Од сликава пиени ми се Krombacher, San Miguel, Peroni Nastro Azzuro, Korca, Lasko, Tuborg, Zajecarsko, Heineken, Kronenbourg 1664, Stella Artois, Chernigivske, Efes, Super Bock, Pilsner Urquell
Вчера баш зборев на темава, од европсково ми фалат само пива од Швајцарија, Романија, Грузија и Словачка.
Вака изгледа некоја моја рандом селекција (*најлесно достапни во галеријава моја, не најдобри)
Јас не ги памтам сите по имиња ама како држави знам од каде сум пиел пиво.
Германски секако, унагрски 99% не освен ако сум купил некое а не сум знаел дека е унгарско или ако се брои Монјо од Вудсток но имам испиено една голтка колку за проба , шкотско да кога бев во Полска од Лидл, швајцарски сигурно не.
Од шпанските и италијанските баш тие на сликата ги имам пиено покрај некои други. Хрватски и албански баш за чудо немам воопшто пиено иако се многу полесно достапни.
Англиски ваљда имам пиено на пиволенд или на некоја акција ама ќе оставам 10% дека немам пробано. Лашко, Туборг и Зајечарско ги има дури и кај нас.
Австриско не знам дали имам пиено 20% сум сигурен дека сум пиел. Останативе 3 Живец, Хајнекен и Бланк ги имам пиено.
Белгиската стела ја имам пиено од 3 производители : белгиско, бугарско и украинско производство. Од Украина само Чернихивско и тоа тука од Топ Дринскс, романско немам пиено а ова словачково на сликава што личи на сеоски Пилснер Урквел втф ? инаку мислам дека имам пиено словачко пиво исто така кога бев во Полска.
Од турски имам пробано 2 или 3 , не само Ефес. За чешки пива може книга да напишам. Португалски и грузиски 100 % нема пиено.
Заклучок : швајцарски, хрватски, албански, романски, португалски, грузиски треба да пробам.