во 1988 Воено превзеде контрола 1994..Брзаат пред да ги застанат,ако не успеат за кратко време ке има прекин на огнот и независност ке прогласи Нагорно Карабах
Фрката ќе заврши кога Баку и Анкара ќе спојат територијално. Со тие отомански гомна нема да има крај. Ерменциве ми стојат дека се свесни со каков гамад си имаат работа таму.Фркава ќе заврши со тоа што ќе си го поделат Карабах.Да не речете ге сум ви кажал.
Како кога официјално таа територија е под Азарбејџан?Независност прогласи Нагорно Карабах во 1988 Воено превзеде контрола 1994..
Сега овие покушаваат да ја вратат територијата..
Тоа најмногу на Иран ке му пречи,спојувањето на Анкара и Баку,така да може да букне поширокоФрката ќе заврши кога Баку и Анкара ќе спојат територијално. Со тие отомански гомна нема да има крај. Ерменциве ми стојат дека се свесни со каков гамад си имаат работа таму.
Не е признаена од никој де... Ама дефакто Азербејџан (како независна држава) никад немал контрола врз таа територија...Како кога официјално таа територија е под Азарбејџан?
И дефакто и дејуреНе е признаена од никој де... Ама дефакто Азербејџан (како независна држава) никад немал контрола врз таа територија...
Чист сепаратизам е Нагорно Карабах исто како Косово и Албанија. Крабах со таа разлика што никој не го признава.Карабах е историски ерменска територија,која во советско време е дадена под контрола на Азербејџанска СР,исто ко и Абхазија на Грузинска СР и Крим на Украинска СР.
Небулози се тврдењата дека станува збор за сепаратизам!