Пивофест 2011 - 14-17 јули

V

Vollstandig

Гостин
За шакира, не е никаква новост, од пред 2 години се зборува да се доенси некоја голема ѕвезда, сите најпрво натрчаа на странски музички артисти, но после реализирањето дека ова е балкан, и дека балканскиот менталитет ни е во крвта, сфатија дека со балканска музика најдобро би одел пивофестот.Затоа се донесе северина, луис, цеца, харис џинович, здравко чолиќ.
Градоначалникот на прилеп е најмалце тој што одлучува кој ќе се носи на пивофест, за сето тоа одлучуваат еден куп организатори на пивофестот и пред се публиката.
Пред се, постарата публика е исто присутна на пивофестот, така да доколку главната ѕвезда би била само тинејџерска атракција, би пропаднал пивофестот во вода, освен ако не се одделат пари за шакира+ некоја балканска земја:)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
после Пивофест потоп :) Комуналец има многу работа.....околу споменикот на Александар смрди корни на пиво, искршени шишиња......кикиритки....
ебате Македонска култура ебате....
Ромите исчистија пред Комуналец. До што беше пластика или лименка ги собраа :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
нема шанси аски, памтам на цеца имаше гужва до стара чаршија, овде имаше до штандовите на патот, можеби имаше посетители повеќе од лани ама нема шанси 350 000 да биле, за разлика од лани првите две вечери беа послаби со народ, годинава само во четвртокот имаше така послабо, не ми се веродостојни бројкиве па шо сака нека биди,
--- надополнето: Jul 18, 2011 2:10 PM ---
иначе кој посакува онака внатре во душата александар блажевски да загини во пожар ???
јас само м ??
Можи е така , ама признај оваа година покефски беше т.е. со Чолич отколку со Цеца ;)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Па може догодина да се донесе и светска и балканска ѕвезда.Едната во сабота, другата во недела.И сите би биле среќни и задоволни.
Заработката на општината била 3 милиони евра.Па тие со овие пари можат секој месец да организираат концерти на светски имиња. :icon_lol:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Според тоа кого донесоа овие 2-3 години до година би требало да се очекуваат Дино Мерлин или Аца Лукас.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Голем кеф ќе ми направат ако го донесат Горан Брегович
Брега не влече многу народ кај нас, доказ е последниот негов концерт во Скопје. Веќе ако носат како годинава двајца можно е.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Брега не влече многу народ кај нас, доказ е последниот негов концерт во Скопје. Веќе ако носат како годинава двајца можно е.
Во Скопје праел концерт во сала кај шо треба да си купиш карта и да платиш влез. А на Пиво фест за истите пари шо купуваш карта за концерт,доаѓаш,пиеш пиво и се праиш камен,плус концерт гага!

не мешај баби и жаби! ;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Во Скопје праел концерт во сала кај шо треба да си купиш карта и да платиш влез. А на Пиво фест за истите пари шо купуваш карта за концерт,доаѓаш,пиеш пиво и се праиш камен,плус концерт гага!

не мешај баби и жаби! ;)
Арен си ми е муабетот. И Чола и другите правеле концерти па вриело од народ, многумина останувале надвор од сала заради што немало место, а и за нив се плаќало карта. Факт е дека Бреговиќ не би привлекол многу народ кој на Пивофест би дошол токму заради него како што вчера илјадници дојдоа заради Чолиќ или лани заради Цеца.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
ме нема на сликите, ништо од убавиот фестивал. Среќа што немам фејсбук за да ги споделам сликите на кои ме нема :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom