Плачат ли жените без причина?

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Shorty напиша:
Стварно плачат без причина.. Сестра ми на 18 роденден почна да плаче... :toe:
od sreka moze. ili si ja prasal zasto place??? prasaj ja, zosto ne e bez pricina:smir: :smir: :smir:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
солзите се емоции.. секоја емоција е настаната од одредена причина :)

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
ех, да беше само плачењето без причина..

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Zenite ne placat bez pricina, sekoja solza si nosi svoe, svoj tovar i teskotii. Site zeni placat, placam i jas. Posleden pat placev zasto neznaev sto ponatamu so zivotot, neznaev kaj sum i kade treba da odam. I ednostavno placev so site tie emocii vo mene, taa borba so zivotot nekogas me umoruva. Covekot koga e sam i place togas toj se sretnuva so samiot sebe. Sekoja vrlela gorcliva kapka so sebe si nosi nesto, so pricina doneseno. Mnogu ubavo e napisano vo prviot post za zenata i site tie teskotii i solzite. Od tagata ne se bega, solzite se del od taa taga, odnosno del od stradanjeto koe e izbor na samiot covek. A sindromot " ne me saka". "nemam sto da oblecam" ili slicno toa e prolazna rabota pricineta od stres, znaci pak ima pricina. Devojkata saka da bide sakana i ubava. Mada ja ne sum po tie. Treba da se razbere devojkata koga place, ako saka da si odite odete si, ako ne ostanete i ednostavno podarete i pregratka, toa smiruva. :smir:

Член од
20 декември 2005
Мислења
179
Поени од реакции
1
Placam bez PRICINA bi rekla zatoa sto ne znam koja od mnogute pricini go predizvikala toa,a realnosta e deka sekogas ima pricina samo dali e toa edna ili poveke pa ne znaeme dali za edna ili za site odednas si ja olesnuvame dusata.:jaj: :toe:

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Може затоа што мажите се „цврсти“ и не покажуваат емоции(што не значи дека ги немаат), на жените им се препишува плачењето како типична одлика и дека плачат без причина..негде погоре прочитав дека имаат заплакано без очигледна причина.
Епа ете го одговорот на темава...се случило во некои ситуации жените да плачат без очигледна причина,а не непостоечка.

*А тука не ни планирам да ги спомнам бламирањата на одредени жени што ги користат солзите како оружје за манипулација!(сватиле дека со плачење ќе добијат нешто, па ај сеа ќе се глупираме во секоја ситуација, на што личи тоа?)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Знаат да цмиздрат некад без причина...

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Ми се случило понекогаш да заплачам без причина, за ништо! :toe: Онака ми дошло

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Чувствителноста не е само женска особина. Тоа е човечка особина која сите ја поседуваме, само некои повеќе, а некои помалку. Не е точно дека мажите не плачат, може некој маж да плаче повеќе од некои жени (зависи од тоа колку е чувствителен), ама мажите не покажуваат слабост и плачат во ќошиња, никој да не ги види. :)
Јас на пример, многу ретко плачам и кога плачам мора да има вистинска причина, не дека не сум чувствителна, ама ете, никогаш не плачам без причина и не гледам зошто да се расплакувам без причина и да си уништувам ден без потреба. :toe:
Знам дека некогаш само ти доаѓа без причина да се расплачеш, ама мене ретко ми доаѓа така, тоа всушност сакав да го кажам, инаку не можеме да ја контролираме тагата и солзите.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ми се случило понекогаш да заплачам без причина, за ништо! :toe: Онака ми дошло
Сепак морало да има причина...сигурно ти дошло преку глава од х причини,или си се потсетила на нешто и ти потекле солзи

Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Mislam deka prviot post kazuva se'.Ama moram da potenciram deka strashno me nervira koga na mashko dete mu vikaat "na placi, mashko si"!!!!I posle zashto neznael da si gi iskaze cuvstvata i zashto kje se pijani pred da kaze deka mu e teshko i da zaplace...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не се сеќавам кога последен пат имам прочитано нешто толку убаво.

Плачам кога сум нервозна и немоќна да ги поправам работите онака како што јас сакам да бидат.Секогаш постои причина поради која плачам,намерно неможам да се расплачам или да одглумам.
Сум станала голема плачка во последно време,и немам прекинато да плачам од вчера:nesum: (со паузи:tapp: )
Една година помина од кога сум го напишала ова.После тој бурен почеток на 2007,годинава поретко се лигавам благодарение на истата причина:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom