MK_Devojce
I simply don't care...
- Член од
- 2 август 2009
- Мислења
- 468
- Поени од реакции
- 162
Чуда за кои нема никаков доказ...за да почнеш да веруваш во нешто треба да има чуда а тоа исус Христос направил неколку, така да не е како што велиш
Чуда за кои нема никаков доказ...за да почнеш да веруваш во нешто треба да има чуда а тоа исус Христос направил неколку, така да не е како што велиш
Не е точно. Треба да се информираш подобро. Вака кажуваш невистини по форуми и тоа е срамота.zatoa sto samo toj ja pobedil smrta so toa sto voskresnal i pokraj toa sto pesterata ja cuvale rimski vojnici
Атеизмот е резултат на скепсата и е легитимиран од науката. Но, науката и потрагата по вистината не се исклучива сопственост на атеистите (и покрај тоа што атеистите се апсолутно мнозинство во денешната наука). Инаку, има многу верници кои не се плашат од Господ како од некој тиранин кој е „таму горе“ и кој ги казнува непослушните. Многу упростено ти е последното тврдење.Јас сметам дека простите луѓе не треба да бидат атеисти. Атеизмот треба да е резултат на информациите и свесноста за вистината, овие информации и вистина треба да ги овозможува школскиот систем. И кој ќе сфати што е вистината ќе си биде атеист и ќе знае зошто не треба да се лаже, убива итн, а другите нема да лажат и убиваат заради Господ.
Јас, па, сметам дека образовниот систем го овозможува тоа. Само кој слуша, кој чита, а кој зјае низ прозор...Јас сметам дека простите луѓе не треба да бидат атеисти. Атеизмот треба да е резултат на информациите и свесноста за вистината, овие информации и вистина треба да ги овозможува школскиот систем. И кој ќе сфати што е вистината ќе си биде атеист и ќе знае зошто не треба да се лаже, убива итн, а другите нема да лажат и убиваат заради Господ.
И мене деизмот ми е далеку поприфатлив од „интервенистичкиот“ теизамАтеизмот е резултат на скепсата и е легитимиран од науката. Но, науката и потрагата по вистината не се исклучива сопственост на атеистите (и покрај тоа што атеистите се апсолутно мнозинство во денешната наука). Инаку, има многу верници кои не се плашат од Господ како од некој тиранин кој е „таму горе“ и кој ги казнува непослушните. Многу упростено ти е последното тврдење.
Се согласувам, интервенистичкиот (особено оној наивен, фундаменталистички) теизам дури и за просечно писмен човек е навреда на интелигенцијата.Јас, па, сметам дека образовниот систем го овозможува тоа. Само кој слуша, кој чита, а кој зјае низ прозор...
--- надополнето: Jul 20, 2011 10:02 PM ---
И мене деизмот ми е далеку поприфатлив од „интервенистичкиот“ теизам
Остај....не си видел уште свет, градој големи, булевари...да видиш шо ботови виреат шо се перцепираат за атеисти...Јас сметам дека простите луѓе не треба да бидат атеисти. Атеизмот треба да е резултат на информациите и свесноста за вистината, овие информации и вистина треба да ги овозможува школскиот систем. И кој ќе сфати што е вистината ќе си биде атеист и ќе знае зошто не треба да се лаже, убива итн, а другите нема да лажат и убиваат заради Господ.
Па религијата е за простите и неписмените и направена.Паметниот и учениот човек чисто од култура и свест ке ги почитува и законите и моралните вредности кои тој ги креира во светот во кој живее зошто знае дека тоа е за негово добро.За останатите потребно е страв у коски да им набиеш преку семоќниот бог чив збор е секогаш прав и кој доколку не го послушаш ке се соочиш со неговиот гнев и ке гориш во пеколот.Кај мене ова успеваше кога мајка ми ме убедуваше да ја оставам цуцлата.Ми викаше дека мечката ке ме изеде ако не ја оставам и плачејки бегав..На истиот принцип работи и ова.Како растеш и учиш работите ги сваќаш подобро...Јас сметам дека простите луѓе не треба да бидат атеисти. Атеизмот треба да е резултат на информациите и свесноста за вистината, овие информации и вистина треба да ги овозможува школскиот систем. И кој ќе сфати што е вистината ќе си биде атеист и ќе знае зошто не треба да се лаже, убива итн, а другите нема да лажат и убиваат заради Господ.
I know, I married one!...и католички момчиња какви има... мх, мх!
Дали допушташ дека има водечки интелектуалци кои се религиозни и имаат сосема поинаква перцепција за Бога? Ако да, тогаш твоево тврдење личи на неферска генерализација.Па религијата е за простите и неписмените и направена.Паметниот и учениот човек чисто од култура и свест ке ги почитува и законите и моралните вредности кои тој ги креира во светот во кој живее зошто знае дека тоа е за негово добро.За останатите потребно е страв у коски да им набиеш преку семоќниот бог чив збор е секогаш прав и кој доколку не го послушаш ке се соочиш со неговиот гнев и ке гориш во пеколот.
абе, момЧиња, какви имаI know, I married one!
...и католички момчиња какви има... мх, мх!
хахахааааI know, I married one!
--- надополнето: Jul 20, 2011 10:25 PM ---
Дали допушташ дека има водечки интелектуалци кои се религиозни и имаат сосема поинаква перцепција за Бога? Ако да, тогаш твоево тврдење личи на неферска генерализација.
Т`ибам ќоравиот, т`ибам.... А иначе за католичките МОМИЧИЊА не се заебаав. I did marry one.абе, момЧиња, какви има
Епа, ај со среќаТ`ибам ќоравиот, т`ибам.... А иначе за католичките МОМИЧИЊА не се заебаав. I did marry one.
Знам дека постојат и признавам ги пропуштив и се залетав малце.Ама кога сме кај нив веќе јас неможам воопшто да ги разберам тие луѓе.Некои го прават тоа и за пари, цел живот учел за бог и на крај ке свати дека го нема а знае дека касата е полна за до крајот на животот да бара докази за постоењето на бог а воден и од мислата дека верниците по светов мора некој да ги држи мирни продолжуваат со својата работа.А има и некои кои веруваат дека бог постои и јас тие неможам никако да ги разберам ама тоа е тоа--- надополнето: Jul 20, 2011 10:25 PM ---
Дали допушташ дека има водечки интелектуалци кои се религиозни и имаат сосема поинаква перцепција за Бога? Ако да, тогаш твоево тврдење личи на неферска генерализација.