Не, не е седмица.Но не е битно која е, сите работат на исти принцип.
Нема да ти кажам пошто сум човек од принцип, па не сакам некому да кварам бизнис, газдата поштено ми плаќаше поштено ја завршував работата
Е сега, можам да ти кажам дека тоа не е единствената, што прави така, туку сите скоро сендвичари одат на БИЗНИС, да се направи промет а не да се продава здрава храна.Самиот сендвич по себе е калорична бомба за организмот и не е препорачлив да се јади, но што кога има еден милион сендвичи.
Прво, компирите што ги јадеш, се со поодминат рок, но сеуште траат. Полу пржени ги викаат, во најлонски кеси, лупени.Ја става во фритеза кесата, т.е компирите и се пржат во прегорено масло, масло кое не го менуваат туку само дотураат, а менување само кога фритезата ќе поцрни и ќе се наполни со остатоци. Од тука се добиваат канцерогени материи штетни по здравјето.
Компирот што нема да се продаде денес, се продава утре, нормално претходно во фрижидер, а за тоа време се случува еден процес на распаѓање на компирот, а утре повторно во исто масло се приготвува компирот.
Местото што нема да се продаде денес, го продаваат повторно утре замрзнато а претходно приготвено и само се притоплува.
А месото, т.е заостанати плескавици а не печени, фаќаат мувла пошто е дел од жив организам и е добар медиум за бактериите. Позеленува, се расипува, но кога ќе се испечи ти јадиш расипано месо, или во превод МРША, затоа што кога ќе умри животното месото скапува, но ако го испечиш нема да е толку штетно за јадење, затоа што на голема температура сите бактерии умираат, но штеточините што ги предизвикале не загинуваат, како некои киселини што ги испуштаат.
Значи ти фактички ако јадиш расипано месо , јадиш мрша.
Мајонезот, се раствора во вода, и никаде не добиваш вистински мајонез, туку течност и мајонез. Исто така тој стои мн време отворен а направен е од јајца па се расипува. Кога ќе изедеш сендвич и почниш да испушташ гасови повремено или имаш болки во стомакот, а во краен случај повраќаш, тоа е од мајонезот, а воедно и месото, но најпрво со гасовите е од мајонезот
Кечапот е истото, само овој е конзервиран малце повеќе.
Јадете тост, јадете нешто што пред вас се готви, јадете нешто што е подобро, еден бурек е 100 пати подобро него една калорична бомба хамбургер, јадете една кифла, или некоја друга храна што не стои со денови. Сендвичарите се катастрофа за исхрана , ова ви го кажувам од искуство.
Нема да изнесам име на ниедна сендвичара,да не кварам бизнис и да немам лични замерки, туку ова е општ заклучок како работат сендвичарите, затоа што секој гледа да прави бизнис.Така да, би го сменил коментарот ако се готви поинаку, но не верувам дека некој свесно би идел во загуба, освен ако оди сето на државно.