Пиво

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 272 40,1%
  • Златен даб

Гласови: 185 27,2%
  • Amstel

Гласови: 66 9,7%
  • Heineken

Гласови: 75 11,0%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,8%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 18,0%

• Вкупно гласачи
    679
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.333
Поени од реакции
43.120
Па да знам дека не е на Кам тоа и го пишав, само кај нив ги имав сретнато пивата од Ван пур иначе полско срање е.
Коа сум веќе тука да го додадам и ова.Прегледај го приврзокот 443550

Ни вкус ни мирис ништо, никаква арома без карактер, не би го пиел никогаш веќе.
0.5/5
Пољаци немаат појма од пиво.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.625
Поени од реакции
22.364
@Dani за 3ката со чаша што ја пушти
Последно кога бев Будимпешта 6 ердингер си 0.5 чаша 8.5€
4 леф (2хблонд, 2хАмбер) со 0.33 чаша 6€

доста добри понуди се наоѓаат и кај нив, ама затоа тоа нивните крафт пива под 3€ тешко веќе во маркет
Автоматски споено мислење:

Јасно ми е што кажуваш ама у Шведска Хајнекен е поефтин од паулинер, у маџарска исто, у МКД исто

Али јбг вас ви е домашен нормално да е поевтин споредено со овие што увезуваат
Во Германија конкуренцијата е голема. Имаш многу Германски пива и многу купуваат по цената. Бекс со недели го има за 10ЕУР гајба. Германските пивари надвор од Германија можат подобри цени да генерираат оти нели, се Германски.

Видов еднаш во Австралија лименка Оттингер за 6-7 долари во Германија цела гајба добиваш за таа цена. Ама нели, Џермен премиум бир.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.635
Поени од реакции
59.485
@Dani за 3ката со чаша што ја пушти
Последно кога бев Будимпешта 6 ердингер си 0.5 чаша 8.5€
4 леф (2хблонд, 2хАмбер) со 0.33 чаша 6€

доста добри понуди се наоѓаат и кај нив, ама затоа тоа нивните крафт пива под 3€ тешко веќе во маркет
Како ме имаш спремено за Маџарска на темава, мислам дека треба приоритет на Будимпешта да и дадам за следна локација :D

Член од
11 април 2012
Мислења
4.779
Поени од реакции
5.544
Во Германија конкуренцијата е голема. Имаш многу Германски пива и многу купуваат по цената. Бекс со недели го има за 10ЕУР гајба. Германските пивари надвор од Германија можат подобри цени да генерираат оти нели, се Германски.

Видов еднаш во Австралија лименка Оттингер за 6-7 долари во Германија цела гајба добиваш за таа цена. Ама нели, Џермен премиум бир.
Па и има зашто не ви се воопшто лоши пивата. А за цените да не правам муабет да оперира уште 100години бордершопот на пристаниште у Рошток, обавезно се товарам кога идам накај дома :)
Како ме имаш спремено за Маџарска на темава, мислам дека треба приоритет на Будимпешта да и дадам за следна локација :D
Само не биди педер пиши со време да се пуштам и јас натака, у друштво подобро се тестира :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.635
Поени од реакции
59.485
А ова го пробавте? :D Не знам ни дали да го класифицирам како пиво, како енергетски пијалок ми има вкус.
Уште еден експеримент од Ван Пур, во КАМ го има.

Screenshot_20250216_174129_Gallery.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom