Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045
Член од
25 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
9
И Господ, Бог, рече: „Еве, човекот стана како еден од Нас, знаејќи го доброто и злото. Да не ја испружи сега раката, и да набере од дрвото на животот па да јаде и да живее вечно!”

А што им рекла змијата? Дека ќе станат како бог, така? И кој лаже тука?
RECENO E NE JADI OTI KE UMRES ILI JADI BOG KE SI SEGA SI BOG KOJ UMIRA......A VECNOSTA JA CEKAME PAK OD BOGA:)
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:12 PM ---
EDEN DEN KAKO 1000 GODINI A 1000 GODINI KAKO 1 DEN TOA E VREMETO ZA BOG....VO DENOT..HEHE

N

Nessa Alcarin

Гостин
RECENO E NE JADI OTI KE UMRES ILI JADI BOG KE SI SEGA SI BOG KOJ UMIRA......A VECNOSTA JA CEKAME PAK OD BOGA:)
EDEN DEN KAKO 1000 GODINI A 1000 GODINI KAKO 1 DEN TOA E VREMETO ZA BOG....VO DENOT..HEHE
Зошто пишуваш со големи букви? Ни се дереш ли? Како и да е добра роба си нашол... продолжи си... убаво нека ти е.... :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Зошто пишуваш со големи букви? Ни се дереш ли? Како и да е добра роба си нашол... продолжи си... убаво нека ти е.... :)
НЕ СЕ ДЕРЕ САМО ЗБОРУВА ОД ПОВИСОКО СКАЛИЛО НА СВЕСНОСТ :)

Еве пробувам и јас.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
9
Знаеш ли што е тоа НИШТО, имаш ли сознание што претставува тоа НИШТО како што го нарекуваш.

Можеш ли со свои зборови да пробаш да го опишеш? Само пази да не се заебеш... ако пробаш.
ZNAM BRAT OTI I SAMATA TEMNINA E NESTO DURI I BEZSOZNANIETO E NESTO DURI I BESKRAJNOTO NISTAVILO E NESTO NISTOTO NEMA POCETOK NEMA NI KRAJ...ISTO KAKO BOG...
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:17 PM ---
GOLEMI BUKVI....HEHE....KAKO VOLKOT HEHE

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ZNAM BRAT OTI I SAMATA TEMNINA E NESTO DURI I BEZSOZNANIETO E NESTO DURI I BESKRAJNOTO NISTAVILO E NESTO NISTOTO NEMA POCETOK NEMA NI KRAJ...ISTO KAKO BOG...
Јас ти кажав пази да не се заебеш со дефинирање на тој поим. Пробај уште еднаш.
Ништото не е како Бог, оти БОг не е ништо, НЕЛИ?

K

Khabs Staadnau

Гостин
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:17 PM ---
GOLEMI BUKVI....HEHE....KAKO VOLKOT HEHE
Oва кабалистички пробуваш да го претставиш или?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Oва кабалистички пробуваш да го претставиш или?
Не ми се верува :)

Само лош обид за метафора. Обид да се дефинира и изедначи Бог преку ништавило и си закачи еден грев повеќе на свое конто:(

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ова на сон ти се сони, или господ лично ти го кажа?
Јас ти посочив конкретни цитати од библијата, ти ми кажуваш прикаски за денови што траат илјада години.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ајде застани малку. Мирно. Прво погледни го ова што го напиша. Па прочитај го. Па размисли...

Добро, не ти е жал за другите што читаат на форумов? Па греота се...

:(

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.692
Поени од реакции
31.715
Ајде застани малку. Мирно. Прво погледни го ова што го напиша. Па прочитај го. Па размисли...

Добро, не ти е жал за другите што читаат на форумов? Па греота се...

:(
recenzija od pet strani napishana., mnogu umno kazhano ., ., sekoj mora vo stav......mirno da stane., da pogledne levodesno ., da prochita razmisli., i naopaku da na pishe., za da se razbere., e stvarno za zhalenje.,

prvata religija vo istorijata chovechka e ateizmot;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
recenzija od pet strani napishana., mnogu umno kazhano ., ., sekoj mora vo stav......mirno da stane., da pogledne levodesno ., da prochita razmisli., i naopaku da na pishe., za da se razbere., e stvarno za zhalenje.,

prvata religija vo istorijata chovechka e ateizmot;)
Хмм дали shutrak = шетач? Probably yes:cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom