Плачат ли жените без причина?

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
ako place nekoja zena definitivno ima nekoja pricina, bez razlika dali odrekuva ili ne

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Од искуство ви кажувам дека жените не плачат без причина
Јас многу пати кога ми е тешко си премолчувам и си поголтнувам , но во првата прилика си се исплачувам за се

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
marija aleksova напиша:
Од искуство ви кажувам дека жените не плачат без причина
Јас многу пати кога ми е тешко си премолчувам и си поголтнувам , но во првата прилика си се исплачувам за се
Јас се прашувам дали некогаш кога плачат, плачат со причина. Или да се допрецизирам, плачат ли со реална/издржана причина?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Реално Јаков, секоја причина е издржана за оној кој ќенка. Нашите лични ставови во однос на истите причини не мора, а и ретко се во насока на поддршка на ќенкачот кога како негова карактеристика е уринирањето во седечка позиција, затоа што нашите (уринирачко-стоечки) емоции се поразлични од другите :)

Дали е скршениот нокт во прашање, раскинувањето со љубениот, кромидот, дупката која ја направил некој молец-конспиратор на маичката-роденденски поклон која стоела во некој пакет од 92-ра година, "немам што да облечам" синдромот.... небитно.

Битно е дека жените плачат, и кога сме во близина треба да им подариме нешто. Марамче можеби?

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Serpico напиша:
Битно е дека жените плачат, и кога сме во близина треба да им подариме нешто. Марамче можеби?
Треба да им се тргнете од видик, оти уште појќе ќе се расплачат. Усул малку треба сепак, солза си е солза, мрсулче, лига, респект заслужуваат.
:)

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Знаев дека не треба да им се даде марамче.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
JASMIN напиша:
Треба да им се тргнете од видик, оти уште појќе ќе се расплачат. Усул малку треба сепак, солза си е солза, мрсулче, лига, респект заслужуваат.
:)
Абе една работа е респект, ама па коа ќе се научи теле на циц*а само никад нема да се оддели.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Вероватно зависи од типот т.е карактерот на жената.
Познавајќи го него може да се одреди која плаче издржано,а која се лигави. Не може човек да има разбирање за некоја која е јасно и се знае дека рика и се треска од земја заради сите горенаведени причини ( скршен нокАт,претечено млеко,синдром Немам Што Да Облечам итд.)
Факт е дека сме поемотивни и дека и тогаш кога мислиме дека плачеме без причина,постои некоја причина,нешто што се насобрало,ама не можеме да се сетиме што е.
Јас лично,во грд момент да слушнам некоја песна што одговара на моментот, по земја паѓам. Плачам и на филмови ( е на серии не плачам освен на Грејс Анатоми!тука е неизбежно!),а тоа сигурно е ради соживувањето со содржината или пронаоѓањето на себеси во неа. Значи све у свему,не е без причина.

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Има една мисла: „Човек може да се насмее без причина, но да заплаче - никогаш.“ Инаку, мислам дека тоа важи и за жените (па нели и ние сме луѓе :helou:), значи кога на некој му дошло до плачка, мора да има напластено нешто од претходно, кое цело време го потиснувал...Психологија на човекот, тоа ти е...

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Во последата година не се сеќавам дека сум плачела за нешто :)
Инаку пред тоа знам се дешавало некад без некоја посебна причина во моментот или за некои глупости да се расплачам..но тоа многу ретко ми се има случено. Најчесто кога имало плачење имало и појаки причини за тоа...

Член од
23 мај 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Placam koga epten mnogu mi e tesko i koga ke se skarame ponekogas so partnerot(ama ne pred nego).Koga ke se isplacam mi e mnogu polesno i zatoa podobro covek da se ispalce otkolku da go cuva toa vo sebe.Koga bev pomala placev koga sakav da dobijam nesto od roditelite:)i sekogas mi uspevase toa kaj tatko mi :):)

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Sekoja solza e so pricina...nemoze tuku taka da sedis, i od ednas da pocnes da places...mn retko placam jas (skoro nikoas), zaso stalno gleam happy na rabotite i treba epten nesto da se desi za da pocnam da placam :) a maskite...tie pa ko bez cuvstva da se :) ova metaforicno kazano...imaat cuvstva ama moze na drug nacin da gi iskazat...ke se nacukaat ili ke iskrsat nesto :) kakvi se, takvi se, nie pak si gi sakame :)

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Секоја солза си носи свој товар...

Shorty

Вансериски
Член од