Планинарско друштво "Кајганџии"

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
Што мислите за идејава, вака да се собираме група форумџии и да се организираат експедиции ширум земјава. Јас мислам дека идејава е добра и можна е нејзина реализација. Сепак Македонија има доста планини кои вредат да се посетат.
Ваше мислење

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Интересно делува. Сакам да шеткам по планини, но немам многу време. Летоска и бев на Големо Езеро (Пелистерски очи), така да поголем дел од убавините околу Битола сум ги видел. Башка сум и скијач (ретко планинар да не е), така да....

Ајде да видиме како ке се развива темата.

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
јас одам повеќе по охридскиве планини, најчесто од школски карактер,
Галичица, Исток, Петрино
според мене би било добро еднодневна експедиција преку Галичица од Охрид до Преспа, таму купање и назад со алтобуси.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Колку одење е?

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
па едно 20 30 км сигурно, војнички само машки напред

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Јас сум за. Едно или повеќедневна, ќе одлучиме во зависност од бројот кој ќе се собере на темава, и доколку нешто организираме. Ко дете ресенчанче, сум шетал по планини, чак и печурки едно време збирав... Со обврскиве во големиов град, можностите за шетња низ горите ми е намалени, да не речам, доведени на нула.

Ајде, пријавен.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе џабе ти е сега... Ова се прави на лето, кога времето е топло и нема многу врнежи. Сега, по планините има снег, дожд врне како нездраво, не знаеш каде може да те завее.

Но, добро е да се преброиме па што ке биде понатака ке видиме. Ако има заинтересирани, можам и до Големо езеро да ве носам :helou:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Па нека се секој пријавува од ега, па до летото има уште 4 месеци, дотогаш нека се прават планови и список :)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Ај се ставам како евентуален доаѓач и ќе ја ставам темава на следење :)

Ко помал моине ме имаат носено по планини и еднаш од на школо бевме на Галичица, ги поминавме тие 30 ми се чини километри и ко си дојдов дома се ме болеше :pos:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Да ве однесам јас на бачило Подгорци па да видите што е убајна.... ко во рај..
hdfhdf.jpg
fdhdf.jpg

Преубаво беше.... Се оди 3 сати одприлика ама вреди.

Attachments

С

Спенсер

Гостин
хах,камо да се познавав со некој од вас, одма би дошол!!!али има време....:vozbud:

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
хах,камо да се познавав со некој од вас, одма би дошол!!!али има време....:vozbud:

Не дека се познавам јас со некој па и ти. Ќе се собереме еден ден, 5 минусти запознавање и то е то.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Интересна идеја:helou:. Здравје до налето....сега треба појќе опрема да се носи...а не знам колку од нас имаме опрема за повеќеднево планинарење (јас немам:toe:).
Здравје до налето.....би требало да дојдам:wink:. А да појдевме до Солунска глава кога ќе се затопли?

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Ви се придружувам, и давам идеја за на титов врв!
Годишно по 10 000 посетители!
Се оди секогаш во последниот викенд од Мај во чест на маршалот!
Има 1-2 слики кај мене во профил!
Ако сте заинтересирани, мсн, ова она, ќе се организираме!

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Ако сакате може и на Кораб, се оди секоја година на 8 Септември. Ама мора пrво да се спремите кондиционо, има превоз до домчето на подножјето на Кораб и после пешачката. Има и странство специјално доаѓаат секоја година. А може да се направи и до Водно ако не на друго место, ради рекреација и дружење.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom