Повторно Нагорно Карабах ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.327
Ау каква грешка,и те како има.Имаат свои партии и пратеници.
Примери.
Месут Јилмаз - премиер во '90 години
Ахмет Иллери - министер за образование
Араз Озбилиз - фудбалер
Ти збориш за крипто-ермени или по наше торбеши... Ако така гледаш целата Турска држава се потурци.... ретко можеш да најдеш некоја генетска врска со Туркмените дојдени од Алтај.... Прво се измешале во зад каспискиот регион, па во Персија, па после во кавказот и на крај веќе длабоко измелезени дошле во Мала Азија, каде што удриле точка на нивните Турски гени....

Културната индоктринација на Турците е многу учинковита работа, тоа историјата го покажала и докажала.. Па така колку што потурчените словенски муслимани од Балканоит ги осеќаат словенските соседи за поблиски од Турците, толку и крипто-ермените во Турција ги осеќаат Ерменците поблиски од Турците.
Автоматски споено мислење:

Неможиш да плукаш за Косово, а да навиваш за самостојност на Нагорно Карабах..
Неможеш да плукаш по Брко, а збор да не кажеш за сојузниците на демократите, попут ИСИС, Саудиска Арабија, крејзи Ердо и слични

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Неможиш да плукаш за Косово, а да навиваш за самостојност на Нагорно Карабах..
Чекај сега,Американциве навиваат за самостојност на Космет,а се против самостојност на Карабах.
Сакаш да кажеш дека Американциве се лицемерни или грешат или се со двојни стандарди?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.996
Поени од реакции
5.611
Неможеш да плукаш по Брко, а збор да не кажеш за сојузниците на демократите, попут ИСИС, Саудиска Арабија, крејзи Ердо и слични
Ете кажав. Јас сум против независност на Косово, и против сепаратистите во Нагорно Карабах. Појасен став, амин..

Чекај сега,Американциве навиваат за самостојност на Космет,а се против самостојност на Карабах.
Сакаш да кажеш дека Американциве се лицемерни или грешат или се со двојни стандарди?
Штета е што светот ви е црно бел. Ако не сум со овој, сум со оној..Сопствени ставови немате.. Сите се со двојни стандарди, само зависно каков му е интересот ;)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.511
Поени од реакции
27.327
Ете кажав. Јас сум против независност на Косово, и против сепаратистите во Нагорно Карабах. Појасен став, амин..
ете и јас кажав, сум против независнот на Косово и сум за независен Артшак...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Сите вие тука добро знаете што ќе се случеше со ерменското население во Нагорно Карабах ако регионот останеше под контрола на новата Азербејџанска држава.

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Јас сум сепаратист.Ја сум за обединета Македонија!

Сите вие тука добро знаете што ќе се случеше со ерменското население во Нагорно Карабах ако регионот останеше под контрола на новата Азербејџанска држава.
Тоа што се случи и со Русите во Баку.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.996
Поени од реакции
5.611
ете и јас кажав, сум против независнот на Косово и сум за независен Артшак...
Независен Арштак нема. Или ќе се припои кон Ерменија, или ќе остани сега како што е..

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Википедија ми ја наведе за извор,е не ми се верува.Хахаха
Побарај си друг извор дефиницијата е горе доле иста. Примери за успешен сепаратизам се Осетија, Абхазија, Северен Кипар, Косово и тука влегува Нагорно Карабах, пример за успешен иридентизам е Крим, примери за активен но сега за сега неуспешен сепаратизам и во некои случаи иредентизам се Каталонија, Баскија, С. Ирска, Р. Српска. Јасно е кај спаѓа Карабах.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Тоа што се случи и со Русите во Баку.
Да бе сеа тука ќе се кажуваат приказни дека Ерменциве биле сепаратисти, небаре Нагорно Карабах треба да припадне на Данска или на Холандија. Се знае зашто се бореле таму за независност. Зашто инаку ќе требало со нив да владее факинг муслимански нео-отомански Азербејџан, зашо ќе ги колеле, тепале и раселувале од таму се дур не ги исчистат целосно.

Да не глумиме сеа тука дека не знаеме со кого Ерменците си имаат работа таму.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Да бе сеа тука ќе се кажуваат приказни дека Ерменциве биле сепаратисти, небаре Нагорно Карабах треба да припадне на Данска или на Холандија. Се знае зашто се бореле таму за независност. Зашто инаку ќе требало со нив да владее факинг муслимански нео-отомански Азербејџан, зашо ќе ги колеле, тепале и раселувале од таму се дур не ги исчистат целосно.

Да не глумиме сеа тука дека не знаеме со кого Ерменците си имаат работа таму.
Јас немам проблем некој да е сепаратист. Сепаратизам е ок движење најчесто. Нема ништо лошо да си сепаратист само по себе. Ама да лажеш дека не си а според сите дефиниции си е глупаво.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.266
Поени од реакции
18.226

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
Најако у случајот е што Орбан го пуштил убиецот за да има добри односи со Азербеџан, а тука глуми некаков антиисламски бранител на Европа.
Уствари вистината е дека пиеле заедно,и се закарале на пијано и овој го убил.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.266
Поени од реакции
18.226
Уствари вистината е дека пиеле заедно,и се закарале на пијано и овој го убил.
Не е битно тоа. Битно е дека Унгарија го ослободува а Азербеџан потоа го помилува наместо да го осуди. Класичен албански потег.

Kajgana Shop

На врв Bottom