Колку е тоа лицемерно? Back up plan, just in fucking case, eh?
Не веруваат тие во Бог. Тие веруваат во наводно, бенефициите од тој замислен Бог.
Исто како, не веруваш во партиите, не ги поддржуваш, ама сепак одиш на гласање ради вреќа брашно.
Па да во основа ги земаш фините страни на верувањето од бог а го отфрлаш она ужасни работи кај религии. Земаш што е добро а фрлаш то е лошо просто кажан. Ама тоа е карактеристично за Теистичкот Агностицизам
Јас најблизок сум до Апатизмот т.е. Прагматичниот Агностицизам. Тој вели...."се е исто дали има или нема бог, ако ти немаш корист од тоа треба да ти е галје" и ми е.
Побитно е да знаеш дали утре ќе врне или не отколку дали им Бог или Не.
Финтата е во тоа што нема реални докази ни за едната и другата теорија. А уште помалку дали бог е добар или лош. Е ако е лош сме го ебале сите. Ако е добра тогаш ама онака ставрно добар не онакво нарциосиден кретен како од добар дел на Библијата тогаш ако стварно не веруваш а не си фејкер пак ќе те тури у рајот.
Да се понашаш фино и се по списки само за да влезе у рајот е тотален кретенизам. Бог не е толку глуп освен ако не е нарциоиден кретен.
Ако е нарцис тогаш кој го ебе не му се понашам то ќеиф боле у пеколот од колку да му ги лижам стопалата на некој идиот.
У секој случај ист кур ти се фаќа се. Дали веруваш или не и дали се религиозен или не. Така да одбери го она што ти е најпоќеиф или најлесно исходот секогаш ќе биде ист.