Pogresno me imas svateno,jas kako sto kazav-veruvam vo bog ne zaradi toa sto ne mozam da najdam nekoj odgovori na nekoi odredeni prasanja.Ednostavno kako sto kazav so kletkite i red drugi raboti koi za mene se mnogu intelegentno kreirani samo mi go potvrduvaat negovoto postoenje (te molam sega nemoj da recis baras potvrda neznam sto ,posto odsekogas sum veruval vo boga).:smir:Брејкер, страшно си контрадикторен, го гледаш Бог во (не)совршеноста на клетките, и ми велиш дека не ја оправдуваш својата неписменост со него...
Убаво те иам сватено. Ти незнаеш како и од каде се настанати клетките, и зошто толку совршено работат. Па тврдиш дека Бог ги создал..Pogresno me imas svateno,jas kako sto kazav-veruvam vo bog ne zaradi toa sto ne mozam da najdam nekoj odgovori na nekoi odredeni prasanja.Ednostavno kako sto kazav so kletkite i red drugi raboti koi za mene se mnogu intelegentno kreirani samo mi go potvrduvaat negovoto postoenje (te molam sega nemoj da recis baras potvrda neznam sto ,posto odsekogas sum veruval vo boga).:smir:
Убаво те иам сватено. Ти незнаеш како и од каде се настанати клетките, и зошто толку совршено работат. Па тврдиш дека Бог ги создал..
Да. Точно. Никој незае како настанале клетките. Пошто НЕЗНААТ викаат дека е Бог.Nikoj ne znae kako nastanale kletkite (abiogenezata ne e dokazana niti ke bide nekogas dokazana i pokraj golemiot vlozen trud na naucnicite) a za sovrsenosta ne baram zosto,nego ednostavno kazav deka mnogu intelegentno funkcioniraat(nesto sto ne moze da e slucajnost) i vrz taa osnova tvrdam deka postoi visa sila t.e bog.:smir:
Se osporuva postoenjeto na bog ne poradi toa sto ima slucajnost-nema slucajnost, ona sto ne moze da se predvidi ne nastanuva slucajno tuku ne moze da se otkrijat pricinite koi po sebe si postojat
se osporuva postoenjeto na bog samo poradi zloto, stradanjeto, nepravdite, smrtta
bidejki nisto ne moze da nastane slucajno to est bez pricina
sledi deka se sto se slucuva e bozja voplja
a toa go negira bog kako praveden.
ЦЕЛО време кажуваме дека не се халуцинации...Lugeto se nemokni, ne sposobni. Digni ja glavata nagore kon nebo i gledaj, zarem odednas ti se pojavija tie zvezdi, planeti i milion cuda. Da ne se halucinacii slucajno?!
Hehe, jas veruvam vo naucnicite, se sto ima gore toa e realnost.ЦЕЛО време кажуваме дека не се халуцинации...
постојат и се менуваат веќе 15 милијарди години од биг бенгот....
верувај си малце на очите ....
има и телескопи и сателити ии.....свашта
ајнштајн не верувал во бог.A od koga znael covekot sto e pravda a?!
Lugeto se nemokni, ne sposobni. Digni ja glavata nagore kon nebo i gledaj, zarem odednas ti se pojavija tie zvezdi, planeti i milion cuda. Da ne se halucinacii slucajno?!
Nemoj da mi kazes deka prirodata ne stvorila, zosto so toa go potvrduvas postoenjeto na nadprirodna sila t.e Bog
Kako sto rekol Ajnshtajn: Ne postoi ZLO. Toa e samo nedostig na dobrina.
Kako sto ne postoi i nokta, koja e posledica od nedovolno prisutsvo na svetlina vo eden period od Denot.
Coveckiot um e beskonecen, ali samo vo realnosta. Toa e nasata granica, realnosta, koja ni ja dade Semokniot Bog, a toj e daleku mnogu poveke od toa.