Пиво

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 267 39,8%
  • Златен даб

Гласови: 185 27,6%
  • Amstel

Гласови: 65 9,7%
  • Heineken

Гласови: 74 11,0%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,9%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 121 18,0%

• Вкупно гласачи
    671

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.521
Поени од реакции
26.179
Прашање првично до @Dani како најпрошетан член на темава а секако и до останатите. Што сте пиеле а што сеуште не ?

FB_IMG_1718451796860.jpg

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.451
Поени од реакции
58.826
Прашање првично до @Dani како најпрошетан член на темава а секако и до останатите. Што сте пиеле а што сеуште не ?

Прегледај го приврзокот 420275
Од сликава пиени ми се Krombacher, San Miguel, Peroni Nastro Azzuro, Korca, Lasko, Tuborg, Zajecarsko, Heineken, Kronenbourg 1664, Stella Artois, Chernigivske, Efes, Super Bock, Pilsner Urquell

Вчера баш зборев на темава, од европсково ми фалат само пива од Швајцарија, Романија, Грузија и Словачка.
Вака изгледа некоја моја рандом селекција (*најлесно достапни во галеријава моја, не најдобри) :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.521
Поени од реакции
26.179
Од сликава пиени ми се Krombacher, San Miguel, Peroni Nastro Azzuro, Korca, Lasko, Tuborg, Zajecarsko, Heineken, Kronenbourg 1664, Stella Artois, Chernigivske, Efes, Super Bock, Pilsner Urquell

Вчера баш зборев на темава, од европсково ми фалат само пива од Швајцарија, Романија, Грузија и Словачка.
Вака изгледа некоја моја рандом селекција (*најлесно достапни во галеријава моја, не најдобри) :D

Јас не ги памтам сите по имиња ама како држави знам од каде сум пиел пиво.
Германски секако, унагрски 99% не освен ако сум купил некое а не сум знаел дека е унгарско или ако се брои Монјо од Вудсток но имам испиено една голтка колку за проба , шкотско да кога бев во Полска од Лидл, швајцарски сигурно не.
Од шпанските и италијанските баш тие на сликата ги имам пиено покрај некои други. Хрватски и албански баш за чудо немам воопшто пиено иако се многу полесно достапни.
Англиски ваљда имам пиено на пиволенд или на некоја акција ама ќе оставам 10% дека немам пробано. Лашко, Туборг и Зајечарско ги има дури и кај нас.
Австриско не знам дали имам пиено 20% сум сигурен дека сум пиел. Останативе 3 Живец, Хајнекен и Бланк ги имам пиено.
Белгиската стела ја имам пиено од 3 производители : белгиско, бугарско и украинско производство. Од Украина само Чернихивско и тоа тука од Топ Дринскс, романско немам пиено а ова словачково на сликава што личи на сеоски Пилснер Урквел втф ? инаку мислам дека имам пиено словачко пиво исто така кога бев во Полска.
Од турски имам пробано 2 или 3 , не само Ефес. За чешки пива може книга да напишам. Португалски и грузиски 100 % нема пиено.

Заклучок : швајцарски, хрватски, албански, романски, португалски, грузиски треба да пробам.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.405
Поени од реакции
590

Еве едно видео , браќава Енглези се потрудиле да изанализираат кое пиво од репрезентациите кои се на еуро 2024 е најдобро .

Член од
11 април 2012
Мислења
4.623
Поени од реакции
5.333

Судејќи по тие на сликата сум пробал 17, ми фалат:
Шкотска, шфицарска, Англија, Австрија, Романија, Украина и Грузија

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.451
Поени од реакции
58.826
Во Веро (бар Џамбо), на влезот има полица со француска храна. Има и неколку пивца француски.
Фишеров убав, 6% лагер ама лесен на пиење. Околу 200 денари беше.

Screenshot_20240615_211453_Gallery.jpg

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.197
Поени од реакции
2.197

Грузија, Португалија, Словачка, Швајцарија, Австрија само ги немам пиено, вака без да проверам од листа од овие земји воопшто и немам пробано не само овие што се на слика.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Јебало ги Карловачко, жуја је закон.
Исто и јелен... Јагодинско FTW

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Јагодинско кај повозрасната генерација ужива висока репутација...

E

enzo8

Гостин
На непробано, лагеров би требало да е врв! :D
Каде го најде? Кај нас?
Во Фриско, во Германија сум.
Кај нас немам појма кај би го имало, Веро?
Иначе пивово е фалено со причина и зошто секаде е оценето како едно од најдобри германски пивa, буквално лизга, многу убав, нежен вкус има, нешто како Скопско Смут ама многу подобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom