- Член од
- 3 март 2010
- Мислења
- 633
- Поени од реакции
- 359
Како го прават меленото месо во сендвичарите што е толку вкусно и гумено, дали му ставаат нешто во место како вода, сода биакрбона или јајца, ако знај некој нека напиши рецепт
Сакаш да правиш сендвачара? Ако ти е за дома, прај си го домашно иако не изгледаат така "убаво" повкусни се и поздрави се како такви.Мене секогаш дома како растурени ми испаѓаат ама па знам дека јадам нешто здраво и без додатоциКако го прават меленото месо во сендвичарите што е толку вкусно и гумено, дали му ставаат нешто во место како вода, сода биакрбона или јајца, ако знај некој нека напиши рецепт
Нема рецепт за тоа, дома кога правиш ќофтиња ги правиш на шпорет, кога се прават на скара добиваат и мирис и вкус и се многу повкусни од домашните.Како го прават меленото месо во сендвичарите што е толку вкусно и гумено, дали му ставаат нешто во место како вода, сода биакрбона или јајца, ако знај некој нека напиши рецепт
Истиот рецепт, плус лук во прав. )како јас правам плескавици:
350гр. мелено месо ( свинско мешано со јунешко )
1-2 јајца ( зависи од големината )
Кромид
Магдонос
Соја
Зачини ( вегета, сол, црн пипер, и малце чили )
сето тоа го умесиш убаво,и правиш мали топчиња ( кои се увалкуваат во брашно ) кои после ги правиш во форма на плескавица
тоа е тоа
пс: сојата се става во врела вода, и се цади па се додава во месото
не преферирам лук во јадења, особено кога јас готвамИстиот рецепт, плус лук во прав. )
исто и менеМи се пријаде од темавааа, дајте некоја плескавица наваму
Ооо Битола, значи блиску сум хахахахаха ќе јадамммм охохоke viknam ne e problem ako ne ti e daleku bitola, samo da gi napram socni i gumeni kako od sendivacara oti ovie domasnive mi dosadija
ke viknam ne e problem ako ne ti e daleku bitola, samo da gi napram socni i gumeni kako od sendivacara oti ovie domasnive mi dosadija
Епа како сакаш да ти испаднат кога ставаш чисто месоСакаш да правиш сендвачара? Ако ти е за дома, прај си го домашно иако не изгледаат така "убаво" повкусни се и поздрави се како такви.Мене секогаш дома како растурени ми испаѓаат ама па знам дека јадам нешто здраво и без додатоци
во седмица?А тоа “ГУМЕНА“ е затоа што е препечена, и затоа што претходно била мувлосана. Работев во една сендвичара, нема да кажам која, добро позната е низ скопје, и кога имаше плескавица мувлоснаа зелена целосно ја стававме на скара, не ја гребевме воопшто и ќе се испечеше едно 40 минути и имаш “гумена плескавица“ и нормално симптоми на болки во стомакот и ред други работи. искрено бев против тоа, но платата ми зависеше од тоа дали ја ќе продавам тоа што го нуди газдата или не, па мораше да се случува тоа.