"Повелете" - а уште не сте ни влегле во бутикот...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Мене ме нервира АМА МНОГУ баш ова:

Си носам широко, панталони, маици, блузони, јакни.... Све што носам е широко, значи и слеп некој да е, по звукот ќе познае дека носам широко, а не па некој да ме види.

И си влагам најлагано у продавница, барам некоја кошула, маица, блузон.... ќе ми се засвиѓа некоја, и и кажувам на продавачката (најчесто се жени), ДАЈ МИ ОД ОВА НАЈГОЛЕМ БРОЈ ШТО ГО ИМАТЕ, па ако стварно ми е многу големо, само ќе земам број помало и толку. И сеа следи одговорот, тоа што ме нервира, ми иде чекан у нос да и мавнам.

- Дечко, голема ќе ти биде!!!
- Дечко, сеа овие сите ги носат, помодерни се (покажува на нешто што не би го облекол никогаш)
- Дечко, ја мислам ова поубаво ќе ти стои (ми дава нешто 16то)

Повеќе пати сум им кажал дека ИЧ АМА ИЧ не ги бива за продавач, незнаат да продадат нешто на муштерија, ебате простите луѓе.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
ме нервира тоа повелете ама кога разгледуваш кога ке почне шо ти треба шо ти треба :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ме нервира тоа повелете ама кога разгледуваш кога ке почне шо ти треба шо ти треба :tapp:
Ова е више учтивост. Си помешал нешто.

Влагаш во бутик или нешто слично, разгледуваш или бараш нешто, продавачот тоа не го знае. И ти приоѓа, најкултурно те прашува ШТО ВИ ТРЕБА? Или ќе му кажеш тоа и тоа, па ќе те упати натаму, или ќе му кажеш РАЗГЛЕДУВАМ и ќе си се тргне.

Грешиш тука :smir:

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Не само што ме иритираат со тоа "Повелете" само што сум стапнала во бутикот, автоматски ме истеруваат од него. Губам секаква желба за разгледување кога ќе забележам дека ми се залепил некој позади грб и за што и да се фатам ми коментира како убаво ќе ми стои, ин е оваа сезона и сл.
Доволно е да ми одговори културно и соодветно кога ќе и поставам прашање. Ваквиот метод не е еден од оние за покажување љубезност, ова е само нападно делување за поголема продажба.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ова е више учтивост. Си помешал нешто.

Влагаш во бутик или нешто слично, разгледуваш или бараш нешто, продавачот тоа не го знае. И ти приоѓа, најкултурно те прашува ШТО ВИ ТРЕБА? Или ќе му кажеш тоа и тоа, па ќе те упати натаму, или ќе му кажеш РАЗГЛЕДУВАМ и ќе си се тргне.

Грешиш тука :smir:
ама ја им викам разгледувам тие пак а што бараш ке ти помогнам баш вчера бев:pos2: не е секаде така ама има некои бутици:wink:

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
Ne daj boze da vlezes vo Evroazija, tamu tie prodavackite te mavaat po prodavnicata i kako nad glava da ti stojat celo vreme, ne mozes nisto saglam da razgledas

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Ne daj boze da vlezes vo Evroazija, tamu tie prodavackite te mavaat po prodavnicata i kako nad glava da ti stojat celo vreme, ne mozes nisto saglam da razgledas
...Ств Не ми е јасно што им е на тие...Ќе Им ја украде некој shit-робата на која имаат набиено цени...Има поише продавачки отколку алишта...Бог Да Чува, i say...

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Ауу ги мразам.
Сите така прает. Синкир ак речет повелете ќе се продајт нешо. :toe:
И ме нервирет ко ќе сакет да ми тупнет нешо.
Ги прашвиш дал имат то шо сакаш, а тие немат ама... види ова шубо е... Сите шо го пробаја убо им стоеше... Ај пробај го не морат да го купиш :tapp:

И тоаш реагирам вака - викам грдо е + праќам еден злобен поглед и си заминвам. :wink:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
leleee ova mnoooogu me nervira...
ama ajde nema sto da pravime za ova.Ednostavno im vikam samo da razgledam FALA. I tie si se trgaat.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
... не мора као прво така да се испонашаш ..зашто секој прави така..сака дда продаде..зарем ти не би праела така да продаваш? или пак сакаш некоја онака(као ти што правиш) на дрзок начин да ти каже повелете ??и сама да тражиш низ бутикот каде е ова..каде е она..а таа да си пуши цигара на страна?? :uvo: ја не би сакала...:pipi:

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Вчера баш ме изнервира една продавачка, влегувам во еден бутик и барам фармерки, а таа ми се запнала со бели панталони на попуст по 200 ден и есенски капутчиња зошто нови им биле и кога ми покажа една блуза:uvo: не можев повеќе да издржам и си излегов ни фала ни чао.

Kajgana Shop

На врв Bottom