"Повелете" - а уште не сте ни влегле во бутикот...

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
види сеа, мала е разликата меѓу одбивна ”услужливост” и немтур... ја на пример си иам еден бутик и стално од таму купувам, продавачката ме познава и ме запознава со најубавите модели... а од тоа ”повелете” најмногу мразам на пазар да поминувам, купувам потребното и бегам со трчање:)))

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
а и за тие од Еуроазија, леле како на курс по аеробик се, секој потег го повторуваат:)))

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
или ситуација - влегуваш во бутик а таа седнала на телефонот и си прикажува со другарка и како си поминале вчера у град...и мува не ја лази, си меле девојчето - и јас излегувам од бутикот и на врата ми вика - да не треба нешто -не бе онака влегов.......:baeh:

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Хехехехехе јас многу се нервирам кога ќе влезам некаде и не те остават на раат да си видиш што ти треба, или па ќе те гледе на криво и ништо нема да зборува...Бреее колку мразам неуслужливи луѓе!!!

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
најмногу сакам кога продавачката од кога ќе влезам во дуќанот да ме прашат дали може да ми помогнат.ако кажам што барам нека ми помогне, но ако кажам дека разгледувам или нешто слично не сакам повеке да ме замара

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Оние од продавниците десно од вегера што имаат кикирики се ННННННННННННННННАПОР ,поминувам и си ја вртам главата...не не не невозможни се...

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
хаха... Тоа повелете учте не влезен кај нас во Охрид го нема многу.. Ама да одите Бугарија во Илиенци уште на 5 метра од бутикот ти викет. :) Исто и Скопје на Бит пазар.

Член од
12 јуни 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
kako mi se pogodi temava bas denes :)

preeska me napnaa po prodavnici..
"povelete!"
ufff.. pa uste me merkaat od gore do dole i gledaat sto nosam
:nerv: :nerv: :nerv:

mi idese.. :buum:

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
"musterijata e sekogas vo pravo" haha toa kaj nas ne vazi drustvo. Kaj nas moze samo da te remetat, da te ubeduvaat i da te praat budala u oci deka neso ti stoi ko so treba, a ustvari ne ti stoi ili obratno.Kako i da e izgleda takov ni e mentalitetot selski :tapp:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
uff ne da me nervira!! pa dovolno e da rece samo povelete ko ke vlezam i da mozam na mira da si razgledam i da si odberam nesto...ne mi treba non stop prodavackata da bide do mene zalepena i da mi vika:"lele super ti stoi" a toa na primer vrska da nema...zatoa e drugarkata do mene za da mi kaze a ne taa.....dosadni se ponekogas stvarno!!! a znaat da bidat i mnogu neuctivi....ali to je..sta ces! :)

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Колку само ме нервираат тие продавачки кои како залепени се влечат по мене, додека нешто разгледувам или па уште пред да влезам, на врата ме пречекуваат, па Повелете, Повелете, Ви треба нешто?!
Треба да те остават да разгледаш или па кога веќе сакаат да помогнат во изборот или да се покажат како љубезни, може да ни покажат нешто и да ни понудат да видиме, а не да мислат дека ќе влијаат во изборот со зборови.

Член од
11 септември 2007
Мислења
188
Поени од реакции
10
Ок,може да бидат услужливи,и мора и малце да замараат за да ти продадат... Има такви што едноставно немаат самодоверба,а богами ни вкус и едноставно кога некоја згодна млада продавачица ке му каже: Уффффф...ама си згоден... Дечково,КРАЈ. Го купува тоа у секунда...

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
me potseka na Strumica...posebnokoga ke velzes zvo onaa stokovnata...ako prasas edno nesto na edno mesto..ke slusanrt site komsii pa i komsiite na komsiite i ke tr4at site po tebe i ke ti velat povelete bla bla bla i ke te crknat dur da vidis...use pred da go vidis partalt ke ti kazat deka "TAVA BOJA TE OTVARA" a ustvari ti nikad vo zivot ne planiras da ja nosis ali taa e...pa taka da...

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
епа ете зашто јас толку обожавам да си купувам во продавници од типот ко calliope, кара, бивша теранова и сл. во евроазија не ми се влегува баш поради тие напорни гњаваторки ама шо да парјш тоа е тоа кога ми треба нешто ќе морам да ги трпам................................ама многу мразам така некој да ме убедува демек јас не знам што ми се се свиѓа и што ми е убаво а што не .............:kesa:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Ауу...некои продавачки се стварно неподносливи...Како јас да немам очи и сама да разгледам што продаваат па таа треба да стои на чекор од мене и да ми вели види го ова, види го тоа...а ова? :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom