А нема да излезе тоа нешто како вино?Баш денес ставив пиво од лубеница па да видам што ке излезе. за 7 дена ќе биде готово. Сега кога почна да ферментира се осеќа добар мирис но на крај ке се види дали е добро.
Со пивски квасец е може да смени вкус ке видам што ке излезе. Сега ја смени бојата накај розова отиде. Да ставам малце флуресцентна ноќе да светиА нема да излезе тоа нешто како вино?
Ај ќе ми кажеш што ќе излезе баш ме интересира.Ако не како сокче ќе си го пиеш,а на флуорецентната ќе правиш журкаСо пивски квасец е може да смени вкус ке видам што ке излезе. Сега ја смени бојата накај розова отиде. Да ставам малце флуресцентна ноќе да свети
Дефинитивно нема сокче да биде околу 8% алкохол ќе има. Ќе кажам обавезно. За проба и не ставив многу само 10 литри. Сега лубениците се гага 9 ден/кг па искача многу ефтин пијалок плус 1$ за квасец.Ај ќе ми кажеш што ќе излезе баш ме интересира.Ако не како сокче ќе си го пиеш,а на флуорецентната ќе правиш журка
Што ти е муабетов?Не пијам само од празно шише, друго... се
Денес го префрлив во фрижидер, претходно го измерив и е 9% алкохол. Инаку кога ја пробав, после првата голтка почнав да кивам, ова ми се случува кога имаат пијалоците поголема количина на алкохол . Има малце прејак вкус на диња/лубеница и се уште не е избистрено розева боја. Но добро фаќа. Сега лубениците паднаа на 5 ден. па може и количина да се направи. Најдобро е со презреано овошје зошто тогаш има највеќе шеќери во него. На здравје!!!Ај ќе ми кажеш што ќе излезе баш ме интересира.Ако не како сокче ќе си го пиеш,а на флуорецентната ќе правиш журка
Овие сликите ко Исус со рибите и водата. Турват , турват од ова пивото, никако да се потрошиПИВО ОД ЈАГОДИ?!?