Плачат ли жените без причина?

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Интересна приказна која е причина за оваа тема:

Едно детенце ја запрашало својата мајка
- Зошто плачиш?
- Затоа што сум жена - му одговорила мајката.
- Не разбирам - рекло детето.
Мајката само го гушнала и му рекла - Никогаш и нема да разбереш.
Покасно детето го прашало својот татко - Зошто ми се чини дека мама плаче без причина?
- Сите жени плачат без никаква причина - било единственото нешто што таткото знаел да одговори.
Детето порастело, станало возрасен човек кој сеуште се прашувал, зошто жените плачат. Не можејќи да го најде одговорот, се обратил на Бог:

- Боже, зошто жените толку лесно се расплакуваат?...и добил ваков одговор:

„ Кога ја правев жената, таа мораше да биде посебна.
И дадов раменици доволно силни , да може да ја носи цела тежина на овој свет, а сепак доволно нежни да може да пружи прегратка нежна и утешителна.
И дадов внатрешна сила толку многу,да може да поднесе породување.
И дадов цврстина да може да продолжи и тогаш кога сите се откажуваат, да може да се грижи за своето семејство во болести и несреќи без никаков приговор.
И дадов чувствителност да ги сака своите деца без оглед на СЕ, и тогаш кога тие најмногу ја повредуваат.
И дадов и сила, да може да го носи својот партнер низ неговите грешки, и ја направив од неговото ребро за да може да го штити неговото СРЦЕ.
И дадов МУДРОСТ, секогаш да знае дека добар маж никогаш не би ја повредил својата сакана, туку дека повремено ја тестира нејзината сила и решителност, постојано и засекогаш да остане покрај него.
И на крај...И ДАДОВ СОЛЗИ ДА СЕ ИСПЛАЧЕ

Дали жените плачат без причина? Мажите поретко плачат тоа е факт! Но мое мислење е дека по чувствителните личности повеќе плачат без разлика на полот.Своите чувства ги изразуваат со солзи... радосници, среќа, задоволство, несреќа, тага, разочарување....

Кога плачете? Дали тоа е понекогаш без причина? Дали машките некогаш плачат?

П.С. Порано бев гооооолема плачка....:( Иако понекогаш ми се чинеше дека плачам без причина, сепак кога ќе размислам....секогаш имаше некоја причина...или барем си наоѓав после исплакано море од солзи.
Сега веќе не сум :toe:

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Solzite ne se znak na custvitelnost,nekoj moze da place i zali bez solzi.
Iako sum zensko mnogu retko placam,tvrda sum,ne priznavam solzi ni pred samata sebe,no toa ne znaci deka sum kamen i deka ne custvuvam.

Maskite iako ne placat kaj niv e druga prikazna,mnogu sobiraat vo sebe sto e dosta poloso....Sekoj si ima svoj nacin na praznenje emocii,na pri.jas koga sum nervozna,tazna ili bilo sto sakam da sum SAMA i togas crtam ili pisuvam.Sama zatoa sto ne sakam da prenesuvam negativna energija na drugite.
Koga sum srekna sakam so site da ja podelam srekata .

Inaku mrzam zeni sto mozat da se rasplacat vo sekoj moment,e tie gi vikam Glumici.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Vo princip sum placka.Placam koga gledam dobar film,placam koga citam dobra kniga,placam koga sum srekna,placam koga sum tazna,no ne sum placela bez pricina.

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Некад кога сум бедосана и кога се ми е испомешано во главата плачам за да ми олесни, онака 5-10мин и после сум како нова.Во принцип не покажувам солзи пред други личности, зошто некои знаат тоа и да го злоупотребат.

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Имам слушнато дека во пубертетот обично девојчињата се расплакуваат за ситници, дури и понекогаш и без причина. Јас имам плачено неколку пати без причина. Тогаш ми беше многу тешко на душата иако не знаев зошто, па си се олеснив.

А за понатаму стварно незнам дали жената плаче без причина, го немам слушнато тоа, освен за време на пубертетот.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Никогаш без причина. Се наежив од постот на сагаква, и ќе кажам само колку и да нема конкретна причина за плачење во моментот, жената може да плаче од милион други насобрани работи, тажни или среќни, сеедно.
А јас, незнам дали сум или не сум голема плачка, средина некоја фаќам ... во потешки периоди или моменти, неможам да се сопрам да не заплачам ... е мало олеснување во секој случај и баш не ми е гајле ако некој мисли дека е тоа лошо, особено маж, кој ќе направи секаква друга глупост пред да пушти солза, што за мене е поглупаво.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
ima mn pati da sum placela bez pricina, ama koga ke vidis od okolu sekogas nesto mi bilo tesko na dusata pa sum sakala da si se isplacam. a za toa dali maskite placat: i toa kolku, samo sto oni ne go pokazuvaat toa tie se sekogas posilni psihicki za tie raboti, a mozebi i zaradi nivnoto masko "eho" ne go pravat toa.

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
pa porano epten retko placev...sega bogami sum stanala placka vo odnos na toa sto bev :) ne sum licnost sto place na filmovi i takvi stvari,ali kako sto rekov vo posledno vreme moze da se najde nekoja scena sto kje mi ukrade nekoja solza i koga kje se nacukam MNOGU placam...bez pricina nikogas ne sum placela i me nerviraat lugje sto placat bez pricina...ali kako sto rece isidora ne znaci deka ako ne sakam da placam pred drugi i ako ne se razligavuvam od sekakvi pricini deka sum bezosetna i slicno,bas naprotiv mislam deka sum moshne custvitelna licnost,ali ednostavno sakam moite custva da gi cuvam za sewe...

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Pa se slagam deka zenite cesto placat,se slagam i so toa deka placat bez pricina!Ednostavno zenite se poemotivni i pocustitelni,a solzite se sekogas najdobriot nacin da se iskaze taa emitivnost!Samata uloga na zenata vo opstestvoto ja pravi takva,zatoa epten ubavo e kazano vo prviot post!

Jas sum od onie plackite!I da nema za sto da placam,jas placam!da ne zboruvame za romanticni filmovi,knigi ili sl.Najmnogu placam koga se potsekan na ubavite spomeni!
Najcesto placam vo wc-to:)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Да седнам и да плачам затоа што немам што друго да правам, секако дека нема. Плачам ако нешто силно ме погоди, тогаш не ги контролирам солзите и им давам слобода на емоциите. Само, можам да се расплачам пред луѓе кои сметам дека не би ги злоупотребиле тие моменти на слабост и знам дека утре не би се смееле на таа сметка.
Сведоци сме сите на тоа како се воспитуваат мажите, а како жените. Во која смисла? Уште од мали на момчињата им се зборува дека не треба да плачат, дека се машки, дека не треба да покажуваат слабост, дека е срамота да плачат. Ги учат дека тоа е особина на жените и тоа им се врежува во главата и затоа им е потешко да плачат, за да не бидат идентификувани со некоја женска црта.
Плачат, но ретко. Треба да е премногу тешко нешто за да покажат слабост преку солзи. Сум била во ситуација да се расплаче машко пред мене, сум била како шокирана во таков момент, не сум знаела што да кажам, како да постапувам, ми било тешко. А сигурно нему му било многу потешко отколку мене во таков момент.

Имам некоја дали мана дали доблест, не знам - кога некоја блиска личност ќе се расплаче пред мене, мене очите ми се полнат со солзи и ја чувствувам тежината што ја носи во себе.
Не сакам да гледам кога некој плаче, а посебно луѓето што ми значат многу во животов. Плачењето го сфаќам како некој вентил преку кој луѓето си олеснуваат, па не верувам дека некој плаче без некоја причина. А секако дека има и такви кои глумат и манипулираат со луѓето на тој начин, тешко е да ги препознаеш. Толку добро глумат, што никогаш не би си рекол дека тоа е за да добие нешто, дека тоа го прави од корист.

!!‼∟0\/ЄЯ_♀♂

→♥♥Fја?Э Ł0▼?ја♥♥←
Член од
1 август 2006
Мислења
10
Поени од реакции
0
Не дека сакам да навредам некого али женските претежно плачат за ситници кој ги прават сите женски многу навредени или па повредени!
За секој случај не е без причина! Ситниците ја прават целоста, а женските ги приметуваат сите ситници!

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
НЕ плачам многу, ама кога плачам, дефинитвно е со причина... можеби само изгледа дека е без причина, ама уствари, како што беше горе споменато, доаѓа од тоа што се собрале премногу работи кои на крај пукаат и носат солзи :)

А инаку, точно е тоа дека машките не плакаат затоа што си мислат дека се слабаци, или дека се феминизирани кога плачат... Не гледам ништо лошо во тоа кога се осеќаш лошо да плачеш... сосема нормално е, а ете гледаш, дури и дар од бога било! :)

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
леле почнав да ги сакам жените после приказнава :wub:

секако дека жените не плачат без причина, секоја нивна солза си има своја причина зашто е таа пуштена, ама ако си викам нека се исплачуваат, пошо мора некој да се исплачува, пошо на нас мажите во поголем број не ни текнува да заплачеме некогаш ние се праиме многу важни еееееее така да ви кажам.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom